Home » , » Αμερικανική Παγίδα

Αμερικανική Παγίδα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 | 8:20 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Ο Πούτιν θεωρείται έμπειρος στην ίντριγκα και τα διπλωματικά κόλπα. Πρώην πράκτορας της KGB έχει δει κι ζήσει καταστάσεις, που δεν πρόκειται ποτέ να μάθουμε. Άλλα κάθε άνθρωπος την πατάει. Ειδικά αν σκέφτεται κοντόφθαλμα.

Ο Άσαντ είναι αναμφισβήτητα πανέξυπνος. Κατόρθωσε κι επιβίωσε από τις επιθέσεις των Αμερικανών ιμπεριαλιστών. Κατάφερε να νικήσει τους τρομοκράτες μισθοφόρους του ΝΑΤΟ και των Σεΐχηδων. Σήμερα κανείς, ούτε οι πιο φανατικοί εχθροί του, δεν λένε να παραιτηθεί, να φύγει από την εξουσία. Όμως κι αυτός, όπως όλοι, κάνουν λάθη.

Έχουμε πει τι σημαίνουν τα λάθη στην πολιτική. Οι επιπτώσεις τους είναι μεγαλύτερες κι από εγκλήματα, καθώς μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά εκατομμύρια. Πως δυο ικανότατοι και πανέξυπνοι πολιτικοί την πάτησαν από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ;

Νομίζω πως υποτίμησαν τον Τράμπ. Ο ίδιος εμφανίζεται ως ανισόρροπος. Είναι, αλλά όχι με τον τρόπο που πιστεύουν πολλοί. Είναι σίγουρα αδίστακτος, όμως δεν είναι βλάκας. Ο Τραμπ κάνει ό,τι συμφέρει το αμερικανικό κατεστημένο. Ακολουθεί πιστά την πολιτική του Ομπάμα και των προκατόχων του. Απλά είναι πιο κυνικός. Αυτό δημιουργεί ίσως κακή εντύπωση, αλλά στην ουσία κάνει ότι και οι προηγούμενοι.
Επεμβαίνει σε άλλες χώρες, καταστρέφει και εκμεταλλεύεται. Το να τον θεωρήσουμε γραφικό, είναι τεράστιο λάθος. Ίσως μάλιστα να συμπεριφέρεται έτσι επίτηδες. Οι άλλοι κρύβονται πίσω από την υποκρισία, αυτός πίσω από την δήθεν τρέλα του.

Σκοπός των ΗΠΑ είναι ο έλεγχος των οικονομιών των άλλων χωρών μέσω του πετρελαίου. Τη Συρία ειδικότερα την ήθελαν για να περικυκλώσουν το Ιράν. Και για να πάρουν κάποιες περιοχές. Τόσο εκεί που υπάρχουν πετρέλαια, όσο κι εκεί που θα περάσουν μεγάλοι αγωγοί. Ακόμα και μετά την αποτυχία να τοποθετήσουν τις μαριονέτες τους, οι Αμερικανοί επιμένουν να ελέγχουν τις περιοχές κλειδιά
Ράκκα και Ντέιρ αλ-Ζορ ελέγχονται  από τους Κούρδους. Αυτές η Αμερική θέλει να τις πάρει η Τουρκία, που φυσικά δεν λέει όχι σε κάτι τέτοιο.

Οι Κούρδοι έχουν κάνει τα δικά τους λάθη, κι έτσι η Αμερική κατόρθωσε να μείνει στο παιχνίδι. Μέσω των Τούρκων. Οι οποίοι δουλεύουν ψιλό γαζί όλους τους υπόλοιπους και ιδιαίτερα τους Ρώσους!

Το θέμα είναι θέλει πραγματικά η Ρωσία και ο Άσαντ αντί των Κούρδων σε αυτές τις κρίσιμες περιοχές να βρίσκεται το ΝΑΤΟ;
Ναι, είναι πολύ τσαντισμένοι με τους Κούρδους, που διάλεξαν (κακώς) τους Αμερικάνους, όμως εμπιστεύονται πράγματι το Σουλτάνο;
Δεν νομίζω πως είναι αφελείς. Θέλουν κι αυτοί να μειώσουν τους παίχτες. Όμως οι Κούρδοι θα μπορούσαν να γίνουν σύμμαχοι των Ρώσων και του Άσαντ. Τα πλεονεκτήματα θα ήταν προφανή.

Η Τουρκία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ, εκτός αν γίνει κομμουνιστική επανάσταση. Ακόμα και σε αυτή την απίθανη για τα σημερινά δεδομένα περίπτωση, δεν πρόκειται να συμμαχήσει ποτέ με την ιμπεριαλιστική και καπιταλιστική Ρωσία.
Οι Κούρδοι αντίθετα θα μπορούσαν να κάνουν κάποια συμφωνία. Όμως Άσαντ και Πούτιν δεν συζητάνε καν. Δεν έχει σχέση μόνο με την Τουρκία ότι δηλαδή σε αυτή τη φάση δεν θέλουν να χαλάσουν τη λυκοφιλία, έχουν γίνει αρκετά.

Όμως αυτός ο "συναισθηματισμός", ή πιο σωστά ο υπολογισμός, μπορεί τελικά να τους κοστίσει ακριβά. Μοιραία ΝΑΤΟ (με την Τουρκία φυσικά) και Άσαντ θα βρεθούν ξανά αντιμέτωποι. Και τότε Ρώσοι και Σύριοι θα καταλάβουν πως θα ήταν καλύτερα να είχαν αποτρέψει την Τουρκική εισβολή στη Συρία.

Όσο για τον ΟΗΕ δεν θα πούμε τίποτα. Δεν αξίζει καν να ασχοληθούμε με υποκριτές ευνούχους.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

12 Οκτωβρίου 2019 στις 9:54 π.μ.

Μήτσο μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια μην ανησυχείς τόσο για Πούτιν και Άσαντ ειδικά ο πρώτος ξέρει τι κάνει γιατί ο άλλος έτσι και αλλιώς δεν μπορεί να κάνει και πολλά ό,τι πει το αφεντικό. Μην υποτιμάς τον ρώσικο ιμπεριαλισμό και τον διαχειριστή του κινείται ύπουλα και πολύ έξυπνα και με τη συνδρομή του κολλητού του Τραμπ σπρώχνουν την Τουρκία όλο και περισσότερο στις ιμπεριαλιστικές δαγκάνες της Ρωσίας δυναμώνοντας έτσι η εξάρτηση της πρώτης από την δεύτερη.

Τελικά η ρωσοφιλία έχει καταντήσει καρκίνωμα στην αριστερά δεν εξηγείται αλλιώς εδώ οι Ρώσοι από κοινού με τις ΗΠΑ υποστηρίζουν ξετσίπωτα την τουρκική εισβολή και την σφαγή του κουρδικού λαού και οι περισσότεροι δεν τολμάτε να καταγγείλετε ανοιχτά και τον ρώσικο ιμπεριαλισμό για τα εγκλήματα αυτά. Πάρε λοιπόν Λαβρόφ να δεις ποιους υποστηρίζεις:

https://www.skai.gr/news/world/lavrof-antilamvanomaste-tis-themites-anisyxies-tis-tourkias-sti-syria-video

https://www.protothema.gr/world/article/934198/lavrof-i-rosia-adilamvanetai-tin-anisuhia-tis-tourkias-gia-tin-asfaleia-ton-sunoron-tis/

Η Ρωσία αυτή την στιγμή επιθυμεί την Τουρκία μέσα στη Συρία. Αν αυτό αλλάξει στο μέλλον θα το δούμε. Πρώτον γιατί έτσι δημιουργεί σχέσεις εξάρτησης μαζί της δένοντάς την όλο και περισσότερο στα συμφέροντά της και δεύτερο γιατί έτσι περιορίζει τον ρόλο του Ιράν στη Συρία (εδώ κολλάει και η βελτίωση των σχέσεων της Ρωσίας και με το Ισραήλ φτάνοντας στο σημείο οι Ρώσοι να κάνουν πλάτες στους Ισραηλινούς για τα χτυπήματα μέσα στη Συρία αρκεί αυτά βεβαίως να αφορούν ιρανικούς στόχους) εξασφαλίζοντας έτσι την 100% κυριαρχία της στη Συρία και την πλήρη υποταγή του Άσαντ στο άρμα της (μέσω ουσιαστικά Τουρκίας και αμερικανικών στρατευμάτων πιέζει και εκβιάζει και τον Άσαντ ώστε να του ξεκαθαρίζει ότι άλλος κάνει κουμάντο στη χώρα του όχι ο ίδιος). Έτσι οι Ρώσοι υπέταξαν ολοκληρωτικά τη Συρία. Βέβαια για την Τουρκία και για τον σουλτάνο, ο οποίος θα πληρώσει τον έξαλλο σοβινισμό του κάποια στιγμή, το να δένεται στα δίχτυα της ρωσικής ιμπεριαλιστικής εξάρτησης με αυτούς τους όρους είναι ό,τι χειρότερο αρκεί να σκεφτεί κανείς πως η εξάρτηση της Ελλάδας από την Βρετανία βάθυνε εξαιτίας της Μεγάλης Ιδέας. Οι εθνικισμοί και οι τυχοδιωκτισμοί πληρώνονται. Εκεί οδηγείται και η Τουρκία.

To be continued...

V For Viva La Revolucion

12 Οκτωβρίου 2019 στις 10:01 π.μ.

Με την ευλογία της Ρωσίας παραμένουν τα αμερικανικά στρατεύματα στη Βόρεια Συρία ως σύμμαχοι των Κούρδων. Έτσι και σπρώχνουν την Τουρκία μέσα στην ρωσική παγίδα, εκμεταλλευόμενοι τον έξαλλο εθνικισμό του σουλτάνου, και την φέρνουν σε αντιπαράθεση με τη Δύση. Αυτό το ρόλο παίζουν και οι ξεπουλημένοι ηγέτες του PYD που έχουν ξεπουληθεί πλήρως στα αμερικανικά και κυρίως στα ρωσικά συμφέροντα ξεπουλώντας τον λαό τους κανονικότατα αποκτώντας τον έλεγχο στη Βόρεια Συρία με την υποστήριξη ΗΠΑ και Ρωσίας τους κάνανε μάγκες. Αυτά παθαίνεις όταν έχεις εθνικιστικές και φιλοιμπεριαλιστικές ηγεσίες να σε καθοδηγούν αυτοί προκειμένου να έχουν την εξουσία μέσα από την αυτονομία τους θα πάνε με τον οποιοδήποτε. Να λοιπόν τι παθαίνει μία εθνική ομάδα όταν αποκόπτει το δίκαιο πράγματι αίτημά της για αυτοδιάθεση ή αυτονομία από τον συνολικό αγώνα για εθνική ανεξαρτησία και δημοκρατία ενάντια στο φασισμό, την αστική εξουσία και τον ιμπεριαλισμό. Τελικά η κουρδική αυτονομία κατέληξε να αποτελεί εργαλείο των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων.

Για τη Συρία λοιπόν, για να κλείσω, εξαιτίας της πολυαγαπημένης σου Ρωσίας και του υποτακτικού της Άσαντ αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό την κατοχή Τούρκων, Αμερικανών και Ιρανών ( και με τους Ισραηλινούς να παραβιάζουν την εδαφική και εθνική της κυριαρχία πότε πότε) και παρόλα αυτά εσείς πάλι προσκυνάτε τον Πούτιν. ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΑΛΛΟ...

V For Viva La Revolucion

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger