Home » , » Σταχυολογώντας ...

Σταχυολογώντας ...

Από giorgis , Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019 | 3:30 π.μ.

Του Γ.Γ

Ξεφυλλίζοντας κάποιες Κυριακάτικες εφημερίδες θα ήθελα τηλεγραφικά να κάνω κάποιες επισημάνσεις.

Τα δισέλιδα ρεπορτάζ που έχουν "Real news" και "Πρώτο Θέμα", για την σύλληψη των ατόμων που φέρονται μέλη της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάµυνα», σου δίνουν την αίσθηση ότι έχουν γραφτεί απ' το ίδιο χέρι. 

Αρκετές φορές συναντάς τις ίδιες ακριβώς διατυπώσεις -π.χ "οι αξιωµατικοί της Αντιτροµοκρατικής εκτιµούν"-, ίδιες είναι οι φωτογραφίες που παραθέτουν, από τα παρουσιαζόμενα σαν "ευρήματα" στην γιάφκα της Κυψέλης, και αν οι δημοσιογράφοι που υπογράφουν αυτά τα δημοσιεύματα μας έλεγαν ότι τους τα σερβίρισαν οι ασφαλίτες, τα "χτένισαν" στο πιο δραματικό, για να τα παρουσιάσουν στο αναγνωστικό τους κοινό, θα ήταν πιο συνεπείς με τον εαυτό τους.

Αυτό επίσης που διαβάζουμε για πρώτη φορά και είναι εντυπωσιακό σε ένα βαθμό, είναι "εκτιμήσεις αναλυτών της ασφάλειας", οι οποίοι εκφράζουν τον προβληματισμό τους αν πρέπει να εκκενωθούν άμεσα, "πέντε σκληροπυρηνικές καταλήψεις στα Εξάρχεια (δύο από τις οποίες θεωρούνται εμβληματικές στον αντεξουσιαστικό χώρο)" γιατί "σίγουρα θα δυναμιτίσουν το ήδη τεταμένο κλίμα των ημερών".

Το πιο ενδιαφέρον απ' όλα -στο δημοσίευμα του "Πρώτου Θέματος"- αφορά την κατάληψη του ΒΟΞ. Αφού λοιπόν μας μεταφέρει τις ασφαλίτικες εκτιμήσεις, ότι εκεί υπάρχουν  "όλο το 24ωρο ομάδες περιφρούρησης που δύσκολα θα παραδώσουν τα όπλα", μας γράφει ότι "εξετάζονται και πιο light λύσεις, όπως το να βρεθεί μια φόρμουλα έτσι ώστε να νομιμοποιηθεί μέσω ενοικίασης. Αυτή η λύση όμως απαιτεί χρόνο και μελετημένες κινήσεις, γι’ αυτό και οι αστυνομικοί δείχνουν να μη βιάζονται να ασχοληθούν με καταλήψεις αναρχικών ομάδων όπως ο «Ρουβίκωνας»".

Προφανώς ο Χρυσοχοϊδης γνωρίζει, κάτι που το είδαμε και χτες. Οτι, δηλαδή, οι ένστολοι υφιστάμενοι του έχουν εξαντλήσει -με την ανοχή της πολιτικής και φυσικής τους ηγεσίας- κάθε όριο προκλητικότητας. Μήπως εκτιμάει ότι μια σπίθα μπορεί να δημιουργήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις;

Το τελευταίο δημοσίευμα με το οποίο θα ασχοληθούμε το συναντάμε στο «Documento». Στην εφημερίδα του Κώστας Βαξεβάνη υπάρχει ένα αναλυτικό δισέλιδο ρεπορτάζ για τα δεκάδες "golden boys and girls της «γαλάζιας» ενημέρωσης".
Σ' αυτό διαβάζουμε μεταξύ άλλων: "Τα νούμερα ζαλίζουν, αφού με ένα πρόχειρο υπολογισμό το επιτελικό κράτος του Κυρ. Μητσοτάκη μόνο για τους δημοσιογράφους που απασχολεί θα πρέπει να πληρώνει 4.500.000 ευρώ κατ' έτος! Προσθέστε και την κρατική διαφήμιση στα «δικά μας» κανάλια, στις εφημερίδες και τις ιστοσελίδες, συν τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ που χάνονται ή κουρεύονται στο δρόμο και καθίστε αναπαυτικά να απολαύσετε το .. έργο. Είπαμε η «ενημέρωση» κοστίζει ακριβά, ειδικά αν την θέλεις ελεγχόμενη".

Εγώ πάντως το ομολογώ. Τίποτα απ' αυτά δεν μου κάνει εντύπωση. Αυτό όμως που δεν μπορώ να χωνέψω με τίποτα είναι ότι όλοι εμείς πληρώνουμε έναν τύπο που προσέλαβε το Μέγαρο του Μαξίμου- τον δημοσιογράφο Φώτη Καρύδα που ήταν και υποψήφιος βουλευτής με την Ν.Δ- με "αρμοδιότητα να προωθεί στα μέσα ενημέρωσης ειδήσεις και παραπολιτικά που αφορούν το lifestyle της συζύγου του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη", όπως διαβάζουμε στο «Documento».

Πώς το είχε πει κάποιος σε τηλεοπτική εκπομπή; "Θα πηδηχτώ απ' το παράθυρο;".
Ε κάπως έτσι αισθάνομαι ξέροντας ότι πληρώνουμε έναν καραγκιοζάκο για να μας "ενημερώνει" ότι "το (τιρουάζ ή πράσινο) φόρεμα που φορούσε η κ. Γραμπόφσκι δίπλα στο ζεύγος Σι Τζιπίνγκ ήταν από κινέζικο μετάξι που είχε ραφτεί στην Κίνα". 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger