Home » , » Ποινικοποίηση και καταστολή της απεργίας δεν θα περάσουν

Ποινικοποίηση και καταστολή της απεργίας δεν θα περάσουν

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019 | 9:08 μ.μ.

Για ακόμα μια φορά το αστικό κράτος επιστρατεύει τους μηχανισμούς του για να χτυπήσει εργατικές κινητοποιήσεις και συγκεκριμένα την αυριανή 24ωρη απεργία.
Οπως είναι γνωστό, αύριο Τετάρτη, 2 Οκτώβρη, μια σειρά από Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα, έχουν εξαγγείλει απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες ενάντια στο αντιλαϊκό «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο.

Την ίδια στιγμή εργοδοτικές οργανώσεις προσφεύγουν στην αστική δικαιοσύνη και αυτή εκτελώντας το "έργο" της, κρίνει την απεργία παράνομη. Αυτό ακριβώς συνέβη και σήμερα μετά την προσφυγή της Διοίκησης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), στο Πρωτοδικείο Πειραιά. Οι δικαστές έκριναν παράνομη την απεργία (μια απόφαση που θα μείνει στα χαρτιά όπως ακριβώς έγινε και στις 24 του μήνα με πανομοιότυπη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει και πάλι ο ΣΕΕΝ) αφού οι ναυτεργάτες έβαλαν "πάνω από την ποινικοποίηση ή την καταστολή τα εργατικά δικαιώματα και τις δίκαιες διεκδικήσεις", τους.

Μας ενημερώνει, λοιπόν, με ηλεκτρονικό μήνυμα που μας έστειλε η ΠΑΝΕΝ:

...Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ με επικεφαλής τον Πρόεδρο πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι παράσταση στον Υπουργό Ε.Ν στον οποίο μεταξύ των άλλων επισήμανε την απαράδεκτη ανάμειξη και παρέμβαση υπηρεσιών του ΥΕΝ κατά την διάρκεια της απεργίας στις 24/9/2019.

Υπογράμμισε "ότι οι δίκαιοι εργατικοί αγώνες, τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις δεν μπορούν να βρίσκονται στην προκρούστια κλίνη, δεν μπορούν να καθορίζονται με βάση δικαστικές αποφάσεις, πόσο μάλλον όταν αυτές βασίζονται στον αντιδραστικότερο νόμο που έχει παραγάγει το αστικό πολιτικό σύστημα της χώρας την μεταπολιτευτική περίοδο, τον νόμο 330/76 που ο τότε Υπουργός Εργασίας διακήρυσσε με αυτόν το τέλος της πάλης των τάξεων....

Συνιστά ντροπή και αίσχος για το πολιτικό αστικό σύστημα που διατήρησε αλώβητο αυτό το αντιδημοκρατικό κατασκεύασμα "επειδή αυτό ήταν εφοπλιστική αξίωση" και το οποίο όλα τα τελευταία χρόνια επιστρατεύεται μέσω των δικαστηρίων για να κηρύσσονται οι απεργίες μας παράνομες ή καταχρηστικές!!!

Αυτόν τον νόμο οι Ναυτεργάτες όπως και στο παρελθόν έτσι και σήμερα θα τον καταστήσουν με την συμμετοχή τους στην απεργία άχρηστο και θα τον πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων και της ιστορίας.

Το δικαίωμα της απεργίας ήταν και θα παραμείνει όπλο στα χέρια των εργαζομένων και αυτοί θα αποφασίσουν το πότε και το πώς θα το χρησιμοποιήσουν για την υπεράσπιση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων τους".

Παράλληλα ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ υπογράμμισε στον Υπουργό Ε.Ν "ότι οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος δεν έχουν καμιά πολιτική νομιμοποίηση να παρεμβαίνουν, να μετατρέπονται σε όργανα καταστολής των απεργιακών μας κινητοποιήσεων και στην πράξη να αποτελούν τον κατασταλτικό μηχανισμό των εφοπλιστών για την υπονόμευση και το χτύπημα της απεργίας των Ναυτεργατών.
Η όποια παρέμβαση της κυβέρνησης, της πολιτικής ηγεσίας του ΥΕΝ και του Λιμενικού σώματος θα αντιμετωπισθεί αποφασιστικά και αγωνιστικά βάζοντας πάνω από την ποινικοποίηση ή την καταστολή τα εργατικά δικαιώματα και τις δίκαιες διεκδικήσεις μας".

Παρά την λυσσαλέα επίθεση των εφοπλιστών, ο όποιος σχεδιασμός τους να χτυπηθεί η απεργία θα αποτύχει και στην πράξη θα συντριβεί.

Καλούμε τα μέλη μας να σηκώσουν ακόμη πιο ψηλά το αγωνιστικό τους ανάστημα, να περιφρουρήσουν σε κάθε καράβι την απεργία, να αποκρούσουν ενωμένοι και αποφασιστικά απειλές, πιέσεις, εκβιασμούς και απόπειρες διάσπασης.

Καλούμε σωματεία, φορείς, συλλογικότητες και όλους τους εργαζόμενους να δώσουν και αυτοί με την αγωνιστική τους παρουσία στο λιμάνι και όλοι μαζί να αποτελέσουμε μια κοινή ενιαία και αδιαπέραστη εργατική αλυσίδα στο λιμάνι, στους καταπέλτες και στους κάβους!

Δίνουμε την μάχη της προετοιμασίας, της οργάνωσης, της περιφρούρησης της απεργίας και της ενότητας του κλάδου και όλων των Ναυτεργατών.

Η απεργία θα γίνει, θα πετύχει και θα οδηγήσει για άλλη μια φορά σε ναυάγιο την εφοπλιστική επιχείρηση για την υπονόμευσή της.

Όλοι στην προσυγκέντρωση και περιφρούρηση της ΠΕΝΕΝ
(στην καντίνα απέναντι από τα γραφεία της ΑΝΕΚ)
στις 2/10/2019 και ώρα 5.00 π.μ

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ
   
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger