Home » , » Σοβαρές καταγγελίες για ύπαρξη λίστας δημοσιογράφων και ΜΜΕ που χρηματιζόταν από την Novartis

Σοβαρές καταγγελίες για ύπαρξη λίστας δημοσιογράφων και ΜΜΕ που χρηματιζόταν από την Novartis

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 | 8:47 μ.μ.

Τρεις Κυριακάτικες εφημερίδες -Real news, Documento, και Kontra news- ασχολούνται πρωτοσέλιδα με τις εξελίξεις στο σκάνδαλο της Novartis. Θα αποκτήσουμε γνώση γι' αυτά τα δημοσιεύματα και θα επανέλθουμε.

Τώρα θα σταθούμε σε ένα άλλο θέμα. Την Τετάρτη που μας πέρασε προβλήθηκε από το Kontra Channel, μια μαραθώνια, αλλά ενδιαφέρουσα εκπομπή με θέμα το τεράστιο σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας.

Ανάμεσα στα όσα αποκαλυπτικά ακούστηκαν ξεχώρισε μια καταγγελία που έκανε ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης. Αρχικά την υποτιμήσαμε. Και ο λόγος ήταν γιατί ποτέ δεν καταλάβαμε γιατί οι 3 Ελληνες μάρτυρες που έχουν καταθέσει στο FBI, γι΄αυτή την υπόθεση, ανέθεσαν την νομική τους εκπροσώπηση σ' αυτό το πρόσωπο.

Και εδώ αξίζει να θυμηθούμε την διαδρομή του Π. Σαράκη για να αιτιολογήσουμε γιατί είχαμε επιφυλάξεις για την βαρύτητα των ισχυρισμών του.

Γνωστός «πανελίστας» στην εκπομπή του Ακη Παυλόπουλου, και απ’ τους αγαπημένους καλεσμένους του Στέφανου Χίου, τότε που είχε την ανεπανάληπτη τηλεοπτική εκπομπή «Μακελειό». Υπήρξε πολιτευτής του Καμένου πριν καταλήξει πάλι στην Ν.Δ. (Για να διαγραφεί απ' το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν ανέλαβε την υπεράσπιση Κασιδιάρη).

Κι αυτό πες ότι το προσπερνάς καθώς και ότι δεν δίνεις σημασία στις ηλίθιες αναρτήσεις που κάνει κατά καιρούς στο διαδίκτυο.


Ομως πώς να μην χαρακτηρίσεις τον Σαράκη, τουλάχιστον χαζοχαρούμενο, απίθανο τύπο, όταν τον παρακολουθείς να έχει απέναντι του,  έναν γραφικό -αλλά και επικίνδυνο- δημοσιοκάφρο, τον Στέφανο Χίο, ο οποίος τον "φτύνει" συνεχώς λεκτικά, τον εξευτελίζει και τον γελοιοποιεί δημοσίως, κι αυτός σαν αντίδραση να φοράει ένα πανηλίθιο χαμόγελο;.


Με αυτά τα δεδομένο είχαμε επιφυλάξεις για τους ισχυρισμούς Σαράκη. Επειδή όμως το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, έχει άλλη άποψη και τον καλεί την Δευτέρα 11/11 να καταθέσει τα αποδεικτικά στοιχεία των καταγγελιών του, θεωρήσαμε σκόπιμο να κάνουμε αναφορά στο θέμα.

Τι κατάγγειλε ο Π. Σαράκης στην εκπομπή του Kontra Channel; Οτι το μεγάλο αυτό σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκονται γιατροί και πολιτικά πρόσωπα, δεν προβάλλετε στην χώρα μας γιατί η Novartis "Κάθε χρόνο έδινε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τον προϋπολογισμός της, για να πηγαίνουν αυτά τα χρήματα σε διάφορα ΜΜΕ και σε δημοσιογράφους συγκεκριμένους. Υπάρχει μια λίστα που όταν θα βγει αυτή η υπόθεση στην δημοσιότητα η ελληνική κοινή γνώμη θα καταλάβει γιατί κάποιοι σιωπούν. Εχουν ένοχη σιωπή πολλοί δημοσιογράφοι. Θέλουν να κρύψουν την αλήθεια από την ελληνική κοινωνία για ένα μεγάλο σκάνδαλο που παίχτηκε σε βάρος του Ελληνα φορολογούμενου πολίτη και αυτό το σκάνδαλο το γνώριζαν, ήταν κοινό μυστικό αλλά σιωπούσαν γιατί είχαν εξαγορασμένες συνειδήσεις Υπάρχει λίστα δημοσιογράφων οι οποίοι χρηματιζόταν από την Νοβαρτις για να σιωπούν και να συγκαλύπτουν το σκάνδαλο και να προωθούν τα επαγγελματικά συμφέροντα της εταιρείας".

Να βγει τέτοια λίστα λαδιάρηδων δημοσιογράφων στην δημοσιότητα, εμείς πάντως το θεωρούμε χλωμό. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της υπόθεσης. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger