Home » , , » Οργίζεται ο θεός;

Οργίζεται ο θεός;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019 | 12:01 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

"Θεομηνία < ελληνιστική κοινή < θεός + μῆνις (οργή του θεού)
1. η οργή, η μάνητα του θεού
2. καταστροφικό φυσικό φαινόμενο,
Συνώνυμα: ο όλεθρος, η λύμη, ο χαλασμός
3. φοβερή κακοκαιρία.

Πρώτα απ' όλα οι παπάδες προτιμούν τον όρο φυσική καταστροφή. Πολύ καλά κάνουν, γιατί αλλιώς οφείλουν να εξηγήσουν το λόγο που οργίζεται ο Θεός, πράγμα που τον 21ο αιώνα είναι λιγάκι δύσκολο. Δεν υπάρχουν πλέον μάγισσες, τις έκαψαν όλες το Μεσαίωνα. 

Βέβαια ο Κούλης και η Νέα Δημοκρατία μπορεί άνετα να χαρακτηριστούν "θεομηνία", "όλεθρος", "χαλασμός", "συμφορά". Υπό αυτή - και μόνον αυτή - την έννοια μπορούμε να δεχτούμε το χαρακτηρισμό των ΜΜΕ ως θεομηνία την αδιαφορία, το μπάχαλο, την ανοργανωσιά, τις αυθαιρεσίες, την ανικανότητα κλπ - κλπ.

Είπαμε πως σε όλους τους φασίστες φταίει ο καιρός. Και στο Μουσολίνι ο καιρός έφταιγε. Τον κακό τους τον καιρό. Όσοι δεν ήταν κοντά σε αυθαίρετες κατασκευές, σε ρέματα κλπ, δεν έπαθαν τίποτε. Λογικό. Υπήρξε μια δυνατή μπόρα. Αρκετά δυνατή για να διαλύσει αυθαίρετα και τη νέα κυβέρνηση. Να δείξει τα χάλια μας.

Τα ίδια θα γίνονταν με το ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά εκεί, αν μάλιστα δεν έκανε εκλογές (κωλόφαρδος ο Αλέξης, έβρεξε μόλις έφυγε) θα ήταν παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, οπότε θα έλεγαν άλλα τα γαλάζια ΜΜΕ. Θα γίνονταν της Σιας: Αποκλειστικά ρεπορτάζ, έκτακτες εκπομπές, ειδικοί και ανίδεοι να παρελαύνουν στα παράθυρα, χαμός! Έγιναν εκλογές και έτσι δεν φταίει το γκουβέρνο, δεν φταίει ο περιφερειάρχης, φταίει ο κακός μας ο καιρός και η μοίρα μας. Γιατί κάθε χρόνο τα ίδια έχουμε. Παντός κυβέρνησης η θεομηνία.

Όμως δεν θα επέμενα πολύ στη γελοία προπαγάνδα περί καιρού. Κι αυτό γιατί "σαν την Χαλκιδική δεν έχει". Και σαν την Ελλάδα γενικότερα, όσον αφορά το κλίμα. Μη βγει βρώμα πως έχουμε τυφώνες το καλοκαίρι, γιατί πάει ο τουρίστας! 

Θα πει "Ρε συ εγώ πάω σε μια χρεοκοπημένη χώρα, ακριβή, γιατί έχει ωραίο κλίμα και θάλασσες, όχι για να πάρει και να με σηκώσει ο αέρας".
Αμ γιατί έρχονται; Για να δουν τα αυθαίρετα; Ή να σκάσουν ένα μηνιάτικο, για μια μερίδα καλαμάρια; Αν πιστέψουν τα ΜΜΕ, δεν θα ξαναπατήσουν στην Ελλάδα! Μόνο όσοι έχουν απωθημένο το μάγο του ΟΖ. 

Οι παπαγάλοι βγάζουν τα μάτια τους στην προσπάθεια τους να κολακεύσουν και να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
"Θα δώσουν αποζημιώσεις". Να δώσουν χίλιες φορές και περισσότερα από όσα λένε. Οι άνθρωποι έπαθαν ζημιές. Όμως πόσο κοστολογείται η ανθρώπινη ζωή; Και γιατί δεν είναι καλύτερο να προλαβαίνεις από το να αποζημιώνεις;

Ήταν ένα Μπουρίνι. "Κατά την κοινή ναυτική γλώσσα και όχι μόνο, χαρακτηρίζεται γενικά η απότομη μεταβολή του καιρού, σχετικά μικρής διάρκειας, με αύξηση της έντασης του ανέμου, που συνοδεύεται όμως με καταιγίζουσα βροχόπτωση, αστραπές, βροντές και κεραυνούς".

Κι όμως έφτανε για να διαλυθούμε και να διασυρθούμε. Πνιγήκαμε ΠΑΛΙ σε μια κουταλιά νερό.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger