Home » , » Γιατί τόσο μίσος της "Αυγής" για το καθεστώς της Β. Κορέας;

Γιατί τόσο μίσος της "Αυγής" για το καθεστώς της Β. Κορέας;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 | 12:49 π.μ.

Πραγματικά δύσκολα αντιλαμβάνεται κανείς γιατί η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, με κάθε ευκαιρία δείχνει την αποστροφή της στο καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ.

Θεωρεί ότι το πολίτευμα που υπάρχει στην Βόρειο Κορέα είναι το πιο καταπιεστικό και αυταρχικό που υπάρχει στον κόσμο;

Δεν μπορούσε να βρει άλλο παράδειγμα για να το παραλληλίσει με τα όσα συνέβηκαν στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ;

Δεν χρειάζεται απαραιτήτως να υπερασπίζεται κανείς τον  Κιμ Γιονγκ Ουν και το καθεστώς του για να αντιληφθεί ότι το έντυπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρησιμοποιεί ακριβώς την ίδια ορολογία με τον Τραμπ που έχει κατατάξει την Βόρεια Κορέα στον "άξονα του κακού" και την απειλεί ότι "θα βρεθεί αντιμέτωπη με φωτιά και οργή τέτοια που δεν έχει δει ξανά ο κόσμος".

Εντάξει, γνωρίζουμε την τοποθέτηση του Τσίπρα ο οποίος μας είπε ότι "Η προσέγγισή του Τραμπ στα πράγματα και ο τρόπος που αντιμετωπίζει την πολιτική μπορεί να μοιάζει διαβολικός αλλά είναι για καλό".

Σήμερα όμως που οι σχέσεις ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας βρίσκονται σε ένα κρίσιμο σημείο, τι νόημα έχουν αυτές οι αναφορές της "Αυγής";
Και δεν νομίζουμε ότι πρόκειται για αστοχία συντάκτη της εφημερίδας, αφού σχετικές αναφορές κατά το παρελθόν έχουν γίνει  επανειλημμένως.

Εμείς πάντως μόλις προχτές γράφαμε ότι άσχετα τι γνώμη έχει κάποιος για το καθεστώς της Βόρειας Κορέας, πρέπει να παραδεχθεί ότι είναι απόλαυση το δούλεμα που κάνει ο Κιμ στον Τραμπ.
Αψηφά όλες τις υποδείξεις του "πλανητάρχη", και συνεχίζει το πυρηνικό πρόγραμμα στην χώρα του. Δείχνει να μην χαμπαριάζει από απειλές, και "παραινέσεις" που εξαπολύουν εναντίον του σχεδόν καθημερινά οι ΗΠΑ.
Οπως επίσης μας ενημερώνει η ειδησεογραφία, η στάση αυτή του ηγέτη της Β. Κορέας έχει δημιουργήσει ισχυρό πονοκέφαλο στην Αμερική και στους κολαούζους της. 

Υ.Γ: Αν θέλει η "Αυγή" να τις υποδείξουμε αυταρχικά κράτη, μπορούμε πολύ εύκολα να τις παραθέσουμε αρκετά. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

6 Οκτωβρίου 2019 στις 8:12 π.μ.

Αυτο το αντικομμουνιστικο συνοθυλευμα που ακουει στο ονομα
Συριζα ειναι φυσικο και επομενο να μισει και να καταπολεμα
ακομα και λεκτικα οχι μονο πρακτικα καθε κομμουνιστικη αντιληψη
και ιδιαιτερα καθεστωτα οπως αυτο της Βορεας

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger