Home » , , » Σχεδιασμοί για να κοπεί το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ;

Σχεδιασμοί για να κοπεί το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019 | 10:28 μ.μ.

 Γράφει ο mitsos175

Με αφορμή την ανάρτησή μας για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης σχετικά με το μέλλον της ΔΕΗ, να σχολιάσω μια σημερινή είδηση.

Ιδιοκτήτης βίλας φέσωσε τη ΔΕΗ 23 - 24 χιλιάδες ευρώ (ανάλογα τη φυλλάδα), ενώ ήταν ενταγμένος στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Τι βίλας; Γιατί στη Κύπρο βίλα σημαίνει ανδρικό γεννητικό όργανο. Σπιτιού 1000 + τμ. Ωραία, εφόσον είναι έτσι, ξεσκίστε τον, τον απατεώνα. 
Όμως έχω μια υποψία. Πως η συγκεκριμένη περίπτωση προβάλλεται από τα ΜΜΕ ως πρόσχημα, ως αφορμή. 
Πως η κυβέρνηση θέλει:
Πρώτον να καταργήσει σε όλους το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο. 

Η ΔΕΗ, που βρέθηκε με προβλήματα μόλις ανέλαβε η ΝΔ, θα πρέπει να αυξήσει τα έσοδά της και να μειώσει τα έξοδα. Να γίνει κερδοφόρος και ελκυστική για να πουληθεί, τουλάχιστον ένα μέρος της, σε καπιταλιστές. Αυτά τα λέει ο ίδιος ο υπουργός.

Βάσει αυτής της πολιτικής δεν αποκλείεται οι επόμενοι λογαριασμοί να είναι ιδιαίτερα φουσκωμένοι. Θα μας αλλάξουν τα φώτα.
Επίσης είναι γνωστή η θέση της ΝΔ για τα επιδόματα στις φτωχότερες κοινωνικές ομάδες.

Στο ΚΟΤ (Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο) είναι χιλιάδες συμπολίτες μας, που τηρούν όλες τις προϋποθέσεις. Αυτό θα μπορούσαν να το αναφέρουν τα ΜΜΕ.
Για παράδειγμα: Σε αντίθεση με χιλιάδες φτωχούς συνανθρώπους μας που είναι έντιμοι, ένα πλούσιο καθίκι δεν πληρώνει τη ΔΕΗ. Η εντύπωση που προκαλείται είναι τώρα μάλλον διαφορετική. Φταίχτης ο πλούσιος, όχι (έμμεσα) το ΚΟΤ.

Το δεύτερο, που θέλει η ΝΔ, είναι να ξεσπιτώσει τον κόσμο από τα σπίτια του. (Θα το δούμε έντονα με το μπαράζ πλειστηριασμών που έρχεται στις περιουσίες δανειοληπτών που αδυνατούν να πληρώσου ν τα χρέη τους στις τράπεζες).

Οι όροι "κακοπληρωτές" και "μπαταχτσήδες" θα ακούγονται όλο και συχνότερα.
Δεν αμφιβάλουμε πως υπάρχουν και κακοπληρωτές και μπαταχτσήδες. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένας από τους μεγαλύτερους, όπως και το ΠΑΣΟΚ, αφού τα φέσια είναι πολλά εκατομμύρια.

Τέτοια περιστατικά, όπως με τον απατεώνα, κάτοχο βίλας (αλήθεια γιατί δεν δημοσιεύουν το όνομα του;)  θα δίνουν αφορμή για γενική επίθεση εναντίον όσων χρωστάνε. Άσχετα, αν μπορούν να πληρώσουν, ή όχι.
Μην ξεχνάμε πως το άδικο χαράτσι που αφορούσε τα ακίνητα και που αντικαταστάθηκε από τον επίσης άδικο ΕΝΦΙΑ, εισπράττονταν μέσω της ΔΕΗ. Πράγμα που δημιούργησε και στην εταιρεία σοβαρά προβλήματα.

Αν θέλουν να βγάλουν στον πλειστηριασμό πολυτελείς κατοικίες πλουσίων, ας το κάνουν με τις θερμότερες ευχές μας.
Αν όμως έχουν στο νου τους να ξεσπιτώσουν εργαζόμενους, θα μας βρουν αντίθετους, οποιαδήποτε δικαιολογία κι οποιαδήποτε αφορμή κι αν επικαλεστούν.

Επίσης, γνωρίζουμε πως κι άλλοι πλούσιοι έχουν φεσώσει τη ΔΕΗ (κι όχι μόνο), χωρίς καν να είναι ενταγμένοι στο ΚΟΤ. Περιμένουμε να τιμωρηθούν όπως αξίζει σε κηφήνες. Νομίζω όμως πως περιμένουμε πολλά από νεοφιλελέ ανθρωποφάγους.

Θα πληρώσουν ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τα δάνεια τους; Αν όχι, θα αρχίσουν κι εκεί κατασχέσεις; Δεν νομίζω.

Η ΔΕΗ έχει προβλήματα λόγω της πολιτικής που ακολουθήθηκε. Δεν θα αφήσουμε να σκοτώσουν τα ασημικά τα γαλάζια λαμόγια, πουλώντας τα "φιλέτα" της που απέμειναν. Ας το έχουν υπόψη τους.
Όσο για τους πλούσιους απατεώνες, δικοί τους είναι
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger