Home » , » Ενας χρόνος από το λιντσάρισμα μέχρι θανάτου του Ζακ

Ενας χρόνος από το λιντσάρισμα μέχρι θανάτου του Ζακ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 | 7:46 μ.μ.


Μαζικότατη η πορεία διαμαρτυρίας και μνήμης που έγινε σήμερα στο κέντρο της Αθήνας με βασικό αίτημα να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι εγκληματίες που λίντσαραν μέχρι θανάτου τον Ζακ Κωστόπουλο.

Ο Ζακ υπήρξε θύμα της ανθρώπινης θηριωδίας, του κοινωνικού φασισμού, της κρατικής βίας και καταστολής, τονίζαμε στο αφιέρωμα που κάναμε για την συμπλήρωση, ενός χρόνου από την δολοφονία του ομοφυλόφιλου αγωνιστή.

Νωρίτερα μέλη του "Ρουβίκωνα" επέλεξαν να αποκλείσουν το κοσμηματοπωλείο του δολοφόνου Δημόπουλου που βρίσκεται σε κεντρικό πεζόδρομο του Χαλάνδριου. ¨

Ανάρτησαν πανό, μοίρασαν κείμενα και συνομίλησαν με τον κόσμο για το γεγονός της στυγνής δολοφονίας του ακτιβιστή.

Σε κείμενο που ανάρτησαν στο indymedia τα μέλη της αναρχικής ομάδας τονίζουν μεταξύ άλλων:
 Ένας χρόνος έχει περάσει από τότε και οι δολοφόνοι του Ζακ είναι ελεύθεροι.

Ζουν ατιμώρητοι και χωρίς περιορισμούς,είναι με τις οικογένειες τους και για εκείνους όλα κυλούν σαν μην έχει γίνει σχεδόν τίποτα. Δεν προφυλακίστηκε κανείς,ενώ για τους 4 αστυνομικούς δεν ασκήθηκε καν πειθαρχική δίωξη. Οι κατηγορίες οι οποίες έχουν αποδοθεί στον κοσμηματοπώλη Ευάγγελο Δημόπουλο και στον μεσίτη Αθανάσιο Χορταριά δεν είναι αυτές της ανθρωποκτονίας αλλά της πρόκλησης θανατηφόρου σωματικής βλάβης. 

Είμαστε πολλοί όμως που δεν ξεχνάμε και δεν ησυχάζουμε. Ο θάνατος του Ζακ αποτελεί για εμάς μια συνεχή υπενθύμιση για το πόσο αδίστακτη είναι η πατριαρχική καπιταλιστική κοινωνία όταν δεν συμμορφωνόμαστε με τα πρότυπα της,το πόσο λίγη σημασία έχουν οι ζωές μας για αυτούς που σκοτώνουν μπροστά στον βωμό της ιδιοκτησίας και του χρήματος.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger