Home » , » Αίσχος! Μειώνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Αίσχος! Μειώνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 | 8:47 μ.μ.


Γράφει ο mitsos175

Πριν μέρες τα γαλάζια σκουλήκια είχαν πει σε πανηγυρικό τόνο πως το κονδύλι του ΚΕΑ αυξάνεται, πάει στο 1 δις.
Είχαμε πει παλιότερα, πως ο Μητσοτάκης που προεκλογικά είχε πει κάτι τέτοιο, έχει παραδεχθεί πως θα αυξήσει τους φτωχούς καθώς το ίδιο το επίδομα δεν το αυξάνει ούτε ευρώ. Θα κάνει πιο φτωχούς ακόμα περισσότερους.

Όμως ήδη μειώνουν το ΚΕΑ με έμμεσο τρόπο. Με τις απαράδεχτες αυξήσεις των Τραπεζών. Αυξήσεις που βάζουν οι ίδιες οι Τράπεζες χωρίς να υπάρχει νόμος.
"Oι τράπεζες -με πρακτικές μαφίας - αυξάνουν τα τιμολόγια των προμηθειών τους, επιβάλλοντας χρεώσεις ακόμα και σε συναλλαγές οι οποίες μέχρι σήμερα ήταν δωρεάν", αναφέρει η ειδησεογραφία.

"Πλέον, λοιπόν, η τράπεζά σου θα σου χρεώνει μια απλή αλλαγή pin, μια ενέργεια δηλαδή που υποτίθεται επιβάλλεται για λόγους ασφαλείας. Θα σου χρεώνει την ερώτηση υπολοίπου, κάτι που υποτίθεται αποτελεί συμβατική υποχρέωσή της..."
Αυτό θα επιβαρύνει όλους όσους έχουν κάρτες. Και τους δικαιούχους του ΚΕΑ! Το οποίο νομικά είναι κάτι που δεν πρέπει να αγγίξει κανένας άλλος από αυτόν που το δικαιούται.

Βάσει ποιου νόμου το κάνουν αυτό οι ιδιωτικές τράπεζες; Του νόμου της ζούγκλας; Ή απλά έχουν ξεσαλώσει επί Μητσοτάκη, κι έγιναν αυτοί οι νομοθέτες οι κυβερνήτες και οι δικαστές;

Κάποιοι για να δικαιολογήσουν την κυβέρνηση θα πουν πως οι χρεώσεις είναι μικρές. Το θέμα είναι πως είναι άδικες. Και δεν πρέπει να ισχύσουν. Γιατί, αν τις έβαλαν, εύκολα μπορούν να τις αυξήσουν. Πρόκειται περί κλοπής. Ειδικά για το ΚΕΑ είναι ντροπή.

Οι Τραπεζίτες έχουν δισεκατομμύρια. Έχουμε πληρώσει τα δανεικά κι αγύριστα που έδωσαν στους φίλους τους. Την ίδια στιγμή πετάνε οικογένειες στον δρόμο που δεν μπορεί να ανταποκριθούν στα τοκογλυφικά δάνεια που έχουν πάρει. 
Θα τους πληρώνουμε και χαράτσι όταν και οπότε τους καπνίζει;

Τώρα εξηγείται γιατί έδιωξαν τους ταμίες και έγινε η απίστευτη ταλαιπωρία των συνταξιούχων τον προηγούμενο μήνα. Για να στραφούν στις κάρτες και μετά να τους χαρατσώσουν ομαδικά.

Υπενθυμίζω πως η Αμερικανική Επανάσταση άρχισε από έναν φόρο που οι Εγγλέζοι θεώρησαν μικρό, αλλά οι Αμερικανοί άδικο.

Δεν πρέπει να περάσει κι αυτή η ασυδοσία των Τραπεζών.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger