Home » , » Τραπεζίτες: Μας κλέβουν ασύδοτοι και "νόμιμοι": - Οι τράπεζες βγάζουν πάνω από 100 εκατ. ευρώ τον μήνα από τις προμήθειες

Τραπεζίτες: Μας κλέβουν ασύδοτοι και "νόμιμοι": - Οι τράπεζες βγάζουν πάνω από 100 εκατ. ευρώ τον μήνα από τις προμήθειες

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019 | 10:43 μ.μ.

Στην Ελλάδα συμβαίνει το εξής παράξενο: Ενώ οι τράπεζες θεωρούνται εν πολλοίς υπεύθυνες για το δράμα της χώρας, χρηματοδοτούνται αφειδώς από το κράτος, δηλαδή από τους πολίτες, τους οποίους κατέστρεψαν. Και μόνο τους αριθμούς να δει κανείς -δεκάδες δις για κάθε τράπεζα- παθαίνει σοκ. Που μπορεί και να εξελιχθεί σε αμόκ αν κατανοήσει ότι αυτός ο ποταμός δισεκατομμυρίων κατευθύνεται μεν στις τράπεζες, τον χρεώνεται δε ο ίδιος. Προσωπικά.

(Από περασμένη ανάρτησή μας)

Μόλις χτες γράφαμε για τα καινούργια ετσιθελικά χαράτσια που θέλουν να επιβάλλουν οι τράπεζες στους πελάτες τους.
Οσο για το πόσο ρουφούν το αίμα του ελληνικού λαού με το μπουρί της σόμπας, -που τους προσφέρει το αστικό κράτος-, οι τραπεζίτες έχουμε αναφερθεί απ' το 2013 ακόμα.

Αυτοί οι "ευυπόληπτου" πολίτες είναι απ' τα πιο χαϊδεμένα πρόσωπα του πολιτικού μας συστήματος. Και δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα απ' αυτό του κεντρικού "μας" τραπεζίτη Γ. Στουρνάρα.

Το 2012 η κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. τον κάνει υπουργό Οικονομικών. 
Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κόμμα της αντιπολίτευσης είχε ανέβει στα κάγκελα.

«Ο κ Στουρνάρας όταν λέει "εμείς" συνήθως εννοεί το Γιούρογκρουπ, εννοεί τους δανειστές, εννοεί αυτόν και τον κ. Σόιμπλε, εννοεί την Γερμανική και την ελληνική κυβέρνηση μαζί», δήλωνε το Α. Τσίπρας.    Επίσης ο δημοσιογράφο και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Καρτερός έγραψε την "Αυγή" ένα πύρινο άρθρο το οποίο μιλούσε για την πολιτική διαδρομή του Στουρνάρα και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί, δίνοντας «λόγο σε κείνους που τον διόρισαν και τον στηρίζουν -στην Μέρκελ, στον Σόιμπλε, στον ωραίο κόσμο των τραπεζών και του χρήματος και όχι στους Έλληνες που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί».

Κύλησε νερό στ' αυλάκι και τρία χρόνια μετά, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται κυβέρνηση, όλα αυτά ξεχάστηκαν
Τσίπρας και Στουρνάρας, γίνονται φιλαράκια, έχοντας "άριστη συνεργασίας" όπως είχε δηλώσει ο τραπεζίτης. 

Κάναμε αυτή την εισαγωγή γιατί σήμερα μας έρχεται ένα δημοσίευμα - από την ιστοσελίδα tvsx- που λογικά θα έπρεπε να είναι εξοργιστικό. Κι ενώ σε άλλα καπιταλιστικά κράτη τα λαμόγια τραπεζίτες -στην Ισλανδία 44 απ' αυτούς έχουν βρεθεί με βαρύτατες ποινές στην φυλακή- λογοδοτούν για τα εγκλήματά τους, σε μας αποτελούν σημαντικούς παράγοντες του δημόσιου βίου. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά οι τραπεζίτες ασυδοτούν μόνιμα και μας κλέβουν "νόμιμα¨.

Το παρακάτω άρθρο του tvxs είναι χαρακτηριστικό:

Την ώρα που κάθε πολίτης για να χτίσει το αφορολόγητό του υποχρεούται να χρησιμοποιεί πλαστικό χρήμα, οι τράπεζες -με πρακτικές καρτέλ - αυξάνουν τα τιμολόγια των προμηθειών τους, επιβάλλοντας χρεώσεις ακόμα και σε συναλλαγές οι οποίες μέχρι σήμερα ήταν δωρεάν.
Το κέρδος που αποκομίζουν είναι τεράστιο.
Συγκεκριμένα οι τράπεζες μόνο από τις προμήθειες που μας φορτώνουν σε κάθε μας συναλλαγή κερδίζουν 100 εκατομμύρια ευρώ το μήνα!

Όπως προκύπτει από τα δημοσιευμένα στοιχεία των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (Εθνική, Πειραιώς, Εurobank και Αlpha Bank) στο πρώτο εξάμηνο του έτους συνολικά χρέωσαν τους πελάτες τους με προμήθειες περίπου 700 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία αυτά οι τράπεζες είχαν προχωρήσει σε αυξήσεις στις χρεώσεις αυτές οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνουν ακόμη και το 10%.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger