Home » , » Η βασική αιτία -σύμφωνα με την άποψη των "κολλημένων" κομμουνιστών- για τις πυρκαγιές. - Με αφορμή την φωτιά στον Υμμητό

Η βασική αιτία -σύμφωνα με την άποψη των "κολλημένων" κομμουνιστών- για τις πυρκαγιές. - Με αφορμή την φωτιά στον Υμμητό

Από giorgis , Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019 | 5:14 π.μ.


Του Γ.Γ.

Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!
Φταίει ο Θεός που μας μισεί!
Φταίει το κεφάλι το κακό μας!
Φταίει πρώτ' απ' όλα το κρασί!
Ποιος φταίει; ποιος φταίει; Kανένα στόμα
δεν τό βρε και δεν τό πε ακόμα.

Ασυναίσθητα σου έρχονται στο μυαλό οι παραπάνω στίχοι του Κώστα Βάρναλη, παρακολουθώντας αυτές τις ώρες την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στον Υμηττού.
Μπορούμε να υποθέσουμε τις τεράστιες καταστροφές που θα προκαλέσει και με δεδομένο ότι στην περιοχή υπάρχουν ισχυροί άνεμοι, καθώς και τι θα αναφέρει η καθεστωτική δημοσιογραφία, αποκρύπτοντας την πραγματική αιτία του προβλήματος των πυρκαγιών. 

Να επαναλάβουμε, λοιπόν κάποιες πάγιες τοποθετήσεις μας

H φύση, δηλαδή η φύση που δεν είναι το ανθρώπινο σώμα, είναι το ανόργανο σώμα του ανθρώπου. O άνθρωπος ζει στη φύση σημαίνει: η φύση είναι το σώμα του, με το οποίο οφείλει να διατηρεί μια σταθερή διαδικασία για να μην πεθάνει. H άποψη ότι η φυσική και η πνευματική ζωή του ανθρώπου είναι αναπόσπαστα δεμένες με τη φύση δε σημαίνει τίποτα άλλο από το ότι η φύση είναι αναπόσπαστα δεμένη με τον εαυτό της, επειδή ο άνθρωπος είναι μέρος της φύσης.

Καρλ Μαρξ

O μαρξισμός αντιλαμβανόταν ότι η εμπορευματική-κεφαλαιοκρατική οργάνωση της παραγωγής δεν σήμαινε μόνο την εκμετάλλευση της ζωντανής εργασίας, αλλά και την καταλήστευση του φυσικού πλούτου της γης.

Ο καπιταλισμός έχει διαμετρικά αντίθετη θεώρηση, γι΄αυτό το αστικό κράτος σαν εκφραστής του, δεν κάνει το παραμικρό για να προστατέψει τον δασικό πλούτο της χώρας μας. Ο λόγος είναι ότι οι πυρκαγιές που ξεσπούν καθημερινά, ειδικά τις καλοκαιρινές μέρες, είναι το όχημα για την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της γης. Φυσικά το αστικό κράτος δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για να τις εμποδίσει.

Ο καπιταλισμός θεωρεί αντιπαραγωγικό ό,τι δεν αποφέρει άμεσο κέρδος. Τα ίδια τα δάση τα βλέπει σαν πηγή αποκόμισης κέρδους. 
Γι’ αυτό και διαχρονικά οι αστικές κυβερνήσεις αφήνουν απροστάτευτα τον δασικό μας πλούτο στις ορέξεις καταπατητών,  στο στόχαστρο τουριστικών ομίλων και άλλων μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. 

Αυτή είναι η πραγματικότητα, αλλά δυστυχώς μείναμε μόνο κάποιοι λίγοι "κολλημένοι" κομμουνιστές να την αναφέρουμε.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

12 Αυγούστου 2019 στις 5:07 μ.μ.

Τώρα περιμεντε τους ακτιβιστές για την προστασία του περιβάλλοντος,τι να κλασει ο Μαρξ ..Στην Γουατεμαλα σκότωσαν σχεδόν εκατό ακτιβιστες . Ποιος να διαμαρτυρηθεί; Ξέρεις άμα δεν το πολιτικοποιεις αντιμετωπίζεσαι κάπως από τους κολημενους γεννικα . Κάντο εσύ giorgi ..μπράβο σου ,αφού το πε και ο Μαρξ ,οι άλλοι βρε παιδί μου δεν ενδιαφέρονται ξέρεις εκείνοι που φοράνε επώνυμα αθλητικά. Και μας ζαλιζεται ταρχιδια στο γυμναστήριο. Ρε με συνταγή γιατρού το χω το γυμνάστηριο καταλαβες χαπατα π ου θέλετε να διωνυσετε και τον τρόπο ζωής σας. Ο Μαρξ είπε και αυτό .
Οταν στα βουβάλια κελαηδούν πουλιά ,στις ρωσσικες στέπες ,ποδοπατουντε τα βατράχια.Μιλαω έτσι ρωσσικα. Μου βγαίνει στο συντακτικο. Κελαηδα ρέ μπασταρδοκαρδερινοκαναρό.
Απαπα αυτός ο Μαρξ τι λέει;

12 Αυγούστου 2019 στις 10:37 μ.μ.

????

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger