Home » , » Οι γελοίοι διευθύνοντες της ΕΡΤ στοχοποιούν μέλος του ΠΑΜΕ

Οι γελοίοι διευθύνοντες της ΕΡΤ στοχοποιούν μέλος του ΠΑΜΕ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019 | 7:36 μ.μ.

Το ότι η κυβέρνηση της δεξιάς έχει κάνει κομματικό τσιφλίκι της όλους τους κρατικούς οργανισμούς που ελέγχει δεν χρειάζεται να το συζητάμε καν. Το ότι δείχνει όμως μια αυταρχικότητα, μια ασυδοσία και μια προκλητικότητα στο πώς τους διαχειρίζεται δεν μπορεί να περάσει ασχολίαστο.

Και μάλιστα κάποιες φορές οι νεδημοκράτες που θέλουν να παρουσιαστούν "βασιλικότεροι του βασιλέως" φτάνουν στο σημείο να γελοιοποιούνται. Γιατί τι άλλο παρά γελοίο είναι να βγάζει καταδικαστική ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ για ένα σχόλιο που έγραψε εργαζόμενος της, μέλος του ΠΑΜΕ  στα social media!

Δεν είναι απλώς ότι τέτοιες ενέργειες μας θυμίζουν αλήστου μνήμης εποχές, αλλά φανερώνουν ότι δεν υπάρχει και ίχνος σοβαρότητας στους διευθύνοντες την ΕΡΤ.

Αρκεί να παραθέσουμε την ανακοίνωση της ΕΡΤ και την απάντηση του εργαζομένου κατά του οποίου στρέφεται και τα συμπεράσματα βγαίνουν μόνα τους:


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΤ

Η ελευθερία του λόγου δεν είναι ασφαλώς μόνον κατοχυρωμένη, αλλά και αυτονόητη για όλους τους εργαζομένους της ΕΡΤ και τους δημοσιογράφους της. Εξίσου αυτονόητη είναι, όμως, και η ανάγκη όσοι εργάζονται στην ΕΡΤ να έχουν -εν γένει στο δημόσιο λόγο τους- αυξημένη ευαισθησία στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, γνωρίζοντας ασφαλώς ότι εργοδότης τους είναι όλοι οι Έλληνες πολίτες και όχι μόνον όσοι τυχόν συμφωνούν με τις προσωπικές τους απόψεις.

Ως εκ τούτου είναι απαράδεκτες και απολύτως καταδικαστέες ακραίες εκφράσεις που χρησιμοποίησε στέλεχος της ΕΡΤ, απαξιώνοντας το κράτος δικαίου, και υπονομεύοντας έτσι την ουδετερότητα, την αμεροληψία και το κύρος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ

Και  η απάντηση καταπέλτης του δημοσιογράφου και μέλους του ΠΑΜΕ, Νίκου Αγγελίδη

"Ο ελληνικός λαός σε πληρώνει για να κάνεις σωστά τη δουλειά σου..." γράφουν μεταξύ άλλων σε site που με έκανε θέμα - πρωτοσέλιδο μάλιστα, επειδή υποστήριζω τη δράση και τους αγώνες του ΠΑΜΕ.

Φαίνεται πως για αυτούς η δουλειά μου είναι να είμαι ένας γραβατωμένος παλιάτσος και να αποθεώνω όσους έχουν κάνει πλιάτσικο στον τόπο μας με συνέπεια... και συνέχεια μέσα από το πέρασμα των χρόνων.

Φαίνεται πως δημοσιογράφος σημαίνει ΜΟΝΟ να κάνεις τεμενάδες στους αφεντάδες που έχουν περάσει ληστρικά από τον τόπο μας, κατασπαράζοντας με τη βοήθεια των ντόπιων συνεργατών τους κάθε έννοια ηθικής και αξιοπρέπειας...

Αυτός ο λαός όμως, έχει μάθει, τουλάχιστον σε ένα κομμάτι του, να αντιστέκεται. Να μην ξεχνάει, να μην υποδουλώνεται, να αντιμάχεται στο άδικο...

Στα μηνύματα μου, με τόνο χιουμοριστικό πάντα... προσπάθησα να αναδείξω την απάντηση των παλικαριών του ΠΑΜΕ, στα χημικά και τις επιθέσεις από το πουθενά, την απάντηση στην απαγόρευση των διαδηλώσεων και των απεργιών, την απάντηση σε όλους όσοι μας περνούν ΟΛΟΥΣ για κουτορνίθια ή ξεπουλημένους...

Στην δουλειά μου είμαι πάντα συνεπής, όπως ήμουν συνεπής και στα δυο χρόνια αγώνα για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Με αυτό και μόνο ως γνώμονα, στέλνω λοιπόν μήνυμα στους απειλούντες ότι χασκογελάω με τις ¨"φοβέρες" τους... Γιατί δεν είμαι σαν τα μούτρα τους, να παίρνω εντολές και να εκτελώ κατά παραγγελία τα ρεπορτάζ...

Είμαι πολίτης αυτού του τόπου, είμαι πολίτης αυτού του κόσμου και δικαίωμα μου, αναφαίρετο, είναι να υποστηρίζω ότι θέλω πολιτικά, πολύ περισσότερο δε από τη στιγμή που την πολιτική μου άποψη και ταυτότητα, δεν την έχω χρησιμοποιήσει ούτε μισή φορά στην επαγγελματική μου ιδιότητα για να επηρεάσω κόσμο...

Σε ότι αφορά λοιπόν τους απειλούντες και τους παρακινητές τους, ενδεχομένως και εντός του εργασιακού μας χώρου, έχω να πω, πως φόβο αισθάνονται μόνο οι δειλοί. Και εγώ όπως είδατε δεν είμαι με τους δειλούς και τους προσκυνητές, αλλά με τους άλλους που δεν το βάζουν κάτω και μάχονται στα πεζοδρόμια των αγώνων για μια κοινωνία ανθρώπινη...

Κλείνοντας να σημειώσω πως είναι τιμή μου που είμαι μέλος του ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ, όπως τιμή μου είναι που είμαι κομμουνιστής.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger