Home » , » Γράμμα από το μέλλον.

Γράμμα από το μέλλον.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019 | 8:21 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Αγαπητοί μας πρόγονοι.

Σας γράφουμε από το μέλλον για να σας πούμε πως είστε ηλίθιοι. Κάποιοι θα αγανακτήσετε με την αυθάδειά μας, το να σας σιχτιρίσουμε όμως είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Μετατρέψατε έναν παράδεισο σε κόλαση. Μιλάμε ασφαλώς για τον πλανήτη Γη. Αφού τον 21ο αιώνα κάψατε σχεδόν κάθε δέντρο για να έχετε "ανάπτυξη", καταφέρατε να αυξήσετε τόσο τη θερμοκρασία που κάνατε τη Γη μας μια μεγάλη έρημο.
Εξαφανίσατε μαζικά χιλιάδες είδη τα οποία ήταν χρήσιμα για την διατήρηση της ισορροπίας κι επομένως για τη ανθρωπότητα.

Ούτε στη θάλασσα η κατάσταση είναι καλύτερη, αφού τα σκουπίδια ήδη από το τέλος του 21ου αιώνα έχουν σχηματίσει ολόκληρες ηπείρους, ενώ η ζωή έχει σχεδόν εξαφανιστεί. Τα μόνα είδη που κολυμπούν στα μολυσμένα νερά των ωκεανών είναι βακτήρια και δηλητηριώδη ψάρια, ενώ εμφανίστηκαν κάποιες μεταλλάξεις για να προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον.

Ο αέρας είναι αποπνικτικός. Το οξυγόνο έχει μειωθεί από τον 21ο αιώνα κατά 30% και συνεχίζει να μειώνεται. Πολλά είδη πέθαναν από ασφυξία, ενώ οι άνθρωποι κλείστηκαν σε κλουβιά που ο αέρας διοχετεύεται μέσω ιδιωτικών εταιριών σε όσους έχουν να πληρώσουν.
Οι υπόλοιποι απλά πεθαίνουν με μαρτυρικό τρόπο όχι μόνο επειδή το οξυγόνο είναι λιγοστό, αλλά έχουν αυξηθεί και τα αέρια που δηλητηριάζουν την ατμόσφαιρα. Η μέση θερμοκρασία το καλοκαίρι στην Ελλάδα ξεπερνά τους 70 βαθμούς Κελσίου, ενώ αμμοθύελλες σαρώνουν τα πάντα με τρομερή ταχύτητα. Όπως καταλαβαίνετε, τίποτε δεν φυτρώνει πλέον στο ρημαγμένο τόπο.

Αν και η άνοδος της θάλασσας, λόγω του λιωσίματος των παγετώνων, δεν επηρέασε την Ελλάδα όσο άλλες χώρες που εξαφανίστηκαν εντελώς, τα ξενοδοχεία μετατράπηκαν σε ερείπια. Τα περισσότερα υποθαλάσσια, ενώ κάποιες ταράτσες διακρίνονται στα μολυσμένα νερά.

Ξέρουμε και το πως κατορθώσατε να κάνετε τη Γη μας εντελώς αφιλόξενη για τη ζωή, αλλά και το γιατί. Για το βραχυπρόθεσμο κέρδος. Όταν πεθάνατε, δεν πήρατε τα λεφτά μαζί σας.
Καταστρέψατε όμως εντελώς τα δέντρα, τα πουλιά, τα έντομα, τα ζώα, τα ψάρια. Το μέλλον μας. Μολύνατε αέρα, θάλασσες και στεριά. Κάνετε τη ζωή μας κόλαση και σας μισούμε γι αυτό. Θεωρούμε πως είστε πιο βλάκες κι από τους δεισιδαίμονες του μεσαίωνα που έκαιγαν τις "μάγισσες". Εσείς αποτεφρώσατε όλα τα υπόλοιπα. Μαζί και κάθε ελπίδα για την επιβίωση του ανθρώπινου είδους.

Πράγματι έγιναν κάποιες απόπειρες να κατοικήσουμε άλλους πλανήτες. Όμως παρουσιάστηκαν μεγάλα προβλήματα, τα οποία δεν είχαμε προβλέψει. Το χειρότερο ήταν πως χάρη σε σας, δεν είχαμε χρόνο να προετοιμαστούμε. 
Σπαταλήσατε κάθε πόρο του πλανήτη. Κάποιοι προσπάθησαν με την τεχνολογία να δώσουν λύσεις, όμως το πρόβλημα παρέμενε. Χρειαζόμασταν ενέργεια για τη διατήρηση του είδους μας. Νερό, Αέρα, Τροφή. Τα τελευταία αποθέματα καταστράφηκαν από τους πολέμους μεταξύ μας για το ποιος θα πιει τις ελάχιστες σταγόνες καθαρού ύδατος, ή ποιος θα πάρει τα λιγοστά εδάφη που απέμεναν να καλλιεργηθούν. 

Αυτοί που σας γράφουμε, πεθαίνουμε από πείνα, δίψα, ασφυξία, ζέστη και αρρώστιες. Αν μπορούσαμε, θα ερχόμασταν να σας γδάρουμε ζωντανούς, έστω κι αυτό σήμαινε πως δεν θα γεννιόμασταν μετά. Έτσι κι αλλιώς η ζωή, όπως την καταντήσατε, είναι σκέτο μαρτύριο. 

Οι τελευταίοι απόγονοι σας. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger