Home » , » Παρέμβαση μελών αναρχικών/αντιεξουσιαστικών συλλογικοτήτων στο Κολωνάκι

Παρέμβαση μελών αναρχικών/αντιεξουσιαστικών συλλογικοτήτων στο Κολωνάκι

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 | 10:00 μ.μ.

Θέμα σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά δελτία ειδήσεων έγινε η χθεσινή μαζική παρουσία μελών του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου σε κεντρικούς δρόμους στο Κολωνάκι.

"Μαζική παρέμβαση στους δρόμους του ταξικού άβατου εγκληματικότητας, του Κολωνακίου από τον Ρουβίκωνα, την περιφέρεια Αθήνας της Α.Ο., την Λαϊκή αντιφασιστική δράση και σύντροφους/συντρόφισσες. Η κρατική καταστολή θα πρέπει να γνωρίζει πως όσο σανό και να ταΐσει τις μάζες των αδαών τηλεθεατών η επίθεσή της δεν θα είναι ένας σύντομος αγώνας και κατά κανένα τρόπο να μην αυταπατάται ότι θα καθορίσει εκείνη μόνη της το πεδίο της μάχης", γράφει η εισαγωγή του κειμένου που δημοσιεύεται στο indymedia.

Δίνοντας το στίγμα του κλίματος που επικρατεί στα Εξάρχεια αναφέρουν: "Για να μην παρεξηγηθούμε. Την στιγμή αυτή τα Εξάρχεια, ως αυτό που είναι στον χάρτη έχουν ιδιαίτερη σημασία. Το κράτος, αν θελήσει να πληρώσει το κόστος μπορεί να σπάσει κέντρα αγώνα όπως οι καταλήψεις. Έχει μια γκάμα εργαλείων επιβολής μέσω βίας που ξεκινάνε από τα ΥΜΕΤ και φτάνουν στα ΟΥΚ. Ολόκληρη κοινωνία ελέγχει, αν θέλει τόσο πολύ τα κτίρια θα τα πάρει. Αλλά τα «Εξάρχεια» δεν θα τα πάρει από εκεί που είναι σήμερα. Ας μας συγχωρεθεί η έπαρση αλλά μπορούμε να πούμε με κάθε βεβαιότητα ότι για πολύ καιρό ακόμα κανένας Πλεύρης δεν θα μπορεί να πιεί τον καφέ του στην μεσημεριάτικη λιακάδα της πλατείας χωρίς να τον προστατεύουν διμοιρίες ΜΑΤ και σωματοφύλακες. Γιατί αυτός είναι ο δείκτης ότι «έπεσαν» τα Εξάρχεια, να πάψει να υπάρχει μια περιοχή που οι ισχυροί, αυτοί που οπουδήποτε αλλού βρίσκουν κόκκινα χαλιά, δεν είναι καλοδεχούμενοι…". 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger