Home » , » Γαλάζιος πόνος

Γαλάζιος πόνος

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019 | 5:02 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

"66% όχι στην συμφωνία των Πρεσπών, 70% όχι στη συμφωνία... 115% όχι", κλπ. Γιατί δεν κάνετε, βρε νεοδημοκράτες, τώρα μια δημοσκόπηση για τις Πρέσπες, να ευθυμήσουμε;
Στις δικές σας γαλανές εταιρίες. Να δούμε το αποτέλεσμα. Κάτι μου λέει πως θα είναι "ελαφρώς" διαφορετικό. "Ελαφρώς", όσο πατάει ο ελέφαντας. Λοιπόν...
Η ΝΔ στηρίζει, ο ΣΥΡΙΖΑ στήριζε και στηρίζει, το ΚΙΝΑΛ κάνει ότι λέει η ΝΔ, οι επίσημοι φασίστες πάνε όχι για τα Σκόπια, αλλά για την ψειρού...

Τελικά μόνο το ΚΚΕ μένει συνεπές. Κι η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά. Που από την πρώτη στιγμή έθεσαν τα πράγματα στη σωστή τους βάση: Εντολή των ΗΠΑ για διεύρυνση του ΝΑΤΟ. Αυτό τα λέει όλα. Τέρμα, τέλος.

Εντάξει, μας έδωσαν και τον επιθετικό προσδιορισμό που ζητούσαν δεκαετίες οι δικές μας κυβερνήσεις. Μια χαρά! Και δυο τρομάρες αφού θα αυξηθεί η ένταση με τη Ρωσία, οι "συμμαχικοί" ανταγωνισμοί, αλλά δε βαριέσαι!
Υψηλή πολιτική των Ελληνικών κυβερνήσεων. Πως λέμε "χέσε ψηλά κι αγνάντευε";
Χωρίς το αγνάντευε. Ψηλά οι πατριδοκάπηλοι, να αφοδεύουν, κι οι νεοδημοκράτες από κάτω. "Καταραμένε Νεύτωνα με το νόμο της βαρύτητας". Ευτυχώς έχουν τις περικεφαλαίες.

"Καλέ δεν μπορεί το κράτος να καταργήσει διεθνή συμφωνία! Έχει συνέχεια"! Καλέ συμφωνώ! Τι, δεν είναι έτσι; Τι λέει η εγκυκλοπαίδεια;

"Το μεγαλύτερο όμως ατόπημα του Πάγκαλου ήταν η σύναψη συνθήκης με τη Γιουγκοσλαβία, η οποία επισπεύτηκε προκειμένου να επικεντρωθούν τα επιτελεία του στρατού στην απειλή της Τουρκίας. 
Στις 17 Αυγούστου 1926 υπογράφηκε συνθήκη μεταξύ των δύο χωρών, για την οποία αντέδρασε όλος ο πολιτικός και επιχειρηματικός κόσμος. Υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας εκείνη την περίοδο ήταν ο Λουκάς Κανακάρης-Ρούφος. Μεταξύ των άλλων, η συνθήκη προέβλεπε την ΣΥΓΚΥΡΙΑΡΧΙΑ της Γιουγκοσλαβίας στον λιμένα της Θεσσαλονίκης και στην κοιλάδα Αξιού, την παραχώρηση του ελέγχου της σερβικής μονής στο Άγιο Όρος, καθώς και τη μετατροπή της σιδηροδρομικής γραμμής Γευγελής σε Ελληνοσερβική, με την προϋπόθεση όμως ότι οι υπάλληλοι θα μιλούσαν τη Σερβική γλώσσα. 
Η συνθήκη αυτή προξένησε επίσης έντονη δυσαρέσκεια στους στρατιωτικούς και διπλωματικούς κύκλους. Μετά την πτώση του Πάγκαλου η κυβέρνηση έσπευσε να ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΡΑΤΩΝ". 

Ακυρώσαμε συμφωνία με άλλο κράτος; Κούλη, το ακούς; Πρρρ γίδια, ε γίδια! Τρώτε κουτόχορτο και νομίζετε πως τρώμε κι εμείς. Τώρα τι είστε ρε; Προδότες; Τραβάτε να βοσκήσετε ρεεε! Ανιστόρητοι, διαβάστε λίγο, που πήρατε με μέσον το Απολυτήριο. Ντουβάρια!
Ως εκπαιδευτικός αγανακτώ... 
Κάντε κι ένα δημοψήφισμα, να κάνουμε καινούριο συκώτι. 

Κουφάλες εθνικιστές, δεν πρόκειται να σας αφήσω σε χλωρό κλαρί. Θα σας τρολάρω, όσο πιο άγρια μπορώ. Καθημερινά. Γιατί κάθε μέρα μας τα είχατε κάνει τσουρέκια. Μας είχατε πρήξει, μας ζαλίσατε. "Η Μακεδονία είναι μία".

Η Μακεδονία είναι μία περιοχή. Κατοικείται από πολλούς λαούς. Το ξαναλέω να το χωνέψετε. Κι όσο σας ταΐζουν κουτόχορτο, θα παραμένετε γίδια.
Αν γίνει τώρα δημοψήφισμα (φυσικά για να μη δικαιωθεί ο Τσίπρας ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να τολμήσει ο Κούλης) θα βγει υπέρ της Συμφωνίας με μεγάλη διαφορά. Υποκρισία; Φυσικά! Αλλά να μην μας κουνιούνται κι οι δεξιοί. Τους έχουμε πάρει χαμπάρι εδώ και καιρό.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger