Home » , » Συρία: Ότι δεν κατάφεραν οι μάχες το κατάφερε η συμφωνία

Συρία: Ότι δεν κατάφεραν οι μάχες το κατάφερε η συμφωνία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019 | 4:36 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Ο εκπρόσωπος των SDF, Kino Gabriel, ανακοίνωσε ότι έχουν αποσυρθεί όλες τις δυνάμεις τους από τη Ras Al-Ain. Η απόσυρση ήρθε στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Τουρκία με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ για τη διακοπή των στρατιωτικών επιχειρήσεων.
Ότι δηλαδή δεν κατάφεραν οι μάχες το κατάφερε η συμφωνία η οποία παραβιάστηκε 37 φορές σε 4 μέρες από τους Τούρκους.

Οι Κούρδοι ρίχνουν στους Αμερικάνους πέτρες και σάπια λαχανικά. Όχι επειδή φεύγουν, όπως ισχυρίζονται τα ξεπουλημένα και ελεγχόμενα από τη CIA, ΜΜΕ, αλλά επειδή τους πούλησαν και πήγαν με τους Τούρκους. Στα τσακίδια, αν και δεν φεύγουν από τη Συρία! Συγκεντρώνονται στα Νότια που είναι οι πετρελαιοπηγές. Για το πετρέλαιο νοιάζονται κι όχι για το αίμα κυρίως αμάχων που τρέχει ποτάμι.

Ενώ σε όλο τον κόσμο η κοινή γνώμη καταδικάζει την Τουρκική εισβολή ο Μακρόν μιμείται τον Τραμπ.
Μία ανοικτή επιστολή προς τον πρόεδρο Εμμανουήλ Μακρόν απεστάλη από Γαλλικούς δικηγορικούς συλλόγους και διανοούμενους που επέκρινε την αδιάφορη στάση των δυτικών κρατών για τις επιθέσεις εισβολής κατά των Κούρδων και του λαού της Rojava.

Απευθείας απευθυνόμενοι στον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουήλ Μακρόν, οι υπογράφοντες της επιστολής ανέφεραν:

"Πρέπει να δράσουμε άμεσα υπέρ των συμμάχων μας, των Κούρδων, οι οποίοι έχουν υποβληθεί σε τουρκικές επιθέσεις". Επίσης πρόσθεσαν: "Πόσα περισσότερα παιδιά θα πρέπει να πεθάνουν για τον Macron, ο οποίος εκπροσωπεί τη Γαλλία, να αντιδράσει;" Αναφερόμενη ακόμα στη Συνθήκη του Μονάχου, η οποία επέτρεψε στη Ναζιστική Γερμανία να εισβάλει στην Τσεχοσλοβακία το 1938, η επιστολή υπογραμμίζει ότι οι συνθήκες αυτές επαναλαμβάνονται τώρα χάρη στη σιωπή σχετικά με τις Τουρκικές επιθέσεις.

Μάλλον οι πολίτες των χωρών δεν έχουν καταλάβει καλά ποιοι τους κυβερνούν. Αδίστακτοι εγκληματίες, αδιάφοροι, υποκριτές, διεφθαρμένα ανθρωπόμορφα κτήνη.
Πριν εισβάλει η Τουρκία πήρε τη συγκατάθεση όχι μόνο των ΗΠΑ αλλά και όλης της Συμμαχίας.

Η Ελλάδα, που υποτίθεται δεν έχει τα ίδια συμφέροντα με τη Τουρκία, σιγοντάρει κι αυτή κατά των Κούρδων. Μπορεί κάποια ΜΜΕ στη χώρα μας να χαρτζιλικώνονται από την Άγκυρα, όμως το αναμάσημα της Τουρκικής προπαγάνδας από όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ εδώ, δείχνει Ελληνική κυβέρνηση, η οποία όχι μόνο δεν έκανε καμία διπλωματική ενέργεια, για να σταματήσει η εισβολή, αλλά επιχαίρει γιατί βρίσκει αφορμή να αγοράσει νέα πανάκριβα όπλα και να περικόψει κι άλλο τα χαμηλά εισοδήματα.

Στους πολεμοκάπηλους λαγούς που βρίσκουν αφορμή την Τουρκία για να κόψουν τους μισθούς, τα επιδόματα και τις συντάξεις λέμε: Δώστε εσείς από το περίσσευμα σας. Αυτά που παίρνουμε εμείς δεν μας φτάνουν να ζήσουμε. Κι αν το ρίχνετε στο πατριωτικό μια φράση από το Σοφοκλή που ο Παπαδόπουλος είχε λογοκρίνει: Δεν αξίζει ούτε πλοίο ούτε κάστρο αν δεν έχει μέσα ανθρώπους.

Αλήθεια αγαπούλες, πόσα εισάγατε από την Τουρκία φέτος; Πόσο είναι το εμπορικό έλλειμμα; Δυο τρία κοινωνικά μερίσματα το χρόνο; Μισή Γαλλική φρεγάτα; Ένα αόρατο αεροπλάνο; Δέκα εξυπηρετήσεις στο Χατζηνικολάου; 1/10 όσων χάρισε ο Κούλης στο φτωχούλη Λάτση και άλλους εφοπλιστές; 200 θεραπείες μικρών παιδιών; Για υπολογίστε.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger