Home » , » Σχολιάζοντας την προσπάθεια των μπάτσων να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, υποτιμώντας την νοημοσύνη μας.

Σχολιάζοντας την προσπάθεια των μπάτσων να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, υποτιμώντας την νοημοσύνη μας.

Από giorgis , Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019 | 7:27 μ.μ.

Του Γ.Γ

Εντελώς σπασμωδική, αμήχανη αλλά και ταυτόχρονα προκλητική είναι η σημερινή αντίδραση αξιωματούχων της λεωφόρου Κατεχάκη, μετά την τροπή που έχουν πάρει τα γεγονότα που επακολούθησαν της μπατσάδικης επιχείρησης εκκένωσης, της κατάληψης της οδού Ματρόζου 45, στο Κουκάκι.

Οι αποκαλύψεις που ακολούθησαν, με μαρτυρίες και βίντεο που είδαν την δημοσιότητα, η μαζική διάσταση που πήρε η καταγγελία για τους μπάτσους που κακοποίησαν βάναυσα μέσα στο ίδιο τους το σπίτι τον σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρε και τα δυο παιδιά του, έχει αφήσει απόλυτα εκτεθειμένους τους μπάτσους που πήραν μέρος σ' αυτό σ' αυτές τις βιαιοπραγίες, αλλά και την φυσική και πολιτική τους ηγεσία.

Η δήλωση του δικηγόρου Θ. Μαντά που εκπροσωπεί τα θύματα της μπατσάδικης κτηνωδίας, ότι θα στραφεί ποινικά εναντίον των μπάτσων μηνύοντας τους "για βάναυση κακοποίηση της οικογένειας Ινδαρέ και μάλιστα με κάθε εκδοχή παραβίασης του ασύλου της κατοικίας, της επιδίωξης να διέλθουν από την κατοικία χωρίς εισαγγελική παραγγελία" τους έχει φέρει αναστάτωση.

Η γνωστοποίηση του γεγονότος, απ' αυτόν τον νομικό ότι.«υπάρχουν όχι μόνο μαρτυρίες γειτόνων που πιστοποιούν ότι κατά το διάστημα που οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι τα παιδιά του σκηνοθέτη ήταν στη κατάληψη και έριχναν αντικείμενα στους αστυνομικούς, αυτά βρισκόταν στην ταράτσα του σπιτιού τους και παρακολουθούσαν τον "πόλεμο" που γινόταν στο διπλανό κτίριο, αλλά και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό», έχει κάνει τα στελέχη της ΓΑΔΑ να παραμιλάνε.

Εν όψει, λοιπόν και των δικαστικών εξελίξεων που ακολουθούν, αναθέτουν στο γνωστό παπαγαλάκι τους, να μας παρουσιάσει μια εικονική πραγματικότητα που αν τι μη άλλο υποτιμάει κατάφωρα την νοημοσύνη μας.
Αυτό όμως κάνει και πιο ενδιαφέρουσες τις εξελίξεις, που θα ακολουθήσουν σε δικαστικό επίπεδο.

Ας δούμε τι γράφει σήμερα στην ιστοσελίδα του "Βήματος", ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο οποίος μεταφέρει αυτούσιες τις θέσεις των μπάτσων, και να τις σχολιάσουμε: .

Υψηλόβαθμα στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη μιλώντας στο «Βήμα» επιμένουν ότι:

«Όλα τα στοιχεία της τωρινής επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Η επανεξέταση, το τελευταίο 48ωρο, τουλάχιστον 15 αστυνομικών αλλά κι η νέα αυτοψία στον ίδιο χώρο ανέδειξε ότι οι ένας – δύο αντιεξουσιαστές που ήταν στην εν λόγω κατάληψη κι έριχναν μπογιές, πέτρες και καρέκλες στους αστυνομικούς δεν είχαν απολύτως κανέναν άλλο τρόπο διαφυγής παρά μόνο από το διπλανό κτίριο.

Αυτό για μας είναι αδιαμφισβήτητο, παρότι υπάρχουν διαφορετικές αναφορές στο διαδίκτυο από τους καταληψίες. Αυτή την εικόνα είχαν κι οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στην πίσω πλευρά των κτιρίων επί της οδού Γενναίου Κολοκοτρώνη όπου υπήρχε μόνο μια κλειστή αυλόπορτα που είχε πρόσβαση στο κτίριο της οδού Ματρόζου 45 αλλά ήταν μονίμως κλειστή. Ψάξαμε για ώρες, πολλές φορές, αν υπάρχει κάποια κρύπτη ή μυστική δίοδος στο κτίριο και δεν βρήκαμε τίποτα.

Οι περισσότεροι αστυνομικοί έχουν αναγνωρίσει μετά βεβαιότητας τους δύο νεαρούς που διαμένουν στο διπλανό κτίριο σαν αυτούς που έριχναν την βροχή των αντικειμένων. Ακόμη κι όταν σε βίντεο που έχει προβληθεί φαίνονται δύο εξ αυτών να έχουν βγει στο μπαλκόνι του σπιτιού τους, αυτό καταγράφεται όταν η ρίψη πυροσβεστήρων, μπογιών, καρεκλών, πετρών κ.λπ. είχε σχεδόν σταματήσει».

Με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ να συμπληρώνουν: «Αν κάποιοι αντιεξουσιαστές δεν είναι ο μάγος …Χουντίνι να εξαϋλωθούν, τότε κάτι άλλο συμβαίνει».

Κι όλα αυτά ενώ την λύση του μυστηρίου αναμένεται να δώσουν τα αποτελέσματα των πρώτων εξετάσεων DNA κι αποτυπωμάτων στο κτίριο της οδού Ματρόζου, των αντικειμένων
που ρίχθηκαν κατά των αστυνομικών, ενώ θα επιχειρηθεί να συγκριθεί με τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ στην επιδρομή του 2018.

Ας ξεκινήσουμε απ' τα ολοφάνερα ψέματά τους, με τα οποία προσπαθούν να δικαιολογήσουν το φιάσκο και την ανικανότητά τους να συλλάβουν έστω και έναν από τους καταληψίες. 

"Οι ένας – δύο αντιεξουσιαστές που ήταν στην εν λόγω κατάληψη κι έριχναν μπογιές, πέτρες και καρέκλες στους αστυνομικούς δεν είχαν απολύτως κανέναν άλλο τρόπο διαφυγής παρά μόνο από το διπλανό κτίριο", μας λένε οι μπάτσοι.

Ελα όμως που την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης την μετέδιδε "ζωντανά" η τηλεόραση του Σκάι. Από εκεί ακούσαμε από όσους/ες ήταν μέσα στην κατάληψη να καλούν κόσμο να τους συμπαρασταθεί και μάλιστα ακούστηκε ξεκάθαρα μια φωνή να λέεια πεθάνουμε εδώ σήμερα". Είναι φανερό δηλαδή ότι όλη αυτή η αντίδραση στους μπάτσους-εισβολείς, δεν μπορούσε να προέρχεται από ένα-δυο άτομα που λένε οι μπάτσοι. (Ο δημοσιογράφος του Σκάι στο ρεπορτάζ του μας είπε ότι άκουσε 4-5 διαφορετικές φωνές)

"Οι περισσότεροι αστυνομικοί έχουν αναγνωρίσει μετά βεβαιότητας τους δύο νεαρούς που διαμένουν στο διπλανό κτίριο σαν αυτούς που έριχναν την βροχή των αντικειμένων", αναφέρουν αξιωματικοί της αστυνομίας.
Το πόσο αξιόπιστες είναι οι καταθέσεις των μπάτσων, δεν χρειάζεται να το συζητάμε, οπότε το προσπερνάμε.


Προσέξτε τώρα με ποιον τρόπο προσπαθούν να διαψεύσουν το οπτικό υλικό που παρουσιάζει τα δυο παιδιά του σκηνοθέτη να βρίσκονται στην ταράτσα του σπιτιού τους την ώρα που γινόταν η επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης:
"Ακόμη κι όταν σε βίντεο που έχει προβληθεί φαίνονται δύο εξ αυτών να έχουν βγει στο μπαλκόνι του σπιτιού τους, αυτό καταγράφεται όταν η ρίψη πυροσβεστήρων, μπογιών, καρεκλών, πετρών κ.λπ. είχε σχεδόν σταματήσει»". 

Αρχικά δεν ήταν ένα το βίντεο αλλά δύο. Ενα που αποκάλυψε η "ΕφΣυν" και ένα που μεταδόθηκε από την τηλεόραση του Αντένα. 
Πέρα του ότι ο χρόνος που επικαλούνται οι μπάτσοι δεν ισχύει, ομολογούν και οι ίδιοι το ψέμα τους. Μιλάν για χρονική στιγμή που τα επεισόδια είχαν "σχεδόν σταματήσει". Η λέξη "σχεδόν" τους καρφώνει.  
Ομολογούν δηλαδή ότι οι καταληψίες εξακολουθούσαν να αντιδρούν, αλλά όχι με την ίδια ένταση όπως προηγουμένως. Τουλάχιστον αυτό αντιλαμβάνεται όποιος γνωρίζει στοιχειωδώς ελληνικά. Προφανώς εκτίμησαν ότι πολλοί θα το διαβάσουν και λίγοι θα το καταλάβουν. 


Η παπαριά "Με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ να συμπληρώνουν: «Αν κάποιοι αντιεξουσιαστές δεν είναι ο μάγος …Χουντίνι να εξαϋλωθούν, τότε κάτι άλλο συμβαίνει»", στο δημοσίευμα του Λαμπρόπουλου, τι να εννοεί άραγε;
Προηγουμένως δεν μας έλεγαν οι μπάτσοι ότι  "Οι περισσότεροι αστυνομικοί έχουν αναγνωρίσει μετά βεβαιότητας τους δύο νεαρούς που διαμένουν στο διπλανό κτίριο σαν αυτούς που έριχναν την βροχή των αντικειμένων"; 
Τότε προς τι η ακατανόητη απορία τους ότι πιθανόν "κάτι άλλο να συμβαίνει"; 
Εκτός και αν αυτή την αποστροφή τους, την θεωρούν "εξυπνάδα", και εμπλέκοντας ... τον Χουντίνι, θέλουν να υπογραμμίσουν πόσο βέβαιοι είναι ότι τα παιδιά του σκηνοθέτη ήταν οι καταληψίες.  

Από κει και πέρα αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε την δίκη των 9 ατόμων που συνελήφθησαν στην εκκένωση των 3 καταλήψεων, μεταξύ των οποίων και του σκηνοθέτη και των δυο παιδιών του, που θα γίνει στις 15 Μάη. 
Το ίδιο ενδιαφέρουσα θα είναι και η ακροαματική διαδικασία της ποινικής δίωξης των μπάτσων, που θα ακολουθήσει.   

Σημειωτέον, ότι όπως είπε ο δικηγόρος Θ. Μαντάς, όταν περνούσαν οι μπάτσοι χειροπέδες στο ένα παιδί του Ινδαρε, στην ταράτσα του σπιτιού του, αυτό φορούσε πιτζάμες και παντόφλες.
Λέτε να βρεθεί δικαστής και να δεχθεί τις καταθέσεις των ΜΑΤατζήδων οι οποίοι ισχυρίζονται ότι το αναγνωρίζουν σαν καταληψία;

Και κάτι άλλο. Οι φωνές των καταληψιών της οδού Ματρόζου 45, έχουν καταγραφεί ολοκάθαρα. Είναι πανεύκολο να διαπιστωθεί τεχνικά, από το εγκληματολογικό τμήμα της ασφάλειας,
αν ανήκουν στα παιδιά του Ινδαρέ ή όχι.
Γιατί οι ασφαλίτες δεν μπαίνουν σ' αυτή την διαδικασία και μας παραπέμπουν "στα αποτελέσματα των πρώτων εξετάσεων DNA κι αποτυπωμάτων". 
Το πόσο αξιόπιστα είναι αυτά το θυμόμαστε από τις περιπτώσεις της Ηριάνας και του Θεοφίλου.

Υ.Γ Και σαν κατακλείδα να θέσουμε άλλο ένα ερώτημα. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας είχε δηλώσει ότι υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος των παιδιών που σκηνοθέτη που έχουν καταγραφεί από το drone που παρακολουθούσε την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης. Γιατί δεν δίνει το βίντεο στην δημοσιότητα; 
Αλλά πέρα απ' αυτό. Ο εισαγγελέας που ασχολείται με την υπόθεση γιατί δεν απαιτεί απ' τις αστυνομικές αρχές να του παραδοθεί αυτό το υλικό; 

Η απάντηση είναι απλή: Γιατί τότε θα γίνουν συντρίμμια όλοι οι ασφαλίτικοι ισχυρισμοί.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger