Home » , » Ο "μεγάλος έρωτας" δικαστικής εξουσία και ναζί σε σημερινό σκηνικό. - Την απαλλαγή των κατηγορουμένων χρυσαυγιτών για την δολοφονική επίθεση στο "Συνεργείο" προτείνει η εισαγγελέας.

Ο "μεγάλος έρωτας" δικαστικής εξουσία και ναζί σε σημερινό σκηνικό. - Την απαλλαγή των κατηγορουμένων χρυσαυγιτών για την δολοφονική επίθεση στο "Συνεργείο" προτείνει η εισαγγελέας.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019 | 12:57 μ.μ.

Γνωρίζοντας από το παρελθόν ότι μεταξύ των "λειτουργών της Θέμιδας" και των μελών της εγκληματικής ναζιστικής συμμορίας υπάρχει "ένας έρωτας μεγάλος" δεν θα λέγαμε ότι σήμερα αιφνιδιαστήκαμε με την εξέλιξη που υπήρξε στην δίκη της Χ.Α.

Συγκεκριμένα στην αγόρευση της, η εισαγγελέας της έδρας, με κάτι νομικίστικους ακροβατισμούς -θα αναμένουμε να γράψει κείμενο πιο "αρμόδιος" σύντροφος- πρότεινε να απαλλαγούν όλοι οι κατηγορούμενοι - για την δολοφονική επίθεση που είχαν κάνει στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπουλη.

Στο ρεπορτάζ που υπάρχει στο ΑΠΕ αναφέρεται ότι «η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε την απαλλαγή των κατηγορουμένων, χωρίς να εισέλθει στην ουσία της υπόθεσης, καθώς -όπως ανέφερε- η εισήγησή της αφορά μόνο το δικονομικό σκέλος της υπόθεσης...Επειδή είμαστε σε μεταβατικό στάδιο με το νέο Ποινικό Κώδικα εξαντλώ την πρότασή μου στο δικονομικό σκέλος της υπόθεσης. Θεωρώ πως δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε πραγματικά περιστατικά για τους κατηγορούμενους, καθώς υπάρχουν κολλήματα δικονομικού χαρακτήρα».

Σ’ αυτή την ναζιστική επίθεση είχαμε κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Ηταν μια απ’ τις πολλές φορές που παρακολουθήσαμε ολοφάνερη συνεργασία κράτους-παρακράτους. Το ποιο σημαντικό είναι ότι αν και υπήρχαν μαρτυρίες και φωτογραφίες που δείχνουν τους μπάτσους της αηΔΙΑΣ να παρατηρούν ατάραχοι τη φασιστική εισβολή στο "Συνεργείο" και στην οποία ηγετικό ρόλο είχαν Γιάννης Λαγός και Νίκος Μίχου.

Το τάγμα εφόδου αποτελούνταν από 50 μηχανές, στις οποίες επέβαιναν μέλη των Πυρήνων Νίκαιας, Πειραιά και Νοτίων Προαστίων της ναζιστικής οργάνωσης και επιτέθηκε στο «Συνεργείο» περίπου στις 19.30, υπό την καθοδήγηση του Λαγού και του Μίχου, όταν μέσα στον χώρο πραγματοποιούνταν μάθημα Αγγλικών σε μικρά παιδιά.

Οι χρυσαυγίτες, οι οποίοι κρατούσαν λοστούς και κοντάρια, έσπασαν και κατέστρεψαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους και στη συνέχεια χτύπησαν και τραυμάτισαν τον εκμισθωτή του χώρου Π.Δ., ενώ η δασκάλα και οι μαθητές κατάφεραν να κρυφτούν στην τουαλέτα, γράφαμε σε περασμένη ανάρτησή ας στην οποία αναφερόμαστε αναλυτικά στην δολοφονική επίθεση των ναζί. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger