Home » , » Εισβολή Τουρκίας στην Συρία: Το παιχνίδι είναι στημένο

Εισβολή Τουρκίας στην Συρία: Το παιχνίδι είναι στημένο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019 | 5:27 μ.μ.

 Γράφει ο mitsos175

Τώρα να πω πάλι ότι τα λέγαμε; Και μάλιστα πριν χρόνια. Η Τουρκία, που κατά τον Πο-ρο-πο-πομ Πομπέο είναι προκλητική, παράνομη κλπ, ετοιμάζεται να εισβάλει στη Συρία, να σφάξει άμαχους Κούρδους, με τις ευλογίες των ΗΠΑ.
Βρε χθες δεν έλεγαν, πως τάχα θα κάνουν "ντα" το Σουλτάνο;
Ε σήμερα του δίνουν λουκούμι.
Αμ έτσι είναι το εμπόριο καρδιά μου, πουλάς και αγοράζεις. Και ποιο είναι το μυστικό του κέρδους; Ελάτε, το ξέρετε. Αγοράζεις φθηνά, πουλάς ακριβά. Εμάς που μας έχουν τζάμπα μπορούν να μας πουλήσουν λίγο φθηνότερα.

Τους Κούρδους πάντως τους πούλησαν μια χαρά οι Αμερικάνοι. Είχαμε προειδοποιήσει. Μεταξύ Τούρκων και Κούρδων θα διαλέξουν αυτούς που θα δώσουν τα περισσότερα. Κι οι Τούρκοι δίνουν τα πάντα στις ΗΠΑ.
Μη σας ξεγελάν οι λυκοφιλίες με τον Πούτιν. Αλισβερίσι να γίνεται. Και στα παζάρια ο Σουλτάνος είναι άπαιχτος. Δεν πιάνεται. Πήρε αυτό που ήθελε από τη Ρωσία, τώρα κάνει Συμφωνία με τους Αμερικάνους.

Παπανδρέου Ανδρέας: Ο μόνος Έλληνας πολιτικός, που έκανε ό,τι ήθελε η Αμερική, αλλά κρατούσε τα προσχήματα.
"Δεν μένουν οι βάσεις του θανάτου, θα φύγουν"! Πότε Ανδρέα μου; "Κάποτε, σε επτά χρόνια θα είναι, σε επτά δεκαετίες, σε επτά αιώνες..." Κάπως έτσι με το Ταγίπ. Όχι σαν το δικό μας το Κουλό, που γλείφει πατούσες κατωτέρων αξιωματούχων.

Ο Ποροποπομ σήμερα είναι, αύριο τον στέλνει ο Τραμπάκουλας σπίτι του. Δεν μπορεί να ρίξει Πρόεδρο, όπως έκανε ο Σαμαράς εδώ με το μπαμπά του. Τι θα πει το κεφάλι έχει σημασία. Κι ο Τραμπάκουλας ούτε να μας δει. Γιατί μας έχει σίγουρους.
Ξέρει πως το 40% των ψηφισάντων είναι βλάκες με περικεφαλαία. Και μαζοχιστές. Οπότε δεν ανησυχεί μήπως φύγουμε. Που θα βρούμε χειρότερα;

Πάνε λοιπόν οι Κούρδοι στο παζάρι. Για την ακρίβεια τους πήγανε. Οι σύμμαχοι τους οι Αμερικάνοι. Όταν λέγαμε πως θα έρθει η ώρα να τους πουλήσουν στους Τούρκους, πως πρέπει να διαλέξουν άλλους συμμάχους, πως πρέπει να δώσουν τις Συριακές πετρελαιοπηγές στον νόμιμο ιδιοκτήτη τους, τον Άσαντ, αφού εκεί δεν υπάρχουν Κούρδοι, κάποιοι - από καλή πρόθεση να το δεχτώ - μιλούσαν για τους κακούς Ρώσους Ιμπεριαλιστές και τον κακό Άσαντ. Τώρα τι θα πουν;

Βέβαια οι Κούρδοι είναι μαχητές, αποφασισμένοι να υπερασπιστούν την Ελευθερία τους και σίγουρα μπορεί να περιμένει δυσάρεστη έκπληξη τους Τούρκους εισβολείς. Αλλά όπλα δεν έχουν. Ούτε αεροπορία. Οι Αμερικάνοι έκαναν όπως στην Κύπρο. Αφού άναψαν το φιτίλι, την κοπάνησαν!
"Βρείτε τα μόνοι σας" Να τα βρουν δηλαδή οι άοπλοι με τους πάνοπλους; Έτσι,"δίκαιος αγώνας" όπως στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Χωρίς Αντιαεροπορικά, να έχει ο άλλος τα F16 από πάνω. Δύσκολα τα πράγματα. Αλλά οι Κούρδοι μας έχουν εκπλήξει ευχάριστα πολλές φορές. Κι όπως είπαμε είναι αποφασισμένοι. Κι ας τους καπέλωσαν οι ξένοι.

Αυτά να τα βλέπουμε εμείς. Κάποιοι μαλάκες θα πουν "είναι ευκαιρία, τώρα που είναι απασχολημένοι με τη Συρία". Ευκαιρία για ποιον καρδιά μου; Να χάσουμε Κύπρο - Αιγαίο - Θράκη; Στην καλύτερη να γίνει πιο πλούσιος ο Λάτσης κι εμείς νεκροί ήρωες; Τα σπίτια μας ερείπια; Να μας ξεσπιτώσουν πιο εύκολα οι τοκογλύφοι;
Ή μήπως ευκαιρία για να πάρουν μίζες οι πολιτικοί και στρατιωτικοί; Ευκαιρία για δικτατορία Κούλη, "ώστε να αντιμετωπίσουμε την επιθετικότητα των γειτόνων";

Το παιχνίδι είναι στημένο. Από πριν αρχίσει. Μη στοιχηματίζετε. Θα πάνε τα φράγκα στον κουβά. Πρώτα παίρνουν άδεια, αποφασίζουν το αποτέλεσμα οι Μεγάλοι και μετά κάνουν πόλεμο οι μικροί. Ακόμα δεν μάθατε τόσα χρόνια υποταγμένοι;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger