Home » , » Θετικό γεγονός το εκλογικό Βατερλό της Χ.Α - Τώρα να τσακίσουμε τη ναζιστική οχιά

Θετικό γεγονός το εκλογικό Βατερλό της Χ.Α - Τώρα να τσακίσουμε τη ναζιστική οχιά

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 7 Ιουλίου 2019 | 11:19 μ.μ.

"Η εκλογική ήττα της Χρυσής Αυγής σημαίνει ότι αρκετοί κατηγορούμενοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης δεν θα απολογηθούν με την ιδιότητα του βουλευτή. Πρόκειται για πικρό καρπό της στρατηγικής κωλυσιεργίας που ακολούθησε η υπεράσπιση τον τελευταίο χρόνο.

Εντυπωσιακή είναι ακόμα η εξέλιξη ότι ο μόνος που θα προσέλθει στο δικαστήριο να απολογηθεί διατηρώντας τη βουλευτική ιδιότητα είναι ο κατηγορούμενος Ιωάννης Λαγός ο οποίος έχει εκλεγεί ευρωβουλευτής.

Η απώλεια της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης θα σημάνει νέες δυσκολίες στη χρηματοδότηση της οργάνωσης, καθώς θα παύσουν οι μηνιαίες βουλευτικές αποζημιώσεις, θα διακοπούν οι συμβάσεις των επιστημονικών συνεργατών και θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους οι δεκάδες μετακλητοί υπάλληλοι που περιφέρονται στις εκδηλώσεις.",  αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας jailgoldendawn.

Κι' αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Είναι άλλωστε και το μόνο θετικό που προέκυψε από τις σημερινές εκλογές. (Η εκτίναξη της αποχής σε πρωτόγνωρα ύψη είναι άλλο ένα θέμα που χρειάζεται αναλυτική προσέγγιση).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το κείμενο που ανάρτησε στην παρουσία του στο f/b ο δικηγόρος της πολιτικής αγωγής, στην δίκη της ναζιστικής συμμορίας, Θανάσης Καμπαγιάννης:

 ΤΩΡΑ, ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΟΧΙΑ!

Τον Μάιο του 2012, όταν η Χρυσή Αυγή είχε μπει στη Βουλή είχαμε περιγράψει το αποτέλεσμά της με τρεις ομόκεντρους κύκλους: ένας σκληρός ναζιστικός πυρήνας που συγκροτεί τα τάγματα εφόδου και κάνει εγκλήματα με πολιτική βιτρίνα, ένας στενότερος κύκλος ψηφοφόρων της "δεξιάς πολυκατοικίας" και της ιστορικής εθνικοφροσύνης και ένας ευρύτερος κύκλος αγανακτισμένων με το πολιτικό σύστημα ψηφοφόρων. Ο στόχος του αντιφασιστικού κινήματος ήταν να σπάσει τη σύνδεση του ναζιστικού πυρήνα με τους αντισυστημικούς ψηφοφόρους και να τρομάξει τον στενότερο κύκλο των ψηφοφόρων της δεξιάς πολυκατοικίας, αποτρέποντας την οργάνωσή του στη μιλίτσια της Χρυσής Αυγής και αναγκάζοντάς τον να γυρίσει πίσω στην τρύπα στην οποία κρυβόταν (δηλαδή στη ΝΔ).

Μετά από 7 χρόνια προσπάθειας του αντιφασιστικού κινήματος, εκεί που κάποιοι εκ δεξιών και αριστερών φαντάζονταν "σοβάρεμα" και "κανονικοποίηση" της Χρυσής Αυγής στο πολιτικό σύστημα, έχουμε αρχίσει να πετυχαίνουμε απτά αυτους τους στόχους. Τα τάγματα εφόδου έχουν αναγκαστεί να κρυφτούν, οι τοπικές της οργάνωσης υπολειτουργούν, οι ψηφοφόροι της την εγκαταλείπουν μαζικά και σήμερα φτάσαμε στο πολυπόθητο ξήλωμα των ναζί από τη Βουλή.

Όμως, κι εδώ υπάρχει ένα μεγάλο ΟΜΩΣ, η διαδικασία αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί. Οι 160.000 ψήφοι που παίρνει η ναζιστική συμμορία είναι ακόμα πολλές. Ο δολοφονικός μηχανισμός της, αν και βαθιά λαβωμένος, εξακολουθεί να είναι υπαρκτός. Χρειάζεται να εντείνουμε την προσπάθεια για την καταδίκη της ηγεσίας της στη δίκη, μαζί με την καταδίκη των Ρουπακιάδων, για το κλείσιμο των γραφείων της, για την οριστική διάλυση της ναζιστικής οργάνωσης. Με την ισχύ και τη μαζικότητα του αντιφασιστικού κινήματος, με την κινητοποίηση της μεγάλης δημοκρατικής πλειοψηφίας, με τις οργανώσεις των εργαζόμενων και της νεολαίας στην πρώτη γραμμή. Ας μην μας κοιτάξει με συγκατάβαση ο ιστορικός του μέλλοντος γράφοντας για μια χαμένη ευκαιρία.

Αυτή τη μάχη μπορούμε να την κερδίσουμε!
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

7 Ιουλίου 2019 στις 11:47 μ.μ.

Συγγνώμη σύντροφοι αλλά η ανάλυση της κατάστασης έχει μια βασική προβληματική και πρέπει επειγόντως να ληφθεί υπόψιν. Αυτή είναι το γεγονός ότι η ΧΑ έχασε την στήριξη από μεγάλη μερίδα αστών κυρίως εφοπλιστών οι οποίοι την χρησιμοποίησαν αρκετά στο παρελθόν το 2012-13 αλλά τώρα τους είναι άχρηστη πια, μιας και υπάρχει ο Αυτοδυναμος Κυριάκος!! Αυτοι οι αστοι και μέσα απο τα ΜΜΕ τους, την ενίσχυσαν σε μεγαλο βαθμό τοτε, και τωρα που τους είναι άχρηστη την πετανε. Χαρακτηριστική περίπτωση ο Μαρινάκης που ενώ παλαιότερα τους έκρυβε πίσω από τις οπαδικες του κερκίδες, σήμερα μέσα από το διαδικτυακό του κανάλι (One channel) συνέχεια τους χτυπάει. Χαρακτηριστικά έχει καθημερινο ρεπορτάζ από την Δική.
Επομένως Πέρα από τη τεράστια προσπάθεια του αντιφασιστικού κινήματος πρέπει μα δούμε και πίσω από τα προφανή. Να αντιληφθούμε τις κινήσεις της Αστικής Τάξης που οπότε θέλει ανεβοκατεβάζει κόμματα.Αλομη και Ναζιστικά...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger