Home » , » Κι όμως έχει δίκιο ο Βορίδης

Κι όμως έχει δίκιο ο Βορίδης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 | 7:48 μ.μ.

«Το οργανωμένο κράτος δεν απεμπολεί το δικαίωμα της επιβολής της τάξης και του μονοπωλίου της βίας, το οποίο καλώς ή κακώς διαθέτει για την τήρηση των νόμων».

Κυριάκος Μητσοτάκης

Δεν είπε κάτι διαφορετικό σήμερα ο "τσεκουράτος", στην τηλεόραση του Αλαφούζου. Επανέλαβε αυτό που είπε ο πρωθυπουργός, ίσως λίγο πιο άγαρμπα, και με πρόσφατο το κρεσέντο μπατσάδικης βίας και καταστολής, γι' αυτό και οι δηλώσεις του σχολιάστηκαν τόσο πολύ.

"H Βία υποχρεωτικά είναι αναγκαστική ... Συναινετική βία δεν υπάρχει", μας είπε εκτός των άλλων, ο Βορίδης. Και έχει δίκιο.

Ο καπιταλισμός είναι δικτατορία των αστών. Και κάθε δικτατορία μόνο με την βία μπορεί να διατηρηθεί. Δεν υπάρχει άλλος για να μπορούν οι καταπιεστές να επιβληθούν στους καταπιεζόμενους.
Και μπορεί ο πρώην εκλεκτός του δικτάτορα Παπαδόπουλου -τον είχε διορίσει πρόεδρο της νεολαίας της ΕΠΕΝ- να εστιάστηκε στο να δικαιολογήσει το πρόσφατο όργιο αστυνομικής βαρβαρότητας, όπως επί της ουσίας δεν είπε κάτι λάθος..

Το σύστημα που υπηρετεί μόνο με την βία μπορεί να διαιωνίζεται. Και βία δεν εκδηλώνεται μόνο με τα γκλοπ των μπάτσων και τους νόμους τους.
Η βία τους, η οποία δεν ποινικοποιείται από κανένα δικαστήριο, μπορεί να μεταφραστεί με την απειλή της απόλυσης, την λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, την φτώχεια και τον τρόμο της επιβίωσης ...

Εκεί που έχει άδικο ο Βορίδης είναι όταν μας λέει ότι δεν έχουμε "εξοικειωθεί" ακόμα μ' αυτή την βία. Δυστυχώς για το πολύ μεγάλο μέρος του λαού μας αυτή η βία που έχει επιβληθεί σαν δομικό στοιχείο του πολιτικού συστήματος έχει γίνει αποδεκτή.

Οσο δε αφορά την αστυνομική καταστολή, εμείς το λέμε ξεκάθαρα. Οι νεολαίοι, οι εργάτες, τα καταπιεζόμενα στρώματα, έχουν χρέος να σπάσουν το μονοπώλιο της κρατικής βίας. Κι αυτό δεν γίνεται με χαρτοπόλεμο καταγγελιών, με πορείες-παρελάσεις με άσφαιρες διαδηλώσεις.
Δεν έχουμε "συνταγή" να προτείνουμε τις μορφές πάλης που πρέπει να ακολουθήσουμε. Αυτά είναι αναγκαίο να τα συζητήσουμε μέσα στο κίνημα παίρνοντας υπ' όψιν τόπο, χρόνο και πολιτικοκοινωνικες συνθήκες.

Εχουμε πόλεμο. ‘Η εμείς ή αυτοί. Ή θα εξακολουθούμε να παρακολουθούμε την ισοπέδωση μας,  ή θα τους ανατρέψουμε.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger