Home » , » Ασχολίαστες δυο ειδήσεις από το σημερινό δικαστικό ρεπορτάζ

Ασχολίαστες δυο ειδήσεις από το σημερινό δικαστικό ρεπορτάζ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019 | 9:02 μ.μ.

Είδηση 1η:  

Σαν να μην τρέχει τίποτα, σαν να μην υπήρξε η ομόφωνη αναιρετική απόφαση του ΣΤ’ Τμήματος του Αρείου Πάγου, η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου Μαρία-Σοφία Βαΐτση, επανέρχεται με νέα πρόταση, προτείνοντας με το ίδιο φρονηματικού τύπου σκεπτικό που απέρριψε ο Αρειος Πάγος, να κοπεί η άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα.
Οπως είναι γνωστό, ο Αρειος Πάγος αναίρεσε το σκεπτικό της προηγούμενης απόφασης του Δικαστικού Συμβουλίου του Βόλου, και ως προς τις τυπικές και ως προς τις ουσιαστικές προϋποθέσεις. Ειδικά για τις δεύτερες, απέρριψε όλο το φρονηματικού τύπου σκεπτικό (απαίτηση για δήλωση νομιμοφροσύνης, απαίτηση να μη μιλάει ο Κουφοντίνας δημόσια, ποινικοποίηση της αλληλεγγύης κτλ.) που είχε χρησιμοποιήσει το Δικαστικό Συμβούλιο του Βόλου για να κόψει την άδεια του Κουφοντίνα....

Χαρακτηριστικά στην εισαγγελική πρόταση τονίζεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας «δεν περιορίζεται μόνο  στην παράθεση των πολιτικών του πεποιθήσεων αλλά προβαίνει και σε υλικές πράξεις αποστολής επιστολών στα ΜΜΕ», «καλεί σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη» και «ευχαριστεί για την συμπαράσταση  συντρόφους και συντρόφισσες» .

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα συνεδριάσει, εκ νέου, για το ζήτημα μεθαύριο Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019.

 ***

Είδηση 2η:

Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών αποφάσισε, με σχετικό βούλευμά του, την άρση του περιοριστικού όρου για απαγόρευση εξόδου από τη χώρα που είχε επιβάλει στον Γιάννη Λαγό, για την εμπλοκή του στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στην οποία και είναι κατηγορούμενος.

Αυτό σημαίνει ότι ο πρώην βουλευτής και νυν ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής θα μπορεί στο εξής να μεταβεί στις Βρυξέλλες για να ασκήσει τα καθήκοντά του στο Ευρωκοινοβούλιο
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

2 Ιουλίου 2019 στις 10:49 π.μ.

Τελικα η ελληνικη ``δικαιοσυνη` ειναι σιχαμερη και απεχθης
Θυμιζει την συμπεριφορα της δικαιοσυνης του μεσοπολεμου και
της μετεμφυλιακης περιοδου

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger