Home » , » Ελεύθεροι οι συλληφθέντες της 6 Δεκέμβρη - Εκθετοι αστυνομία και Χρυσοχοϊδης

Ελεύθεροι οι συλληφθέντες της 6 Δεκέμβρη - Εκθετοι αστυνομία και Χρυσοχοϊδης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 | 8:58 μ.μ.

Το γράφαμε και χτες. Το κατηγορητήριο που φόρτωσε ο εισαγγελέας στους 11 νεολαίους που συνέλαβαν οι μπάτσοι, μετά την πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, είναι εντελώς διάτρητο. 

Και σ' αυτή τη περίπτωση οι μπάτσοι ακολούθησαν μια γνωστή τους τακτική. Αφού ξυλοκοπούν άγρια διαδηλωτές, μετά τους τυλίγουν σε μια κόλα χαρτί και τους στέλνουν να δικαστούν χρεώνοντας τους ότι διέπραξαν κακουργήματα!  

Είχαμε αναφερθεί σε μια τέτοια σχετική περίπτωση πρόσφατα, ενώ ανάλογος μπατσάδικος σχεδιασμός είχε υπάρξει και στις γνωστή ιστορία της "ζαρντινιέρας" με θύμα τον Κύπριο φοιτητή Αυγουστίνο Δημητρίου.
Και σ' αυτή την φάση αν δεν υπήρχε το βίντεο που αποδείκνυε την πραγματικότητα, ο Αυγουστίνος θα είχε καταδικαστεί για «απείθεια, αντίσταση, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα σωματικής βλάβης, απλή σωματική βλάβη, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας», όπως ανέφερε η δικογραφία που είχαν συντάξει οι μπάτσοι σε βάρος του.

Σήμερα, λοιπόν, μετά την απολογία των 11 συλληφθέντων της 6 Δεκέμβρη, η ανακρίτρια αποφάσισε να αφεθούν ελεύθεροι -έχουν σε βάρος τους τρεις κακουργηματικές κατηγορίες- αφού τα επιβαρυντικά στοιχεία -πέρα από κάποιες καταθέσεις αστυνομικών- είναι ανύπαρκτα.

Ολοι τους αρνήθηκαν ότι είχαν στην κατοχή τους, πέτρες και μολότοφ, και υποστήριξαν ότι οι συλλήψεις τους έγιναν στον σωρό, αφού τέτοια εντολή είχαν πάρει οι μπάτσοι. Για άλλη μια φορά δηλαδή η ηγεσία της αστυνομίας και ο Χρυσοχοϊδης μένουν έκθετοι μετά την χθεσινή τους ανακοίνωση
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger