Home » , » Οι μισές αλήθειες του Γ. Κυρίτση

Οι μισές αλήθειες του Γ. Κυρίτση

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 | 11:24 μ.μ.


Δεν έχει άδικο ο Γιώργος Κυρίτσης στα όσα γράφει στην στήλη που διατηρεί στην Κυριακάτικη Αυγή για την συνδρομή των ιδιοκτητών των ΜΜΕ στην εκλογική νίκη της Ν.Δ.
Και δεν απέχει απ' την πραγματικότητα αυτό που ισχυρίζεται, ότι δηλαδή ο αγώνας που έδιναν για να βρεθεί ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός, δικαιώθηκε αφού η νεοδημοκρατική κυβέρνηση τους αντάμειψε πλουσιοπάροχα για τις υπηρεσίες που τις πρόσφεραν ώστε να κατορθώσει να αποκτήσει την κυβερνητική εξουσία.

Να προσπεράσουμε το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να φτιάξει το δικό του επικοινωνιακό σύστημα με αυτούς που κάποτε ονόμαζε "πυλώνες της διαπλοκής". (Το ότι δεν το κατάφερε στο βαθμό που το επιθυμούσε είναι ένα άλλο θέμα).
Σε κάθε περίπτωση πάντως αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ακολουθούσε μια αντιλαϊκή πολιτική στα χρόνια που βρισκόταν στην κυβερνητική εξουσία κανένας βαρώνος των ΜΜΕ δεν θα ήταν ικανός να διαμορφώσει το τελευταίο εκλογικό αποτέλεσμα σε βάρος του.
Και αυτά τα αποσιωπά ο Γ. Κυρίτσης.

Ας δούμε όμως τις .. μισές αλήθειες του:


 Μόλις αποκαταστάθηκε η κανονικότητα οι μιντιάρχες δικαιώθηκαν.

Δεν εφείσθηκαν καμιάς θυσίας: ψέματα, στρεψοδικίες, ψεύτικα ρεπορτάζ θάψιμο θεμάτων, αγκάλιασμα και βήμα διαλόγου σε κάθε απίθανο τύπο ή ομάδα αρκεί να στρεφόταν κατά του ΣΥΡΙΖΑ, προώθηση ρητορικής μίσους, ρατσισμού και κοινωνικού αυτοματισμού, κουκούλωμα σκανδάλων στοχοποίηση ανθρώπων και δολοφονίες χαρακτήρων ...

Δεν είναι σαφές αν υπήρξε κάποιο ντιλ μεταξύ της Ν.Δ και των μιντιαρχών ή αν απλώς τους ένωνε η απέχθεια προς τους παρείσακτους που ήρθαν να ταράξουν τη μακαριότητα του συστήματος, πάντως μόλις αποκαταστάθηκε η κανονικοτητα, χαμένοι δεν βγήκαν.

Η κυβέρνηση τους φρόντισε όλους: τους χάρισε τα χρέη, ρυθμίστηκαν οι δικαστικές τους εκκρεμότητες, ακόμα κι αν αφορούσαν δεκάδες εκατομμύρια χρέη στις τράπεζες που χρεώνουν τους απλούς πολίτες ακόμα και για αλλαγή πιν σε ΑΤΜ. Η κυβέρνηση φρόντησε ακόμα να απαλλάξει τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ από την υποχρέωση κατάθεσης πόθεν έσχες, με αποτέλεσμα την κωμικοτραγική και αντιφατική κατάσταση να υποχρεούται σε πόθεν έσχες ο δημόσιος υπάλληλος του καναλιού, αλλά όχι ο ιδιοκτήτης του.
Και φυσικά η Ν.Δ., φρόντισε να αξιοποιήσει και σε προσωπικό επίπεδο πρώην μεγαλοδημοσιογράφους διορίζοντας τους ακόμα και στο Μαξίμου.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger