Home » , , » Φώτης Μανούσης: Ενας εφοπλιστής, κατ' ομολογία του απατεώνας, που τον "επιδοτεί" διαχρονικά ο αιματηρά φορολογούμενος λαός.

Φώτης Μανούσης: Ενας εφοπλιστής, κατ' ομολογία του απατεώνας, που τον "επιδοτεί" διαχρονικά ο αιματηρά φορολογούμενος λαός.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο, 17 Αυγούστου 2019 | 5:19 μ.μ.

Γράφαμε χτες για το τεράστιο φαγοπότι που έχει στηθεί διαχρονικά με τις κρατικές επιδοτήσεις στις λεγόμενες "άγονες ακτοπλοϊκές γραμμές".

Επειδή και με αφορμή την τεράστια ταλαιπωρία που έχει δημιουργηθεί στην Σαμοθράκη, ξανάρθε στην δημοσιότητα το όνομα του εφοπλιστή Φώτη Μανούση, ιδιοκτήτη της ακτοπλοϊκής εταιρείας SAOS, που ευθύνεται κύρια για το μπάχαλο που δημιουργήθηκε. να δούμε τι γράφαμε πριν 10 (!) χρόνια γι΄αυτόν τον τύπο.
Κι αυτό για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα αν από τότε μέχρι σήμερα έχει αλλάξει το παραμικρό.

Θέλουμε να πούμε δηλαδή ότι εδώ έχουμε έναν εφοπλιστή, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι ο ίδιος 'λάδωνε" κυβερνητικούς αξιωματούχους για να παίρνει κρατικές επιχορηγήσεις, να γιγαντώνει τις επιχειρήσεις του και να πηγαίνουν πρίμα οι μπίζνες του.
Και αυτό, επαναλαμβάνουμε, ότι είχε γίνει πριν δέκα ολόκληρα χρόνια. Μέχρι σήμερα. λοιπόν,  ένας κατ' ομολογία του, απατεώνας, -γραβατωμένος όμως, να μην ξεχνιόμαστε-, κάνει μπίζνες με το δημόσιο, και δεν έχει κανένα πρόβλημα.

Διαβάζουμε σήμερα σε καθεστωτικό ΜΜΕ:Φώτης Μανούσης, που έχει αντιληφθεί πως στις… άγονες γραμμές της ακτοπλοΐας κρύβεται ένας… θησαυρός επιδοτήσεων, σταδιακά αυξάνει τον αριθμό των πλοίων που εκμεταλλεύεται. Μπαίνει σε νέες ακτοπλοϊκές γραμμές, αποκομίζοντας όλο και μεγαλύτερα ποσά.
Κάποιες χρονιές φτάνει να εισπράττει μέχρι και 8,3 εκατ. ευρώ (!), γεγονός που του προσδίδει το προσωνύμιο «ο Αγούδημος της Νέας Δημοκρατίας» - κατ' αναλογία με τον γνωστό πλοιοκτήτη ο οποίος διατηρούσε καλές σχέσεις με στελέχη του παλαιού ΠΑΣΟΚ και εκμεταλλευόταν πολλές γραμμές του Αιγαίου".

Τα παραπάνω γράφονται σήμερα. Ας δούμε τι αναφέραμε εμείς σε ανάρτησή μας στις 13 Φλεβάρη του 2009 (!)

Να θυμίσουμε για την ιστορία ότι ο εφοπλιστής –για τους δικούς του λόγους που έχουν σχέση με τις κόντρες ανάμεσα στους εφοπλιστές- κατάγγειλε ότι ο στενός συνεργάτης του Παυλίδη, που τότε ήταν υπουργός Ναυτιλίας, Ζαχαρίου, του ζήτησε 800.000 ευρώ προκειμένου να αναλάβουν τα πλοία του δρομολόγια της άγονης γραμμής. 

Σήμερα μάλιστα ο εφοπλιστής κατέθεσε στον ανακριτή και φωτογραφίες που δείχνουν τον ίδιο να δίνει τα χρήματα στον κ. Ζαχαρίου τον Νοέμβριο του 2006. 
Αυτό έγινε σύμφωνα με τα λεγόμενα του εφοπλιστή για να καταλήξουν τα λεφτά στις τσέπες του Παυλίδη. 

Για το πόσο βαρύτητα έχουν αυτά που λέει ο Μανούσης να τονίσουμε ότι ο συγκεκριμένος τύπος είναι απ’ τα γεννοφάσκια του στέλεχος της δεξιάς παράταξης και χρόνια στο κουρμπέτι. 
Δεν είναι απλώς κολλητός του Κούβελα αλλά έχει υπάρξει και Γενικός Γραμματέας στο ΥΠΕΧΩΔΕ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. 
Οπότε ξέρει τα κόλπα από μέσα και δεν είναι τόσο ανεύθυνος να λέει φούμαρα.

Πώς το λέει το άσμα;; "Ολα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν" .... και θα μένουν όσα υπάρχει η καπιταλιστική σαπίλα
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger