Home » , » Δράση του "Ρουβίκωνα" με στόχο την εργατική αριστοκρατία της Cosmote

Δράση του "Ρουβίκωνα" με στόχο την εργατική αριστοκρατία της Cosmote

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019 | 12:40 π.μ.

Στο στόχαστρο την "εργατική αριστοκρατία" που δουλεύει στα γραφεία της Cosmote e-value στον Κεραμεικό, έβαλε χτες ο ¨Ρουβίκωνας". Αφορμή υπήρξε η στάση που είχε κρατήσει απέναντι στους απλούς εργαζόμενους κατά την διάρκεια του σεισμού στις 19 Ιούλη.

Δεκάδες μέλη της αναρχικής συλλογικότητας έκαναν παρέμβαση στα γραφεία της εταιρείας τηλεφωνίας, συνομίλησαν με κάποιους απ' τους εκεί παρευρισκόμενους, πέταξαν τρικάκια και αποχώρησαν χωρίς να υπάρξει καμιά επιπλοκή.

Ανάρτησαν βίντεο που απεικονίζει την ενέργεια τους, ενώ με κείμενο τους στο indymedia αιτιολογούν την δράση τους.

Στην εισαγωγή του κειμένου του ο "Ρ" αναφέρει:

 Όσο κι αν ακουστεί κοινότοπο στον καπιταλισμό το κέρδος είναι πάντα προτεραιότητα και πάνω από τις ζωές των ανθρώπων. Καθημερινά εργάτες πληρώνουν με τη ζωή τους η με τη σωματική τους ακεραιτότητα την συνθήκη εξαρτημένης – εξαναγκαστικής εργασίας που για πολλούς από εμάς είναι απαραίτητη για την επιβίωση μας.

Στις 19 του Ιούλη τη ημέρα που συνέβη ο πρόσφατος σεισμός στη Αθήνα τα τσιράκια των αφεντικών, οι προϊστάμενοι βάρδιας στην εταιρία eValue και συγκεκριμένα στο κτίριο της στην Δάφνη, εμπόδισαν με φωνές τους εργαζόμενους που έκαναν το αυτονόητο για μια τέτοια περίπτωση, δηλαδή παράτησαν τα τηλέφωνα και άρχισαν να κινούνται προς την έξοδο.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι αν δεν είχαν σηκωθεί οι εργαζόμενοι θα είχαν φάει τις ψευδοροφές που κατέρρευσαν στο κεφάλι.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger