Home » , » Προς πολεμοκάπηλους: Ψυχρά και λογικά

Προς πολεμοκάπηλους: Ψυχρά και λογικά

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 | 6:48 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

"Να κάνουμε πόλεμο" ουρλιάζουν κάποιοι μαλάκες. "Είναι ευκαιρία (!!!) γιατί τώρα μας στηρίζουν οι ΗΠΑ και οι Τούρκοι το παραξήλωσαν". 
Δεν θα μιλήσω ως ειρηνιστής, ανθρωπιστής, κομμουνιστής κλπ. Ούτε θα επαναλάβω, πως δεν έχω καμία διάθεση να γίνω κιμάς για χάρη του πλούσιου κηφήνα, που με εκμεταλλεύεται και θα κάτσει στα μετόπισθεν.
Θα πω δυο λογάκια εντελώς ψυχρά αλλά λογικά.

Και το 1974 μας στήριζαν οι Αμερικάνοι. Οι χουνταίοι είδαν δώσει κώλο, όχι απλά βάσεις. Ό,τι ήθελε η Αμερική. Και στο τέλος οι καουμπόηδες είπαν "δώστε τη μισή Κύπρο στους Τούρκους". Αυτά για τους "συμμάχους" μας. "Αδέρφια μας οι Αμερικάνοι". Σαν τον Κάιν...

Αλλά ο κυριότερος λόγος που "θα τον πιούμε" είναι ένας: Λέγεται ΕΥΡΩ! Προσοχή, δεν λέω πως η Ελλάδα δεν θα κάνει ζημιά, έχει όπλα αρκετά να ισοπεδώσει περιοχές της Τουρκίας. Λέω όμως πως τελικά θα χάσουμε πανηγυρικά. Γιατί είναι θέμα χρημάτων, τα οποία ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ.

Οι ίδιοι οι πολεμοκάπηλοι σε άρθρα τους παραδέχονται κάποια πράγματα.
"Ένας τρόπος να πληρώσουν οι κυβερνήσεις για τον πόλεμο είναι η επιβολή φόρων. Ένας άλλος να δανεισθούν, αλλά ο δανεισμός μπορεί να οδηγήσει στη χρεοκοπία. Ένας τρίτος είναι να τυπώνεται χρήμα".

Να δούμε και τις τρεις περιπτώσεις που η μία είναι χειρότερη από την άλλη.

1) Φόροι. Τα χαράτσια στην Ελλάδα είναι ήδη πάρα πολλά. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουν από φόρους περισσότερα από όσα παίρνουν, γιατί πολύ απλά ή δεν υπάρχουν χρήματα, ή οι πλούσιοι τα έχουν στο εξωτερικό. Η μόνη χώρα που λειτούργησε αυτή η τακτική ήταν οι ΗΠΑ στο Β' Παγκόσμιο. Στην οποία όμως δεν έπεσε στις υποδομές της ούτε μια βόμβα.

2) Χρέη. Σε περίπτωση πολέμου χρεοκοπούμε αμέσως. Κάναμε Μνημόνια για να πληρώσουμε τα χρέη. Ακόμα, κι αν υποθέσουμε, πως βρίσκουμε δάνεια, οι τόκοι και οι όροι θα δημιουργήσουν κατάσταση χειρότερη κι από Κατοχή. Σκεφτείτε, πως τραβήξαμε τα πάνδεινα σε καιρό Ειρήνης, φανταστείτε τι έχει να γίνει, αν έχουμε και ερείπια από πάνω.

3) Ο λόγος που είπαμε πριν. Εκείνο που πάντα έκανε η χώρα σε πόλεμο, είτε ήταν επιτυχής, είτε όχι, ήταν να τυπώνει χρήμα. "Πόσα θέλουμε; - Τόσα"! Μπορούμε να το κάνουμε με το Ευρώ; Όχι! Γιατί το τυπώνει άλλος. Η Γερμανία. Λέτε να μας αφήσει, να τυπώσουμε πληθωριστικό χρήμα; Πως το κόβετε;
Θα έχουμε λοιπόν ανάγκες, άλλα όχι χρήματα. Θα βγούμε στη γύρα για καύσιμα, πυρομαχικά, φάρμακα και όπλα. Σε πρώτη φάση, γιατί σε δεύτερη θα χρειαστούμε και τρόφιμα. Ποιος θα καλλιεργήσει και με τι; Λεφτά δεν θα έχουμε. Άρα ούτε καύσιμα, ούτε πυρομαχικά. Τι θα γίνει τότε; Θα γίνουμε νεκροί ήρωες μια και θα πολεμάμε με πέτρες εναντίον πυραύλων.
Θα χάσουμε Αιγαίο, Θράκη, υπόλοιπη Κύπρο, αν είμαστε τυχεροί. Γιατί μπορεί να μας βάλουν ξανά τα σύνορα του 1830.

Ακούστε καλά. Ο Μητσοτάκης είναι αδίστακτος και βλάκας. Για να κάνει το κομμάτι του, θα μας βάλει σε περιπέτειες, όπως έκανε ο Παπαδόπουλος. Αν θέλετε να μείνει η χώρα μισή, κάντε πόλεμο με αυτή την κατάσταση που υπάρχει.
Όσοι γλυτώσουμε, θα κρεμάσουμε τους υπευθύνους και θα κλείσει επιτέλους η πληγή των πολεμοκάπηλων...
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger