Home » , » No Pasaran: Ενάντια στη στοχοποίηση συντρόφων/ισσων και των δομών του αγώνα

No Pasaran: Ενάντια στη στοχοποίηση συντρόφων/ισσων και των δομών του αγώνα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019 | 4:45 μ.μ.

Το μεσημέρι του Σαββάτου 19 Οκτωβρίου πραγματοποιήσαμε διαδήλωση αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες, ενάντια στην Ευρώπη – φρούριο, με αφορμή τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Μόρια.

Η διαδήλωση ξεκίνησε από το Σύνταγμα και κατευθύνθηκε προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μετά το πέρας της κινητοποίησης, σύντροφοι αντιλαμβάνονται ότι παρακολουθούνται από ασφαλίτες, ενώ ταυτόχρονα παρατηρείται κινητικότητα «αγνώστων» γύρω από τα οχήματα τους. Οι «άγνωστοι» στη θέα των συντρόφων που πλησίαζαν τράπηκαν σε φυγή, ενώ σύμφωνα με μαρτυρία περαστικού που ήταν μπροστά στο γεγονός, οι συγκεκριμένοι βρίσκονταν επί αρκετά λεπτά πάνω από τα οχήματα και τα περιεργάζονταν.

Μετά από σύντομη έρευνα, βρέθηκε στη μηχανή συντρόφου συσκευή γεωεντοπισμού (κοριός), ενώ σε μια ακόμα μηχανή διαπιστώθηκε η ατελέσφορη απόπειρα να τοποθετηθεί αντίστοιχος μηχανισμός. Η ενημέρωση που ακολούθησε σε συλλογικότητες, ομάδες και μεμονωμένους συντρόφους, αναφορικά με τη βαρύτητα του συμβάντος, αλλά και την αναγκαιότητα λήψης συλλογικών μέτρων αυτοπροστασίας από τις παρακρατικές μεθόδους της αστυνομίας, είχε ως αποτέλεσμα την ανακάλυψη ενός ακόμα κοριού σε μηχανή συντρόφου που συμμετείχε στην διαδήλωση της 19ης Οκτωβρίου.

Η αφαίρεση και αποσυναρμολόγηση των κοριών από τα οχήματα των συντρόφων έγινε άμεσα, τόσο για την ματαίωση των όποιων «ευφάνταστων» σχεδιασμών είχε η αστυνομία, όσο και για την καταγραφή και δημοσιοποίησή τους. Όμως, η εξέλιξη των γεγονότων γίνεται άκρως αποκαλυπτική, όταν ένα 24ωρο αργότερα, η αστυνομία επανατοποθετεί κοριό στο ένα εκ των δύο οχημάτων που είχε αρχικά «παγιδεύσει», τον οποίο, λίγες μέρες αργότερα, και θα αντικαταστεί με έναν ακόμα (τρίτο στην σειρά).
Δεν ξέρουμε αν το υπαλληλικό προσωπικό του κ. Χρυσοχοΐδη θα πρέπει να θεωρηθεί κατώτερο των κατά τ’ άλλα «hi-tech» προσδοκιών του (εφόσον δεν κατάλαβαν ότι έχουν γίνει εξ’ αρχής αντιληπτοί) ή αποθρασυμένο και παντελώς αδιάφορο ακόμα και μπροστά στην αποκάλυψη των μεθοδεύσεων του (εφόσον στόχος του είναι η αδρανοποίηση και τρομοκράτηση των αγωνιστών με κάθε κόστος).

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που ξέρουμε είναι πως αυτές οι πρακτικές εντάσσονται στο πλαίσιο των (ολοένα και πιο αναβαθμισμένων) συστηματικών παρακολουθήσεων-παρενοχλήσεων που εφαρμόζει η αστυνομία κατά αγωνιστών το τελευταίο διάστημα, με την απροκάλυπτη παρουσία ασφαλιτών σε σπίτια και χώρους δουλειάς συντρόφων. Και ακόμα παραπέρα, φτάνοντας στον πυρήνα της κατασταλτικής στρατηγικής του κράτους, αυτές οι πρακτικές εντάσσονται στο πλαίσιο της διακηρυγμένης πρόθεσης για πάταξη και συντριβή των αντιστάσεων που στέκονται εμπόδιο στην εφαρμογή της αντικοινωνικής πολιτικής του.

Γνωρίζοντας πολύ καλά πως η αστυνομία θα μπορούσε να τοποθετήσει τους κοριούς σε πολύ πιο «ασφαλή» τόπο και χρόνο για την ίδια, δεν αφήνονται περιθώρια παρερμηνειών για τις προθέσεις του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ και την επιλογή του να οργανώσει αναβαθμισμένη επιχείρηση «παγίδευσης» οχημάτων κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης, μέρα μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας.

Το μήνυμα είναι σαφές: όποιος διαδηλώνει ενάντια στη θηριωδία της αντιμεταναστευτικής/αντιπροσφυγικής πολιτικής του ελληνικού κράτους, αποτελεί εχθρό του καθεστώτος και ως τέτοιος θα αντιμετωπίζεται. Όποιος αγωνίζεται, διεκδικεί και αντιστέκεται είναι δυνάμει ύποπτος, και ως τέτοιος θα στοχοποιείται, θα παρακολουθείται και αν χρειαστεί θα ενοχοποιείται.
Και αυτό το μήνυμα, που σήμερα περνά πάνω από τις οργανωμένες δυνάμεις του κινήματος, έχει ως τελικό αποδέκτη την ίδια την κοινωνία και τις αντιστάσεις της. Από το φακέλωμα των ταξικών σωματείων και την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, μέχρι τις εκκενώσεις καταλήψεων και την διόγκωση της «αντιτρομοκρατικής» νομοθεσίας, το κράτος θωρακίζεται την ίδια στιγμή που εξαπολύει μια αδυσώπητη επίθεση κατά και των τελευταίων κοινωνικών κεκτημένων.

Το δόγμα «νόμος και τάξη» αποτελεί τον εκτελεστικό βραχίονα για την απρόσκοπτη εφαρμογή ενός νέου γύρου λεηλασίας των κοινωνικών αναγκών (εργασία, παιδεία, υγεία, ασφάλιση), θεμελιώνοντας την οργανική σχέση καπιταλιστικής ανάπτυξης/κρατικής καταστολής, ως προμετωπίδα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που επιβάλλεται.

Μοναδικό όπλο απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε, είναι η οργάνωση των αντιστάσεων και η αναμέτρηση των κοινωνικών/κινηματικών δυνάμεων με το καθεστώς στους δρόμους. Στις απεργίες, στις συγκεντρώσεις, στις διαδηλώσεις, στις συγκρούσεις. Γι’ αυτό και στόχος της δημοσιοποίησης αυτής, είναι η συλλογική επαγρύπνηση απέναντι στις κατασταλτικές μεθόδους, είναι το σπάσιμο του φόβου και της ανασφάλειας που διασπείρει ο εχθρός. Είναι το κάλεσμα στον αγώνα.

ΥΓ1: Τα ξημερώματα της 5ης Νοεμβρίου και συγκεκριμένα λίγο μετά τις 2πμ, στα Πατήσια συνέβη το ακόλουθο περιστατικό σε συντρόφισσα. "Κατέβηκα από το σπίτι μου και κατευθύνθηκα προς το αυτοκίνητο μου που ήταν σταθμευμένο από κάτω. Τότε είδα ότι τα δύο μπροστινά λάστιχα ήταν σκασμένα. Πλησιάζοντας αντιλήφθηκα ότι ήταν μαχαιρωμένα. Αντιλαμβανόμενη ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, αποφάσισα πριν καλέσω οδική βοήθεια, να τα βγάλω φωτογραφίες. Την ώρα που τραβούσα τις φωτογραφίες, σταμάτησε ένα παλαιού τύπου starlet, μπλε χρώματος, κατέβηκαν δύο τύποι -σαν μπράβοι- και με ρώτησαν τι κάνω εκεί. Τους είπα ότι αυτό είναι το αυτοκίνητο μου και τους ρώτησα τι ακριβώς θέλουν από εμένα. Τότε, χωρίς να μου δείξουν αστυνομική ταυτότητα, μου είπαν ότι είναι από την ασφάλεια και με ειρωνικό ύφος γέλασαν λέγοντας μου ‘’να προσέχεις άλλη φορά’’ φέυγοντας με μεγάλη ταχύτητα".

ΥΓ2: Την ημέρα που δημοσιοποιήθηκε η καταγγελία για τοποθέτηση «κοριών» σε οχήματα συντρόφων, εντοπίστηκε αυτοκίνητο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έξω από τα γραφεία της Ταξικής Αντεπίθεσης (ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών). Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε τοποθετημένη μικροκάμερα στο εσωτερικό του, στραμμένη προς την είσοδο των γραφείων, για την καταγραφή και παρακολούθηση των μελών της συλλογικότητας. Η άμεση κινητοποίηση συντρόφων και συντροφισσών που ακολούθησε, είχε ως αποτέλεσμα δυνάμεις των ΜΑΤ να περικυκλώσουν τα γραφεία της Ταξικής Αντεπίθεσης και τους συντρόφους/ισσες που βρίσκονταν μέσα, ώστε να φυγαδευτούν οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής που έσπευσαν για να απομακρύνουν το αυτοκίνητο τους.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ (ΑΡΑΧΩΒΗΣ 42), ΣΤΙΣ 20:00.

Αναρχικό- Αντιεξουσιαστικό στέκι ΑΝΤΙΠΝΟΙΑ,

Κατάληψη ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ 37,

Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών ΝΟΤΑΡΑ 26,

Squat For Refugees/Migrants SPIROU TRIKOUPI 17,

ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Ομάδα Αναρχικών Και Κομμουνιστών)

Αναρχική Φοιτητική Συνέλευση ΑΡΟΔΑΜΟΣ,

Κ ΒΟΞ Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο,

Αντιφασιστική-Αντιεξουσιαστική Συνέλευση Ν. Ιωνίας- Ηρακλείου,

Σύντροφοι και Συντρόφισσες. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger