Home » , » Η ουσιαστική διαφορά μεταξύ αστικής δημοκρατίας και δικτατορίας

Η ουσιαστική διαφορά μεταξύ αστικής δημοκρατίας και δικτατορίας

Από giorgis , Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 | 11:30 μ.μ.

Του Γ.Γ.

«Σαν αντικρίζω τα πρόσωπά τους που σαπίζουν/ Μου περνάει η πείνα», έγραφε ο Μπρεχτ. Και αυτοί που μας κυβερνούν, πέρα από ταξικά ανάλγητοι είναι και σάπιοι μέχρι το μεδούλι.
Ισως το μόνο εντυπωσιακό που υπάρχει είναι ότι δεν κάνουν την παραμικρή προσπάθεια να απαλύνουν την μπόχα που αποπνέει ο τρόπος διακυβέρνησής τους.

Πιθανόν, να αντιληφθήκατε τον σάλο που έχει δημιουργηθεί από τις τοποθετήσεις χρηστών του διαδικτύου, μετά την γνωστοποίηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υλοποίησε την υπόσχεση που είχε δώσει σε ένα υπέργηρο αποτυχημένο πολιτευτή και τον διόρισε διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας.
Απέναντι στο στέλεχος της παράταξης του, ο πρωθυπουργός στάθηκε αξιόπιστος, ενώ για μια ακόμα φορά, εξαπάτησε τα "γαλάζια γίδια", που θα 'γραφε και ο σύντροφος Μήτσος, με τις προεκλογικές υποσχέσεις που τους είχε δώσει.

Αυτές τις υποσχέσεις ανακάλεσαν στην μνήμη τους οι θαμώνες του twitter και παραθέτουν προεκλογικές δεσμεύσεις του Κούλη.
Κάποιοι θυμήθηκαν λεγόμενα του Μητσοτάκη σε συνέντευξη που είχε δώσει στον Παπαχελά στην οποία διαβεβαίωνε ότι  "Η κυβέρνησή μου θα είναι πραγματικά μια κυβέρνηση των αρίστων... και εγώ δεν πρόκειται να ανεχτώ, πολιτευτές διοικητές Νοσοκομείων", άλλοι ανάρτησαν βίντεο με σχετικές δηλώσεις του ...

Αυτό όμως είναι το πρόβλημα; Να αναδείξουμε πόσο αναξιόπιστοι είναι οι αστοί πολιτικοί; Αυτό το παραδέχονται ακόμα και όσοι/ες αποδέχονται ότι η γη γυρίζει.

Δικό μας χρέος είναι να προσπαθήσουμε να συνειδητοποιήσουν τα λαϊκά στρώματα αυτό που έλεγε ο Μαρξ: Και η πιο δημοκρατική αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν είναι παρά δικτατορία της αστικής τάξης πάνω στο προλεταριάτο και τις άλλες εργαζόμενες τάξεις.  
Να ανοίξουμε μέτωπο ενάντια στον κοινοβουλευτικό κρετινισμό, ασπαζόμενοι την ρήση του Αμερικάνου ποιητή και συγγραφέα Χένρι Τσαρλς Μπουκόφσκι: «Η ουσιαστική διαφορά μεταξύ αστικής δημοκρατίας και δικτατορίας είναι ότι στη δημοκρατία ψηφίζεις πρώτα και παίρνεις διαταγές μετά. Στη δικτατορία δεν χρειάζεται να χάσεις τον καιρό σου ψηφίζοντας».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger