Home » , , » "Σήκωσε το, το γαμημένο, δεν μπορώ - δεν μπορώ, να περιμένω". Γιατί δεν το λέμε αυτό για το μισθό;

"Σήκωσε το, το γαμημένο, δεν μπορώ - δεν μπορώ, να περιμένω". Γιατί δεν το λέμε αυτό για το μισθό;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019 | 1:42 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Είναι μεγάλο λάθος να μπερδεύονται πράγματα, που κανονικά δεν έχουν σχέση μεταξύ τους. Πολιτική πχ και αθλητισμός.
"Σε ποιο Σύμπαν ζεις" θα μου πείτε. Πάντα πολιτική και αθλητισμός ήταν ανακατεμένα στην Ελλάδα κι όχι μόνο. Είπα τι πρέπει να γίνεται, κι όχι τι γίνεται. Αυτό που γίνεται είναι μια σαλάτα. Σίγουρα δεν είναι αθλητισμός.

Για τις ΠΑΕ τα έχω πει. Έχω κόψει το υπέροχο άθλημα του ποδοσφαίρου εξ αιτίας τους. Είναι εταιρείες που καπηλεύονται τις ομάδες, για να κερδίσουν δουλειές τα αφεντικά. Είναι δύσκολο να βρεις μαλάκες, που θα τα κάνουν γυαλιά καρφιά, γιατί δεν πήρε η εταιρία την τάδε δουλειά, ή γιατί δεν της χαρίστηκε κάποιο φιλέτο. Για την ομάδα όμως θα κατέβουν στο δρόμο, θα ρίξουν και θα φάνε ξύλο.

Αλλά οι πολιτικοί καπελώνουν όλα τα αθλήματα. Δυστυχώς, επειδή ο αθλητισμός είναι πολύ ωραίος, την πατάμε κι εμείς οι κομμουνιστές όχι μόνο οι δεξιοί. Γίνεται κόντρα, ανταγωνισμός ποιος θα βγει πρώτος. Λες και αν πάρει η Ελλάδα το Ευρωπαϊκό - όπως το πήρε - δεν θα χρεοκοπούσε - όπως χρεοκόπησε.

"Σήκωσε το, το γαμημένο, δεν μπορώ - δεν μπορώ, να περιμένω". Γιατί δεν το λέμε αυτό για το μισθό; 
Μας ενδιαφέρει περισσότερο μια πρόκριση, από το αν θα βγάλουμε πέρα το μήνα;

"Ξεχνιόμαστε βρε Μήτσο". Ακριβώς αυτό λέω, ξεχνιόμαστε. Ας απολαύσουμε το παιχνίδι, ας ξεχάσουμε τις πίκρες μας για λίγο, κι ας αφήσουμε το αποτέλεσμα και τα πολιτικά. Κάποιος θα κερδίσει, κάποιος θα χάσει. Κακώς τα έχουν έτσι ανταγωνιστικά, κι όχι συναγωνιστικά, αλλά τι να κάνουμε; Μη δίνουμε όμως και μεγάλη σημασία σε ανοησίες αλλά στην ουσία.

"Μας αδίκησαν οι διαιτητές". Η γνωστή καραμέλα. Ναι αγάπη μου, είχαν προηγούμενα με την Ελλάδα. Ξεχνιέται πως, ενώ μας έπαιζε μονότερμα η Τσεχία δυο ώρες, βάλαμε γκολ στο τελευταίο λεπτό;
 Θα μου πεις τι δουλειά έχει ο Σέρβος διαιτητής με τους Τσέχους; Μπορεί τότε να είχε παίξει στοίχημα την Τσεχία. Φυσικά κάνω πλάκα.
 Κι αν κάνουμε παράπονα για τυχόν λάθη διαιτητών στη συγκεκριμένη διοργάνωση, τι πρέπει να πούμε μετά για την Ελληνική "παραγκούπολη"; Εκεί που χάθηκε η πρόκριση στο μπάσκετ, ήταν στις προηγούμενες ήττες. Όταν βρίσκεσαι να τρέχεις τελευταία στιγμή, πάντα γίνονται λάθη.

Αλλά αφού το πάνε στην πολιτική ας τα ακούσουν. "Δε σεβάστηκαν οι διαιτητές το Γιάννη". Μη στεναχωρείσαι, ούτε κάποιοι Έλληνες τον σεβάστηκαν. Κι η χώρα δεν διασύρεται, επειδή πχ έφερε ισοπαλία με το Λιχτενστάιν.
Διασύρεται από το τρόπο που αντιμετωπίζει συνανθρώπους μας, που έχουν ανάγκη. Καλό έκανε ο Σέρβος και έβγαλε τον καλύτερο παίχτη μας έξω. Γιατί; Για να αποδειχθεί στην πράξη πως χωρίς τον πρόσφυγα δεν πάμε πολύ μακριά. Ούτε ως ομάδα, ούτε ως χώρα.

 Αν δεν έπαιζε ο Αντετοκούνμπο, επειδή θα ήταν κλεισμένος σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, πως θα ήταν τα αποτελέσματα; Αν τον γυρίζαμε πίσω στη χώρα του και δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να ασχοληθεί με το μπάσκετ; Ή ακόμα καλύτερα, αν τον δέχονταν η Τσεχία και βρίσκαμε το ταλέντο του μπροστά μας; Θα τον πίναμε, ναι ή όχι; Θα μας έριχναν αυτοί 12 πόντους;

Ο φασισμός είναι βλακεία και η βλακεία είδος φασισμού. Λέμε για το ρέφερι και τις λάθος αποφάσεις, ενώ δεν μιλάμε για τους ρατσιστές, που δεν ήθελαν καν να έρθει στην Ελλάδα. Που ξινίζουν τα μούτρα τους κι έχουν το θράσος να αλυχτάν, γιατί παιδάκια προσφύγων και μεταναστών πάνε στα σχολεία! 

Οι ακροδεξιοί είναι ντροπή, αίσχος και διασυρμός. Αυτοί θα πανηγύριζαν για τη "βαριά πούτσα του τσολιά", αν έπαιρνε η Ελλάδα μετάλλιο.
 Μόνο που το πέος δεν θα ήταν του τσολιά, αλλά του μετανάστη από την Αφρική. Εντάξει;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger