Home » » Παραμύθια της Κεραμέως.

Παραμύθια της Κεραμέως.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 | 11:22 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Παραμύθια της Κεραμέως. Της Κεραμέως βεβαίως - βεβαίως. Της υπουργού παραπαιδείας. Που της αρέσουν να σηκώνουν τη σημαία οι άριστοι.
Καλέ, τόσο άριστα "κούτσουρα" δεν έχω ξαναδεί σε υπουργείο. Άριστοι μαθητές κατά την Κεραμέως βεβαίως - βεβαίως είναι όσοι έχουν μπαμπά με λεφτά, ώστε να πληρώνει να παίρνουν τα παιδιά πτυχία από κολέγια, κι άμα είναι πολύ πλούσιος από το Χάρβαρντ. Ακόμα κι αν ο γόνος λιγάκι είναι χαϊβάνι.

Οι άλλοι, που πέρασαν με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, που διαβάζουν για να πάρουν πτυχίο, είναι απλά στόχοι για τα ΜΑΤ. "Γιατί διάβασες ρε; Ε; Φάε ξύλο, για να μάθεις"! Να σου πω, το χρειάζομαι. Γιατί καθόμουν και διάβαζα. Και μη νομίσεις πως δεν πλήρωσα. Στην πρωτεύουσα πέρασα, ο επαρχιώτης. Τουλάχιστο τώρα να ξέρουμε, να μην πιέζουμε τα παιδιά. "Διάβασε και διάβασε". Παίξε αγόρι μου, μην πας στο σχολείο, κι άμα θελήσεις πτυχίο, παίρνουμε ένα. Στην ανάγκη με δόσεις, με ευκολίες πληρωμής. Αυτά είναι!

Βέβαια και η Κεραμέως θα την πει την κουταμάρα της, δεν μπορεί. Συνεχίζει την παράδοση, όπου ο πιο ανίκανος παίρνει το υπουργείο παραπαιδείας και φανατικών της θρησκείας. Γιατί ως γνωστό πάνε μαζί παιδεία και θρησκεία. Όπως η σαντιγί με τη κοπριά. Τι; Δεν πάνε;

28η Οκτωβρίου έρχεται, θα πει και μια σαχλαμάρα, να γελάσουμε. Να ξεχάσουν την πίκρα τους οι φασίστες, που τον ήπιανε στον Πόλεμο από τους Κομμουνιστές. Δεν μπορώ να τα σχολιάσω όλα, με πιάνει συχνοουρία από το γέλιο. Λίγα μόνο:

Λαϊκισμός: Αυτό φταίει! Λαϊκιστής ο Χίτλερ, ο Μουσολίνι... Αν λαϊκιστής = φασίστας, ναζί, ανθρωπόμορφο κτήνος, μια χαρά τα λέει, συμφωνώ. Αν εννοεί κάτι άλλο, της λέω δυο πράγματα.
Ο Χίτλερ και οι άλλοι που αιματοκύλησαν το κόσμο το έκαναν από την ιδεολογία τους. Την ακροδεξιά ιδεολογία, αυτό που λέμε φασισμό και ναζισμό. Ήθελαν να κατακτήσουν τον κόσμο, επειδή ήταν Παπάριοι.

Το άλλο είναι πως οι λαϊκιστές ναζί πίστευαν τα ίδια ακριβώς με τη ΝΔ και τη Χρυσή Αυγή, όσον αφορά τους ξένους. Λαϊκιστές λοιπόν και στη ΝΔ που σκοτώνουν και φυλακίζουν πρόσφυγες. Εμείς βέβαια τους λέμε αλλιώς, αλλά δεν θα τα χαλάσουμε. Ενωμένοι!

Καλέ ενωμένοι! Πολύ ενωμένοι, αυτοκόλλητοι! Μια απορία. Κάποιος Ράλλης, προδότης, μπαμπάς του πρώην αρχηγού της ΝΔ και πρωθυπουργού, Έλληνας ήταν;
Κάποιος Γονατάς, Πάγκαλος, Παπαδόγγονας, Πούλος, Φον Γιοσμάς ... 22.000 γερμανοτσολιάδες ήταν μαζί μας; Δε νομίζω.
Αυτοί σκότωναν, βίαζαν, έκλεβαν, βασάνισαν, εκτελούσαν άφηναν τους Έλληνες να πεθάνουν της πείνας.

Που ακριβώς πήγαν αυτοί μετά την Κατοχή και την ήττα των ναζί συμμάχων τους; Στη Γερμανία μερικοί. Θα ψηφίσουν τώρα τα μούλικά τους, να ξαναβγεί ο Κούλης. Άλλοι όμως; Για ψάξτε στα γραφεία της ΝΔ, μπορεί να βρείτε ενθύμια από τους παππούδες των σημερινών γαλάζιων στελεχών. Τίποτα χρυσά δόντια, κάνα κρανίο κομμουνιστή, μια αφιέρωση του Αδόλφου, στολή των SS, το σπασμένο προφυλακτικό του Χανς του Γκεσταπίτη... και άλλα ιστορικά κειμήλια.

Έχουμε πει πολλές φορές τι έχει γίνει. Στην Κατοχή πολλοί αστοί λάκισαν ή συνεργάστηκαν, κυρίως οι πλούσιοι, με τους Γερμανούς. Όσοι μπόρεσαν, πήραν τα κεφάλαια τους και δρόμο. Άλλοι λούφαξαν, έβαζαν μέσον να μην πάνε στο μέτωπο. Ούτε έκαναν τίποτε.

Ο λαός στην πλειοψηφία πολέμησε κι αργότερα με το ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ, ΟΠΛΑ (βεβαίως) Αντιστάθηκε. Πάλι κατά πλειοψηφία. Όχι όλοι.
Μετά από Ιταλούς - Γερμανούς, που τσάκισαν οι Αντιστασιακοί, μας την έπεσαν και οι Εγγλέζοι με τους Αμερικάνους. Και χάσαμε μια μάχη. Έτσι έχουμε ακόμα τους προδότες στο σβέρκο μας. Όμως η Αντίσταση συνεχίζεται. Και η τελική νίκη θα είναι δική μας.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger