Home » , , » Δεν έχει Κοινωνικό Μέρισμα φέτος. Τα λεφτά θα δοθούν για να πάρει ο Διαματάρης το πτυχίο του.

Δεν έχει Κοινωνικό Μέρισμα φέτος. Τα λεφτά θα δοθούν για να πάρει ο Διαματάρης το πτυχίο του.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019 | 3:07 π.μ.


Το πόσο ανάλγητη, βάρβαρα ταξικά προσανατολισμένη είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, φαίνεται και από το γεγονός της απόφασης της να στερήσεις και τα ψίχουλα του κοινωνικού μερίσματος, από ένα πολύ μεγάλο μέρος των πιο θεόφτωχων συμπολιτών μας.

Δεν θα κάνουμε αναφορά στο ότι την ίδια στιγμή η κυβέρνηση χαρίζει με διάφορους τρόπους εκατομμύρια σε καπιταλιστές.

Ούτε ότι πρόσφατα με απόφαση του προέδρου της βουλής, Κώστα Τασούλα, ο προϋπολογισμός του κοινοβουλίου επιβαρύνεται με 600.000 ευρώ, για να προσφέρει  Χριστουγεννιάτικο μποναμά στους "δοκιμαζόμενους οικονομικά"  βουλευτές, ευρωβουλευτές, και διαπιστευμένους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. (Δίνει 1.500 ευρώ στον καθένα τους για να την αγορά νέου τηλεπικοινωνιακού υλικού και εξοπλισμού πληροφορικής -λάπτοπ, κινητό, τάμπλετ κλπ).
Προφανώς αυτοί έχουν περισσότερο οικονομική ανάγκη, από όσους η κυβέρνηση κόβει το κοινωνικό μέρισμα.

Αλλωστε το να επιδιώκει να εξαφανίσει κάθε ίχνος κοινωνικού κράτους έχει απομείνει είναι κι αυτό στα πλαίσια της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της ή διαφορετικά εντάσσεται στην προσπάθεια της για επιστροφή στην "κανονικότητα".
(Το ότι οι Συριζαίοι βρήκαν ευκαιρία να ασκήσουν αντιπολίτευση, αφού η δεξιά λιγόστεψε και τα ψίχουλα που έδιναν αυτοί στους πιο φτωχούς συνανθρώπους μας, ήταν αναμενόμενο).

Δεν χρειάζεται να κάνουμε κάποιον σχετικό σχολιασμός εμείς. Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πάντα εύστοχες οι τοποθετήσεις χρηστών του twitter μερικές απ' τις οποίες παραθέτουμε:





















Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger