Home » , » Κατάληψη «GARE»: "Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει"

Κατάληψη «GARE»: "Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 | 10:20 μ.μ.

Του Σ.Λ.

Ξημέρωνε η 26 Αυγούστου όταν ένα μπουλούκι Ματατζήδων εισέβαλε στην κατάληψη Gare, στην οδό Καλλιδρομίου συλλαμβάνοντας κάποιους συντρόφους και εκκενώνοντας τον κατειλημμένο χώρο.

Ομως η κατάληψη «GARE» έχει προϊστορία η οποία δείχνει ότι "σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει", δηλαδή ούτε μπότα μπάτσου μπορεί να στεριώσει στο χώρο. 
Αλλες δυο φορές (τον Νοέμβρη του 2917 και τον Μάρτη του 2018) οι ένστολες δυνάμεις του κράτους είχαν ξανακατορθώσει προσωρινά να εκκενώσουν την κατάληψη, αλλά αυτή σύντομα επανήλθε στους φυσικούς της "ιδιοκτήτες" που δεν είναι άλλοι απ' τον κόσμο του αγώνα.

Το ίδιο θα συμβεί και τώρα. 
Από τα τέλη του περασμένου Αυγούστου όταν υπήρξε η τελευταία εκκένωση, κάθε βράδυ διμοιρίες των ΜΑΤ παρατάσσονται περιμετρικά του πρώην κατειλημμένου κτιρίου.
Σήμερα, λίγο μετά της 9 το βράδυ, οι μπάτσοι δέχτηκαν μια απρόσμενη επίθεση από νεολαίους οι οποίοι τους "κέρασαν" μολότοφ και πέτρες.
Οι μπάτσοι αντέδρασαν ρίχνοντας χημικά και βόμβες κρότου λάμψης. Στην περιοχή έχουν καταφτάσει νέες διμοιρίες μας, ενώ δεν έγιναν -τουλάχιστον σ ' αυτή την περιοχή- συλλήψεις ατόμων.

Αυτή την στιγμή όλη η ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων είναι πλημμυρισμένη από μπάτσους κάθε είδους.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger