Home » » Ρασπουτανιές

Ρασπουτανιές

Από giorgis , Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 | 3:11 π.μ.

Του Γ Γ.

«Ο Ρασπούτιν έμεινε στην ιστορία όχι για μηχανορραφίες, ίντριγκες, σκευωρίες, αλλά για κάποια φυσικά του προσόντα και για την θεωρία του ότι το αχαλίνωτο σεξ οδηγεί στην απόλυτη εξάντληση και μετά στη θέωση. Είναι άλλη μια απόδειξη ότι εγώ ποτέ δεν είπα τον εαυτό μου Ρασπούτιν»  

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος - πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης

Παρακολουθήσαμε -αποσπασματικά- την συζήτηση που έγινε την βουλή για το τεράστιο σκάνδαλο της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας «Νovartis», και την σκηνή που είχε τίτλο "σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει το ρόλο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου" στην συγκεκριμένη υπόθεση.
(Ενημερωτικά να γράψουμε ότι στην μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη υπέρ της πρότασης της ΝΔ τάχθηκαν 179 βουλευτές, 82 την καταψήφισαν, ενώ με διαφορετικό σκεπτικό απείχαν απ' την ψηφοφορία ΚΚΕ, ΜέΡΑ 25 και το κόμμα του Βελόπουλου. Οσο για το αποτέλεσμα που θα έχει η Προαν Επιτροπή θα είναι ακριβώς το ίδιο μ' αυτή που ψάχνει αν υπήρχαν τζούρες από τρίφυλλα στου Μαξίμου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ).

Θα επανέλθουμε σ' αυτή την υπόθεση, ενώ τώρα θα κάνουμε κάποιες ιστορικές αναφορές. Θα παραθέσουμε εν συντομία δυο βιογραφίες. Του Ρασπούτιν, μιας και το όνομα του ήρθε στην επικαιρότητα, και του πρώην αναπληρωτή υπουργού που φωτογραφίζεται μ' αυτό το κωδικό όνομα.

Πριν απ' αυτό όμως μια επισήμανση: Αλήθεια, θυμάστε την διαχρονική πορεία που έχει ο Παπαγγελόπουλος στα πολιτικά πράγματα της χώρας μας; Αναλογιστήκατε ποτέ πώς έγινε ένας καραμπινάτος καραδεξιός με "περίεργο" για να μην πούμε ύποπτο παρελθόν στις θέσεις ευθύνης που βρέθηκε, στην πορεία να αποκτήσει υπουργικό θώκο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Η απάντηση είναι απλή: Το αστικό κράτος έχει συνέχεια.

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος δεν είναι κάποιο τυχαίο πρόσωπο. Καραδεξιός, ειδικός στις συγκαλύψεις σκανδάλων, με θητεία στα άντρα των μυστικών υπηρεσιών (εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικής αρχικά, διοικητής της ΚΥΠ/ΕΥΠ στη συνέχεια).

Πριν ανέβει στην ιεραρχία των δυνάμεων καταστολής, είχε δώσει στη Δεξιά διαπιστευτήρια των ικανοτήτων του. Χειρίστηκε «αποτελεσματικά» το σκάνδαλο της ΜΑΥΟ (το περιβόητο μαύρο ταμείο της ΝΔ επί Μητσοτάκη), την καταγγελία για το «φτωχικό» του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά στο Πόρτο Γερμενό, ενώ παράλληλα πρωταγωνίστησε στο σχηματισμό σκανδαλο-δικογραφιών σε βάρος «πράσινων» στελεχών.

Γι’ αυτό έπνεε μένεα εναντίον του το «παλιό» ΠΑΣΟΚ, που επάξια αντιπροσώπευσε ο Απ. Κακλαμάνης, φράζοντας για μία και μοναδική φορά το δρόμο του τέως εισαγγελέα προς ένα κρατικό πόστο (όταν -με συμφωνία και του ΣΥΡΙΖΑ- ο Σαμαράς προσπάθησε να τον βάλει στο ΕΣΡ).
Στη συνέχεια, ο Παπαγγελόπουλος χειρίστηκε το σκάνδαλο των υποκλοπών (γι’ αυτό και είχαμε δημόσια δήλωση οργής της οικογένειας του αδικοχαμένου Κώστα Τσαλικίδη) και το σκάνδαλο της απαγωγής των Πακιστανών, από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής και της ΚΥΠ, που δρούσαν σε συνεργασία με αμερικάνικες και βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.

Όταν το 2013 ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλθηκε επειδή ψήφισε υπέρ της τοποθέτησης Παπαγγελόπουλου στο ΕΣΡ, ο Ν. Βούτσης δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «κατ' ανοχήν και κατ' οικονομίαν», κρίνοντας ότι «δε θα μπορούσε να βρεθεί καλύτερη πρόταση».
Κρατούσε κάτι αποστάσεις νααα (με το συμπάθειο). Σήμερα, υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια τον Παπαγγελόπουλο κι ας αποκαλύπτονται «σημεία και τέρατα». Τότε ο Παπαγγελόπουλος ήταν ένας άνθρωπος του Σαμαρά. Σήμερα ο Παπαγγελόπουλος είναι ένας άνθρωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Γι' αυτό και τον υπερασπίζεται προσωπικά ο Τσίπρας, και όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.


Πάμε να δούμε τώρα και τι νταλγκά βαρούσε και ο Ρασπούτιν

"Η μάνα του Ρασπούτιν ήταν η Ρασπουτάνα, τεραστίων διαστάσεων Ρωσίδα της Σιβηρίας" ("Μαργαριτάρι" μαθητή σε διαγώνισμα)

Ο Γκριγκόρι Ρασπούτιν, όπως και να το κάνουμε ήταν μεγάλο αλάνι, γι' αυτό έμεινε στην ιστορία και μάλιστα κάποιοι Ρώσοι τον είχαν.«αγιοποιήσει». Ηταν εύφορο και το κλίμα στην Ρωσία τότε για να γίνει ίνδαλμα, για κάποιο κόσμο, ένας καλόγερος – λαμόγιο.

Χαρισματικός αυτός ο τύπος και παρ’ όλο που ήταν αλκοολικός, και τυχοδιώκτης, κατόρθωσε  να αποκτήσει στην εποχή του μυθικές διαστάσεις με τις επιδόσεις του.
Μια παριστάνοντας τον γιατρό, την άλλη τον προφήτη, φτάνοντας στο σημείο με τους τσαρλατανισμούς του να θεωρείται «άγιος» από την τσαρική οικογένεια της Ρωσίας, με τον ίδιο να αυτοαποκαλείται «μινιατούρα του Χριστού».

Αυτός, σύμφωνα με τους μύθους που κυκλοφορούν, είχε ταλέντο. Κατόρθωνε να πείθει γυναίκες όλων των ηλικιών και όλων των κοινωνικών τάξεων –φημολογείται ότι έκανε παρτούζα με την Αλεξάνδρα, την τελευταία Τσαρίνας της Μόσχας και τις τέσσερις κόρες της- για να «τις εξαγνίζει και να εξορκίζει από μέσα τους το σατανά».

Μάλιστα μέχρι σήμερα στο Ερωτικό Μουσείο του Λένιγκραντ το πιο βασικό έκθεμα, είναι το φερόμενο πέος-γίγας του ψευτοκαλόγερου από την Σιβηρία.


Μ' αυτά τα δεδομένα πρέπει να είναι μπετόβλακες αν υπήρξαν άτομα να δώσουν αυτό το "κολακευτικό" ψευδώνυμο στον Παπαγγελόπουλο. Αν έλεγαν ότι τα "προσόντα" του πρώην κυβερνητικού στελέχους περιορίζονται στις παρασκηνιακές ίντριγκες, τότε θα ήταν πιο κοντά στην πραγματικότητα. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger