Home » , » Απ' τις εκλογές βίας και νοθείας που έκανε ο Κ. Καραμανλής σαν σήμερα το 1961 στην "αγιογραφία" του "εθνάρχη" από τον Τσίπρα.

Απ' τις εκλογές βίας και νοθείας που έκανε ο Κ. Καραμανλής σαν σήμερα το 1961 στην "αγιογραφία" του "εθνάρχη" από τον Τσίπρα.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019 | 12:44 μ.μ.

Σαν σήμερα το 1961 γίνονται στην χώρα μας οι εκλογές βίας και της νοθείας οι οποίες με την καθοδήγηση του «εθνάρχη» δίνουν στο κυβερνητικό κόμμα της Δεξιάς, την ΕΡΕ το 50,8% των ψήφων και κάνουν τον Κ. Καραμανλή πρωθυπουργό.
(Στο βίντεο που παραθέτουμε υπάρχει και ο σχετικός σχολιασμός από ραδιοφωνική εκπομπή της «Ελληνοφρένειας»).

Να θυμίσουμε ότι στις εκλογές του 1958 η ΕΔΑ αναδείχθηκε αξιωματική αντιπολίτευση με ποσοστό 24,4%.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε έντονη ανησυχία στην κυβέρνηση της ΕΡΕ, η οποία αντέδρασε άμεσα συγκροτώντας μυστική επιτροπή στα πλαίσια του σχεδίου "Περικλής" στην οποία συμμετείχαν οι Γεώργιος Παπαδόπουλος, Γεώργιος Γεωργαλάς και Λευτέρης Σταυρίδης.

Σκοπός του "Περικλή" ήταν ο περιορισμός της επιρροής της ΕΔΑ και η εφαρμογή του θα είχε βαθιά χρονική διάρκεια. Επιπλέον η ΕΡΕ χρηματοδότησε διάφορους αντικομμουνιστικούς, συντηρητικούς και εθνικιστικούς κύκλους, κυρίως δημοσιογραφικούς, σπαταλώντας μάλιστα μεγάλο μέγεθος οικονομικών πόρων. Τελικά το σχέδιο βρήκε ανοιχτή εφαρμογή στις εκλογές του 1961, που ονομάστηκαν εκλογές βίας και νοθείας.

Το 1963 θα δολοφονηθεί από την παρακρατική οργάνωση "Καρφίτσα" ο Γρηγόρης Λαμπράκης, βουλευτής της ΕΔΑ και θα τραυματιστεί ο Γιώργος Τσαρουχάς.

Ακούστε τον αείμνηστο Βασίλη Ραφαηλίδη να μιλάει τον Κ. Καραμανλή και διαβάστε το πολύ καλό κείμενο του «Ιού» που τιτλοφορείται: «Ο σκοτεινός "εθνάρχης" -Βίος και Πολιτεία Κωνσταντίνου Καραμανλή». και βγάλτε τα συμπεράσματα σας για τον Τσίπρα και την "αγιογραφία" που κάνει στον πατριάρχη της δεξιάς, στο παρακάτω βίντεο.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

29 Οκτωβρίου 2019 στις 5:26 μ.μ.

Και τι νομιζεις αγαπητο βαθυ κοκκινο οτι ο Τσιπρας με αυτα που ελεγε το 15 παει καλα. Το απεδειξε με τον στενο του συνεργατη στο αμυνας.

29 Οκτωβρίου 2019 στις 9:55 μ.μ.

Δεν είναι μόνο ο κ. Τσίπρας που "αγιογράφησε" τον Καραμανλή.Πριν μερικά χρόνια η γνωστή μας κυρία Παπαρήγα είχε φροντίσει από το βήμα της βουλής, με αφορμή μια συζήτηση για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, να ξεπλύνει τον Καραμανλή από τις ευθύνες του για τη δράση του δεξιού κράτους και παρακράτους. Ισχυρίστηκε, ούτε λίγο ούτε πολύ ότι "ο Κ. Καραμανλής ανήκε μεταρρυθμιστικό κομμάτι του αστικού μπλοκ"... Πρόκειται ξεκάθαρα για μια στάση που κάνει τα ... "στραβά μάτια" (για λόγους άλλης, υπολανθάνουσας αλλά πολύ ευρύτερης πολιτικής σκοπιμότητας) στην πολιτική του νεοφασισμού, της εξάρτησης και της υποτέλειας, που εκπροσωπούσε η ΕΡΕ. Διότι για την κυρία Παπαρήγα εδώ και πολλά χρόνια δεν υφίσταται καν -και δεν υφίστατο ποτέ- ούτε η ιμπεριαλιστική εξάρτηση και υποτέλεια του ελληνικού καπιταλισμού, ούτε ο νεοφασισμός της ΕΡΕ ούτε καν η έννοια του "κράτους της δεξιάς" -σαν μια από τις πιο μαύρες εκφράσεις του ελληνικού αστικού καθεστώτος μετά το 1945. Αυτά υποστηρίζει κι αυτά διαλαλεί κατ' εντολήν της εδώ και πολλά χρόνια σύμπας ο ιδεολογικός μηχανισμός του τωρινού "επίσημου ΚΚΕ". Για τους εκφραστές αυτών των αντιλήψεων ο Καραμανλής αποτελεί σαφώς τη ...δικαίωση της νεόκοπης λόξας τους σχετικά με τον αποκαλυφθέντα ( ...εκεί στον Περισσό) εύρωστο, δυναμικό και ανεπτυγμένο …"ελληνικό ιμπεριαλισμό" του 20ου αιώνα!!! Γιατί σε τίνος άλλου αστού πολιτικού το πρόσωπο -αν όχι στο πρόσωπο του Καραμανλή, του υπουργού δημοσίων έργων του Παπάγου, και πρωθυπουργού του Παύλου, της Ουάσιγκτον, των εργολάβων, των εφοπλιστών, των Μποδοσάκηδων, των θαλασσοδανείων και της "ευλογίας της μεταναστεύσεως"- θα μπορούσε το "επίσημο ΚΚΕ" να ανακαλύψει τη δικαίωση της νέας "ντούρας και ασυμβίβαστα επαναστατικής" του "θεωρίας" σχετικά με την τεράστια ...ακμή και το κολοσσιαίο ...οικονομικό θαύμα του ...μεταπολεμικού "ελληνικού ιμπεριαλισμού", αποκορύφωμα του οποίου βεβαίως είναι η σημερινή …ιμπεριαλιστική του 21ου αιώνα, η Ελλάδα των μνημονίων της ΕΕ και του ΔΝΤ, η απέραντη βάση και ο δοκιμασμένος μεντεσές του μίστερ Πάιατ στα Βαλκάνια; Θα ήταν για γέλια, για πολλά και άγρια γέλια, όλα αυτά τα αγιογραφικά φληναφήματα των ηγετών της ψευτοαριστεράς στο πρόσωπο του Καραμανλή, αν η οχταετία της ΕΡΕ δεν αποτελούσε μια από τις πιο μαύρες, σκοτεινές και δραματικές για το λαό μας εποχές της νεοελληνικής ιστορίας...

29 Οκτωβρίου 2019 στις 10:44 μ.μ.

Σε τέτοια ιστορικά ζητήματα σύντροφε Νίκο πρέπει να είμαστε απόλυτα ακριβείς. Εδώ ένα σχετικό κείμενου του σ. Γιώργη https://tsak-giorgis.blogspot.com/2018/05/17_30.html

30 Οκτωβρίου 2019 στις 5:35 μ.μ.

Νίκο από Βόλο, μάλλον δεν έχεις προσέξει την ομιλία της σ. ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ στην βουλή, για τον Καραμανλή, ή στην έχουν μεταφέρει λάθος. Κανέναν Καραμανλή δεν ξέπλυνε. Και η θέση τουΚΚΕ.,είναι απολύτως ξεκάθαρη για αυτό το άτομο..

30 Οκτωβρίου 2019 στις 11:01 μ.μ.

Προφανώς, η "διαφορά μας" έγκειται στην εκτίμηση της τοποθέτησης της κυρίας Παπαρήγα, σχετικά με τον Καραμανλή. Η δική μου εκτίμηση είναι ότι δεν επιτρέπεται ένας κομμουνιστής να τοποθετείται στο ζήτημα αυτό, και μάλιστα στη βουλή, επίσημα, ως αρχηγός του κομμουνιστικού κόμματος, με τέτοιες γενικόλογες εκτιμήσεις για το "μεταρρυθμιστή" Καραμανλή κ.τ.ο., χωρίς να αναλύει στο λαό μας ποια ήταν τα κατάμαυρα έργα της ΕΡΕ και των ξένων πατρώνων της. Ο σύντροφος Γιώργης στο άρθρο του ενάντια στον Κοττάκη φυσικά και μας υπενθυμίζει με ακρίβεια τι ακριβώς ήταν η ΕΡΕ κι ο Καραμανλής, επομένως εδώ καθόλου δεν διαφωνούμε! Με το φίλο μας από το χώρο του σημερινού ΚΚΕ, τον Stahanof, είναι φανερό ότι έχουμε πλήρη διαφωνία σε σχέση με τον ίδιο το ρόλο της κυρίας Παπαρήγα στο ελληνικό κομμουνιστικό κίνημα, επομένως η εκτίμηση εκείνης της ομιλίας της στη βουλή για τον Καραμανλή είναι απλώς μια επιμέρους πλευρά της ευρύτερης αυτής πολιτικής διαφωνίας μας, μια "παρωνυχίδα" του προβλήματος. Δηλαδή, φίλε Stahanof, εγώ σε καμιά περίπτωση δεν θεωρώ ιδεολογική "συντρόφισσα" την κυρία Αλέκα Παπαρήγα, αλλά ιδεολογική αντίπαλο, η οποία από τις θέσεις του νεοτροτσκισμού στρέφεται εναντίον των πιο βασικών θέσεων και εκτιμήσεων μου για την ιστορική πορεία του ΚΚΕ και του τόπου μας. Σεις, αντίθετα, συμφωνείτε μαζί της, δηλαδή με τη γραμμή που αυτή προώθησε και εδραίωσε στο σημερινό ΚΚΕ. Αλλά φυσικά εγώ σε εσάς προσωπικά ως οπαδό του τωρινού ΚΚΕ, δεν μπορώ να σας αποδώσω ούτε τις προθέσεις, ούτε τις ευθύνες, ούτε τους πολιτικούς χαρακτηρισμούς που αποδίδω στην κ.Αλέκα Παπαρήγα και στην ηγετική της ομάδα. Άλλωστε, κριτικάρω σταθερά τη γραμμή της, όχι σήμερα, αλλά εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό είναι όλο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger