Home » , » Οι ΗΠΑ αφού απέτυχαν να ρίξουν τον Άσαντ επιθυμούν τη διαίρεση της Συρίας, ώστε να ελέγχουν μέσω της συμμάχου τους Τουρκίας περιοχές της χώρας.

Οι ΗΠΑ αφού απέτυχαν να ρίξουν τον Άσαντ επιθυμούν τη διαίρεση της Συρίας, ώστε να ελέγχουν μέσω της συμμάχου τους Τουρκίας περιοχές της χώρας.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 | 8:14 μ.μ.

Γράφει ο  mitsos175

Το μεγάλο μήκος του μετώπου απασχολεί τους Κούρδους. Τα 500 χιλιόμετρα που πρέπει να φυλαχτούν επιτρέπουν στον επιτιθέμενο να εισβάλει με αρκετές δυνάμεις σε μέρη που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να υπάρχουν επαρκείς δυνάμεις του αμυνόμενου.
Όταν μάλιστα ο εισβολέας έχει αριθμητικό πλεονέκτημα και αεροπορική υπεροχή, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν περισσότερο. Εκείνο που γίνεται είναι η άμυνα στρατηγικών σημείων και η δημιουργία ευκίνητων μονάδων για την εκτέλεση αιφνιδιαστικών αντεπιθέσεων.

Δυστυχώς οι Κούρδοι δεν έχουν καθόλου αντιαεροπορικά. Μερικές καταρρίψεις πανάκριβων F-16, όχι μόνο θα εξύψωναν το ηθικό των αμυνομένων καταρρακώνοντας αυτό των αντιπάλων τους, αλλά θα έκαναν απαγορευτικό το κόστος της εισβολής.
Οι Αμερικάνοι όμως φρόντισαν όχι μόνο να μη δώσουν αντιαεροπορικά αλλά με τη συμφωνία παγίδα που παρέσυραν τους Κούρδους, πέτυχαν να εγκαταλειφθούν οχυρωματικά έργα κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία.

Παρόλα αυτά οι Κούρδοι αμύνονται σθεναρά. Είναι αξιοθαύμαστο το θάρρος που δείχνουν και η αντίσταση τους. Ως τώρα έχουν αποκρούσει μεγάλες επιθέσεις του Τουρκικού στρατού και των ισλαμοφασιστών υποτακτικών τους παρά τη συντριπτική υπεροχή των εισβολέων σε βαριά όπλα και βέβαια την αεροπορική υποστήριξη.
Αυτό οφείλεται στην εμπειρία τους και την αποφασιστικότητα τους να μείνουν Ελεύθεροι. Με τέτοιες συνθήκες και τέτοια δυσμενή αναλογία ένας άλλος στρατός θα βρίσκονταν ήδη σε πλήρη υποχώρηση. Όμως οι Κούρδοι υπερασπίζονται αποτελεσματικότατα τη χώρα τους προκαλώντας μεγάλο θαυμασμό.

Οι απώλειες ειδικά των αμάχων αυξάνονται. Γυναίκες και μικρά παιδιά δολοφονούνται από τους Τουρκικούς βομβαρδισμούς, οι όποιοι δεν επικεντρώνονται σε στρατιωτικούς στόχους, αλλά στις πόλεις με σκοπό τη δημιουργία πανικού.
Οι Τούρκοι δεν θέλουν ζώνη ασφαλείας, θέλουν γενοκτονία των Κούρδων αντικατάσταση τους με υποτακτικούς τους, ώστε τελικά να υπάρξει απορρόφηση των εδαφών της Συρίας στην Τουρκία. Οι τακτικές τους είναι παρόμοιες με αυτές της Κύπρου. Και το μαγείρεμα των Αμερικανών επίσης.

Οι ΗΠΑ αφού απέτυχαν να ρίξουν τον Άσαντ επιθυμούν τη διαίρεση της Συρίας, ώστε να ελέγχουν μέσω της συμμάχου τους Τουρκίας περιοχές της χώρας.
Ο Άσαντ ναι μεν ματαίωσε τα σχέδια των Αμερικανών να καταλάβουν τη Συρία με το να τον ρίξουν και να εγκαταστήσουν κυβέρνηση μαριονέτα, όμως δεν ελέγχει όλη τη Συρία όπως την έλεγχε πριν τον πόλεμο.

Οι Ρώσοι θα πρέπει να βοηθήσουν τους Κούρδους και μάλιστα αμέσως. Προς το παρόν αντέχουν, αλλά για πόσο; 
Δυστυχώς αυτό δεν φαίνεται να γίνεται. Οι Ρώσοι διπλωμάτες σκέφτονται πολύ κοντόφθαλμα κι εδώ ακολουθούν απλά τις εξελίξεις. "Αφού οι Κούρδοι διάλεξαν τις ΗΠΑ, ας πρόσεχαν".
Σε καμία περίπτωση όμως η Ρωσία δεν ήθελε αυτή την εξέλιξη, όπως διαδίδουν οι πράκτορες της CIA εξυπηρετώντας τη Σύμμαχο των ΗΠΑ Τουρκία.
Πίσω από την εισβολή είναι οι ΗΠΑ που διάλεξαν την Τουρκία. Που θέλουν διχοτόμηση της Συρίας και αλλαγή συνόρων. Όχι η Ρωσία.

Ας προσέξει η Ελλάδα τους συμμάχους της γιατί μπορεί να βρεθούμε στη βιτρίνα με καρτέλα που γράφει "έκπτωση".
Θυμάστε τις βαρύγδουπες δηλώσεις Αμερικανών Αξιωματούχων υπέρ των Κούρδων προκειμένου να τσιμπήσουν το δόλωμα;
Τα κράτη δεν έχουν φίλους, ούτε αρχές. Μόνο συμφέροντα. Μας συμφέρει το ΝΑΤΟ; Τους Τούρκους σίγουρα. Εμάς όμως;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger