Home » , » Η Ν.Δ μαέστρος σε μια ορχήστρα που παιανίζει άκρατο εθνικιστικό χαβά

Η Ν.Δ μαέστρος σε μια ορχήστρα που παιανίζει άκρατο εθνικιστικό χαβά

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019 | 4:04 μ.μ.

Είναι θλιβερό, για να μην πούμε ανατριχιαστικό, να ακούς νέα παιδιά να φωνάζουν το σύνθημα "Κατσίφα ζεις, εσύ μας οδηγείς", όπως έγινε χτες στην μαθητική παρέλαση στην Κατερίνη.

Ομως αυτό δεν είναι αποκλειστική ευθύνη των παιδιών. Η ατομική συνείδηση είναι ένα μέγεθος μεταβλητό και διαμορφώνεται ανάλογα τα ερεθίσματα που δέχεται.
Και δυστυχώς το δηλητήριο του εθνικισμού, δεν έχει αφήσει αλώβητο και ένα μέρος του πληθυσμού μας.

Το προβληματικό είναι ότι δεν διαχέεται αυτό μόνο από τους νεοναζί και το ακροδεξιό μόρφωμα του Βελόπουλου.
Ούτε είναι μόνο κάποια φασιστικά έντυπα, όπως ο "Ελεύθερος Κόσμος" που μας σερβίρει την φερόμενη δήλωση από την "Μάνα του Ήρωα Κατσίφα": «Πιάστε τα σπαθιά και τα ντουφέκια να γίνει Ελληνική η Βόρειος Ήπειρος!».

Δυστυχώς οι ιστοσελίδες που συμμετέχουν στην εθνικιστική προπαγάνδα δεν περιορίζονται σε παρόμοιες όπως του γνωστού Σάββα Καλεντερίδη που γράφει: "Δεν είναι και λίγο εν έτει 2019  να μεγαλώνει ο κατάλογος των νεομαρτύρων και εθνομαρτύρων μας. Είναι ευλογία, που πηγάζει απ’ την ορθοδοξία, και γεννά αισιοδοξία. Η ακλόνητη πίστη ορισμένων να αγωνισθούν και να θυσιασθούν χάριν των ιδανικών τους προκαλεί βαθύτατη εντύπωση σε μια εποχή, που νομίζει πως έχει ξεπεράσει την θυσία και την αυταπάρνηση ως τρόπο ζωής".
Ούτε είναι μόνο οι ιστότοποι του σαλταρισμένου Στέφανου Χίου και του "αριστερού χριστιανοπατριώτη" Γιώργου Καραμπελιά, που δίνουν ρέστα σε μια εθνικοφασιστική ρητορεία.

Ας τα πιάσουμε όμως απ' την αρχή. Η καλλιέργεια άκρατου εθνικισμού ξεκίνησε από την πρώτη μέρα του θανάτου Κατσίφα.
Ο ακροδεξιός Φαήλος Κρανιδιώτης ζήτησε η ελληνική αεροπορία να βομβαρδίσει το στρατόπεδο όπου στεγάζεται η Αλβανική αστυνομία, σαν αντίδραση για τον θάνατο του Κ. Κατσίφα.
Ο φιλοναζιστής δεσπότης Κόνιτσας, Ανδρέας, έκανε κήρυγμα μίσους ζητώντας πόλεμο της Ελλάδας με την Αλβανία, μιλώντας για "αλύτρωτες πατρίδες" που ήρθε η ώρα να "Ενωθούν με την Ελλάδα" και οι παρόμοιες δηλώσεις δεν έχουν τελειωμό.

Το ποιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι τον τόνο σ' αυτό το εθνικιστικό παραλήρημα τον δίνει η Νέα Δημοκρατία μέσω του "σκιώδης υπουργού" της Εξωτερικών Γιώργου Κουμουτσάκου.
"Ο ομογενής Κωνσταντίνος Κατσίφας, μέλος της Εθνικής Μειονότητας της Αλβανίας που γιόρταζε κι αυτός, υψώνοντας την ελληνική σημαία στο νεκροταφείο των Ελλήνων Πεσόντων του Αλβανικού Επους στις Βουλιαράτες, πλήρωσε με τη ζωή του την έκφραση της πατριωτικής του ευαισθησίας", δηλώνει το νεοδημοκρατικό στέλεχος!

Εδώ δεν βλέπουμε τίποτε άλλο παρά το ότι η καλλιέργεια εθνικισμού είναι η επίσημη διαχρονική θέση της Ν.Δ. 

Ας μιλήσουμε λοιπόν πώς μεταφράζεται η "πατριωτική ευαισθησία" του Κατσίφα.

Αποφεύγουμε να σχολιάσουμε ότι ο Κατσίφας, μέσα από τις αναρτήσεις του στο διαδίκτυο παρουσιάζεται ένας επικίνδυνος εθνικιστής, αγωνιζόμενος για να "αναβιώσει" την εγκληματική συμμορία "Μέτωπο Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου" (Μ.Α.Β.Η) η οποία αγωνιζόταν για την προσάρτηση της Νότιας Αλβανίας στην Ελλάδα και να κάνουμε αναλυτική αναφορά στις "πατριωτικές" εξάρσεις του.
Τρεις αναρτήσεις του μόνο για να σχηματίσετε μια επιφανειακή άποψη για το ποιον του:




Θα αναφέρουμε σταθούμε στο χρονικό που οδήγησε στον θάνατό του. Επικαλούμενο πηγές της ΕΛΑΣ, δημοσίευμα της "Καθημερινής" γράφει:

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, φορώντας στολή παραλλαγής, ήταν οπλισμένος με καλάσνικοφ, αρχικά πυροβόλησε στον αέρα και μετά κατά διερχόμενου περιπολικού της αστυνομίας, το οποίο δέχτηκε τουλάχιστον τρεις σφαίρες (υπάρχουν και φωτογραφίες), ενώ στο σημείο βρέθηκαν 17 κάλυκες.
Στη συνέχεια διέφυγε. Έγιναν αναζητήσεις και τελικά εντοπίστηκε σε μία βουνοπλαγιά, στην περιοχή όπου βρίσκεται το σπίτι του.

Η αλβανική αστυνομία διέταξε την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων, οι οποίες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στην περιοχή. Σημειώθηκαν πυροβολισμοί με συνέπεια τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Δίπλα στον νεκρό βρέθηκαν οκτώ κάλυκες, μία τσάντα με περίπου 100 σφαίρες καλάσνικοφ, μαχαίρι στρατιωτικού τύπου και θηλιά στρατιωτικού τύπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε συλληφθεί το 2009 στο Χαλάνδρι, για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών. Στην κατοχή του είχε μισό κιλό χασίς και είχε ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης.


Λίγο περίεργες "πατριωτικές ευαισθησίες" δεν είναι αυτές; Κάπως προβληματικό δεν είναι να τις εκφράζεις βγαίνοντας στους δρόμους με ένα Καλάσνικοφ πυροβολώντας και όποιον πάρει ο χάρος; Αν π.χ συνέβαινε κάτι αντίστοιχο με έναν Μουσουλμάνο ο οποίος έχει Τουρκική συνείδηση στην Θράκη τί θα γινόταν;

Καταλήγοντας σας προτείνουμε να διαβάσετε αυτή μας την ανάρτηση "Λέμε αν.... - Αφελή ερωτήματα για τον θάνατο Κατσίφα"

Μια γεύση πρόσφατης πατριδοκαπηλίας και εθνικισμού:




Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

29 Οκτωβρίου 2019 στις 5:20 μ.μ.

Ενα πραγμα μονο γνωριζω:οτι κάποιοι βαρεμενοι με τον εθνικισμο και τη θρησκεια μπορει οποιαδηποτε στιγμη να μας βαλουν σε περιπετειες με γειτονες φιλικες χωρες. Υπαρχουν και τα διεθνη δικαστηρια και οι οργανισμοι που μπορουν να επιλυθούν αυτα τα θεματα. -

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger