Home » , » Ματατζήδες επιτίθενται απρόκλητα σε διαδηλωτή

Ματατζήδες επιτίθενται απρόκλητα σε διαδηλωτή

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019 | 11:37 μ.μ.

Ντοκουμέντο από τη βίαιη επίθεση αστυνομικών σε διαδηλωτές στο Κουκάκι, σε κινητοποίηση για την Airbnb.
Ατυχώς πολλά ΜΜΕ παρουσιάζουν το περιστατικό ως επίθεση αντιεξουσιαστών στο AT Ακροπόλεως.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει & ο τουρίστας που εκλιπαρεί τους αστυνομικούς να σταματήσουν.

Η ΕΡΤ μεταφέρει με βεβαιότητα ότι διαδηλωτές επιτέθηκαν άνευ λόγου και τραυμάτισαν 2 (!!) ΜΑΤατζήδες χωρίς καν να προβληθεί η καταγγελία των διαδηλωτών πως τα ΜΑΤ επιτέθηκαν απρόκλητα στους διαδηλωτές έξω από το ΑΤ Ακροπόλεως.

Το βίντεο και η περιγραφή του περιστατικού από το twitter του C.Kasdaglis

Β.Κ: Μας στάλθηκε από φίλο αναγνώστη στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο. Δεν έχουμε άποψη για το συγκεκριμένο περιστατικό.

***

Από την ιστοσελίδα της "Αυγής" αντιγράφουμε:

Αναίτια ήταν η επίθεση των αστυνομικών σε συγκέντρωση συλλογικοτήτων ενάντια στο Airbnb στο Κουκάκι σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Στην συγκέντρωση συμμετείχαν κάτοικοι της περιοχής που διαμαρτύρονταν για τα αυξημένα ενοίκια στην περιοχή εξαιτίας του Airbnb. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών ενώ υπήρχαν ακόμα και παιδιά σε καρότσια.

Διαδηλώτες καταγγέλλουν ξυλοδαρμούς ενώ υπάρχουν και τραυματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει προσαχθεί στην ΓΑΔΑ ένα άτομο τραυματισμένο και καλείται συγκέντρωση αλληλεγγύης.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

12 Ιουλίου 2019 στις 12:17 π.μ.

Τι σου είναι η άτιμη η τεχνολογία. Υπάρχει video - ντοκουμέντο από τη βίαιη και αναίτια επίθεση μπάτσων σε διαδηλωτές στο Κουκάκι, σε κινητοποίηση για την Airbnb. Τα πουλημένα ΜΜΕ παρουσιάζουν το περιστατικό ως επίθεση Αναρχικών στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως.
Αυτοί που δήθεν ενδιαφέρονταν μήπως πληγεί ο τουρισμός απ' την διαδήλωση, βαράν στο ψαχνό μπροστά στα έντρομα μάτια των τουριστών, και μιλούν για τυφώνες στη Χαλκιδική! Να υποθέσω πως με τόση διαφήμιση ο Τουρισμός του χρόνου θα εκτοξευτεί;
"Τι κάνετε ρε;" Φώναζαν όσοι είδαν την επίθεση των πάνοπλων αστυνομικών. Εφαρμόζουν το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας: Ξύλο σε όποιον φωνάζει πως τον κλέβουνε.
Να δούμε όμως γιατί έγινε η διαδήλωση.
"Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην πορεία ενάντια στη βραχυχρόνια μίσθωση και την τουριστική ανάπλαση σήμερα Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 19:00 (Ολυμπίου και Φαλήρου, Κουκάκι).
Η επιτυχημένη προστασία όλων των κατειλημμένων χώρων και του κοινωνικού εδάφους από την καταστολή και τη λεηλασία αποτελεί στο σύνολό της ευθύνη του οργανωμένου κινήματος και όλου του κόσμου του αγώνα.
ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΞΩΣΕΙΣ, ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΩΝ ΜΑΣ
ΖΟΥΜΕ ΕΔΩ-ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΕΔΩ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ
ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ, ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ"
Με δυο λόγια διαμαρτυρήθηκαν για να μη διώχνουν οι ιδιοκτήτες κόσμο το καλοκαίρ,ι για να βάζουν μέσα τουρίστες. Εσείς, αν μένατε στο νοίκι, θα θέλατε να σας πει ο ιδιοκτήτης. "Πάρε δρόμο το καλοκαίρι για να το νοικιάσω στον τουρίστα, που θα τα σκάσει χοντρά"; Γι αυτό διαδήλωσαν. Και γι' αυτό έφαγαν ξύλο!
Όσο για τους μπάτσους που τραυματίστηκαν προφανώς έσπασαν κάνα δάκτυλο εκεί που έδερναν τους διαδηλωτές. Πάλι καλά γιατί το χειμώνα μπορούσαν να ιδρώσουν από το ξυλίκι και να πάθουν πνευμονία!
Τουρίστες προσοχή! Στην Ελλάδα έχουμε κυκλώνες! Έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα. 7 άνθρωποι πέθαναν χτες εξ αιτίας της κακοκαιρίας! Πάρτε τα μέτρα σας! Το λένε τα ΜΜΕ, δεν το λέω εγώ.
Σύντροφοι, οφείλουμε να ενημερώσουμε τους συνανθρώπους μας που έρχονται για διακοπές, για τις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο Βόρειο Πόλο και την Ελλάδα. Νομίζω πως παπαγάλοι και χοιρινά θα σταματήσουν τον Τουρισμό, ώστε να βρούνε κι οι ντόπιοι ενοικιαστές την ησυχία τους.

12 Ιουλίου 2019 στις 9:54 π.μ.

Δείτε αυτό:
1.Τι κρύβεται κάτω από τον όρο «Τουριστικοποίηση της πόλης» https://angelmois.blogspot.com/2018/06/blog-post.html
2.Η «τουριστικοποίηση της πόλης» που τόσο διαφημίζει η κυρίαρχη τάξη στόχο έχει την «container-οποίηση των λαού» - Ας αφήσουμε λοιπόν την «τουριστικοποίηση» και ας μιλήσουμε για την «container-οποίηση του λαού» https://angelmois.blogspot.com/2018/07/container.html
3.Το «ανθρώπινο container airbnb» είναι δημιούργημα της κυρίαρχης τάξης. Είναι εκείνο που σήμερα είναι έτοιμο, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της κυρίαρχης τάξης, να στοιβάξει με τα ίδια του τα χέρια στο «container των ξεριζωμένων» -«container της συμπόνοιας» θα το βαφτίσει η κυρίαρχη τάξη - το λαό που είναι εμπόδιο στις επιλογές της, να το παραδώσει στην κυρίαρχη τάξη να το αδειάσει όπου θέλει. Η κυρίαρχη τάξη θα βγεί κερδισμένη και όταν δεν θα το χρειάζεται πια θα το μετατρέψει σε "μη αξία" https://angelmois.blogspot.com/2018/07/container-airbnb-container-container_21.html
4.Το θέμα της «βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων» δεν λύνεται με εκφράσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αλλά στοχεύουν μόνο «να συγκινούν συγχρόνως θύματα και θύτες» https://angelmois.blogspot.com/2018/12/blog-post.html
5.Το «άβατο των Εξαρχείων» και η κυρίαρχη τάξη https://angelmois.blogspot.com/2019/05/blog-post.html
Απο το blog "Το περιβάλλον συζητά με έναν Αρχιτέκτονα" Είναι άρθρα με περιεχόμενο

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger