Home » , » Ενα κατασκεύασμα που μόνο ο εγκέφαλος του Μητσοτάκη θα μπορούσε να συλλάβει.

Ενα κατασκεύασμα που μόνο ο εγκέφαλος του Μητσοτάκη θα μπορούσε να συλλάβει.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 | 3:52 π.μ.

Του Σ.Λ.

Δυο είναι τα κύρια γνωρίσματα του Κυριάκου Μητσοτάκη. 1) Η βαθιά του ταξική προσήλωση και 2) ότι για πρώτη φορά έχουμε για πρωθυπουργό ένα τόσο αγράμματο άτομο που τυγχάνει μάλιστα να έχει αποφοιτήσει με άριστα από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, όπως τον ακούσαμε να υπερηφανεύεται στην τηλεοπτική αγιογραφία που του έφτιαξε ο Ν. Χατζηνικολάου.

Ξεφεύγει από κάθε λογική να ακούς τον ηγέτη ενός κράτους να σου λέει κάτι απίστευτα πράγματα τα οποία αν τα έγραφε μαθητής Ε' δημοτικούς σε διαγώνισμα θα μηδενιζόταν.

"H επέτειος της μάχης των Θερμοπυλών και της ναυμαχίας της Σαλαμίνας ενσαρκώνει μια σημαντική στιγμή εθνικής ομοψυχίας", γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter και αν δεν γνώριζες όσο αστοιχείωτος είναι ο Μητσοτάκης, θα προβληματιζόσουν τι πίνει και του δημιουργούνται αυτές οι εγκεφαλικές διεργασίες.

Να αναφέρεσαι σε "εθνική ομοψυχία" σε μια ιστορική εποχή που υπήρχαν πόλεις-κράτη -με όχι τόσο καλές σχέσεις πάντα αναμεταξύ τους- και η έννοια του έθνους ήταν άγνωστη, είναι ένα κατασκεύασμα που μόνο ο εγκέφαλος του Μητσοτάκη θα μπορούσε να συλλάβει. 

Υ.Γ: Και για να μην υπάρξει καμιά σπέκουλα από αρχαιόπληκτους τύπου Αδωνη, να σημειώσουμε ότι δεν έχει καμιά σημασία αν την λέξη "Εθνος" την συναντάμε σε κείμενα του Ηροδότου ή του Ομηρου. Κι' αν θέλαμε να δώσουμε ένα επιστημονικό ορισμό στην λέξη "Εθνος" θα λέγαμε ότι Εθνος είναι μια ανθρώπινη κοινότητα η οποία ζει στον ίδιο γεωγραφικό χώρο, αναπτύσσει ενιαία οικονομική δραστηριότητα, μιλά την ίδια γλώσσα και έχει κοινή συνείδηση, νοοτροπία και συμπεριφορά. 
Ε, κανένα απ' αυτά τα χαρακτηριστικά -πέρα απ' την γλώσσα- δεν υπήρχαν που να αποτελούν κοινό γνώρισμα ανάμεσα στα κράτη-πόλεις που υπήρχαν στην αρχαία Ελλάδα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger