Home » , » Συναυλία διεθνιστικής αλληλεγγύης, για αγωνιστές απεργούς πείνας στις Τουρκικές φυλακές.

Συναυλία διεθνιστικής αλληλεγγύης, για αγωνιστές απεργούς πείνας στις Τουρκικές φυλακές.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 | 7:35 μ.μ.

Μια συναυλία διεθνιστικής αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Οκτώβρη στο Πολυτεχνείο για τα φυλακισμένα στις Τουρκικές φυλακές, μέλη του συγκροτήματος Grup Yorum.

Δυο λόγια γ' αυτούς του φυλακισμένους από το καθεστώς Ερντογάν αγωνιστές οι οποίοι βρίσκονται σε απεργία πείνας από τις 17 Μάη.

Το  έτος 1985, ιδρύθηκε ένα πολιτικοποιημένο μουσικό συγκρότημα, το GRUP YORUM που με την επαναστατική μουσική του και τα αγωνιστικά του τραγούδια βρίσκεται έκτοτε στο επίκεντρο του αγώνα. Στο  ρεπερτόριό του φυσικά εκτός από τα αγωνιστικά τραγούδια του συμπεριλαμβάνονται  και παραδοσιακά.

Τα μέλη του συγκροτήματος από την στιγμή που ανακοίνωσαν ότι η μουσική τους είναι πολιτική και ότι είναι κομμουνιστές - αγωνιστές, έως και σήμερα αντιμετώπισαν πάνω από 400 ποινικές διώξεις, συνελήφθησαν αμέτρητες φορές, οι δε δισκογραφίες τους είτε λογοκρίθηκαν, είτε κατασχέθηκαν.

Στην  πρώτη συναυλία του που επετράπη, μετά από μακροχρόνιες απαγορεύσεις, συμμετείχαν εκατομμύρια. Στην Κωνσταντινούπολη στο γήπεδο İnönü παραβρέθηκαν 55.000 άτομα (2010), εν συνεχεία σε συναυλία, σε ανοικτό χώρο, η συμμετοχή ήταν άνω του 1 εκατομμυρίου (από το 2013 και εντεύθεν μέχρι το 2015, κάθε χρόνο). Το  2015 στην Σμύρνη  η συμμετοχή ήταν άνω των 700 χιλιάδων,  στην δε Άγκυρα συμμετείχαν 250 χιλιάδες. Μετά απ’ αυτές τις επιτυχημένες συναυλίες, ξεκίνησαν ξανά οι απαγορεύσεις.

Τα τελευταία χρόνια δεν περιορίστηκαν μόνο στα όρια της Τουρκίας. Μετά από απαίτηση της Τουρκίας οι διώξεις και οι απαγορεύσεις επεκτάθηκαν και στην Ευρώπη, ιδιαίτερα στην Γερμανία, ακόμα και οι διοργανωτές διώχθηκαν.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger