Home » , » Η ΝΔ με την πολιτική της μας δολοφονεί αργά αλλά σταθερά.

Η ΝΔ με την πολιτική της μας δολοφονεί αργά αλλά σταθερά.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 | 5:29 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

 Πόσο κοστίζει να μεγαλώσει ένα παιδί; Υπάρχουν διάφορες έρευνες και ποσά. Το πιο μικρό που διάβασα 160.000 ευρώ περίπου μέχρι να ενηλικιωθεί. Είναι γύρω στα 8.900 ευρώ το χρόνο. (8.888,88 για την ακρίβεια) δηλαδή κάπου 740 ευρώ το μήνα.
Μόνο τον πρώτο χρόνο θα χρειαστείτε τουλάχιστο δυο χιλιάρικα. Τα οποία λένε πως δίνει η κυβέρνηση.

Σε αυτό ας κρατήσουμε μικρό καλάθι, γιατί και στο πρόσφατο παρελθόν ακούσαμε πως με τη ΝΔ θα φάμε με χρυσά κουτάλια και τελικά μείναμε νηστικοί. Ρωτήστε, όσους δεν θα πάρουν Κοινωνικό Μέρισμα φέτος, να σας πουν λεπτομέρειες.

Να δούμε όμως τι ακριβώς δίνει η κυβέρνηση και τι θα μπορούσε να δώσει. Δεν θα πω τι θα γίνει το παιδί μετά το χρόνο, αν κάποιος δεν έχει, δεν θέλω να σας ρίξω την ψυχολογία. Θα πω πως ο βασικός μισθός είναι 650 ευρώ επομένως το παιδί θέλει κάτι παραπάνω γύρω στα 90 - 100 ευρώ κάθε μήνα.
Και μιλάμε για τις πιο χαμηλές εκτιμήσεις, όσον αφορά τα έξοδα. Αν δουλεύουν και οι δυο γονείς (πράγμα όχι τόσο συχνό) και με την προϋπόθεση πως παίρνουν παραπάνω από το βασικό (προϋπηρεσία κλπ) ίσως μπορέσουν, αν στερηθούν, να μεγαλώσουν ένα παιδί.
Βέβαια με αυτούς τους μισθούς για διατήρηση του πληθυσμού, ούτε λόγος, αφού θέλουμε κάθε ζευγάρι να έχει τουλάχιστο 2 παιδιά. 2,1 λένε οι έρευνες μόνο και μόνο για να παραμείνουμε σταθεροί.

Τα δυο χιλιάρικα, εφόσον δίνονται άπαξ, αφορούν και τα 18 χρόνια. Άρα είναι στην ουσία 2000:18=111,11 ευρώ το χρόνο! Δεν φαίνονται τόσα πολλά τώρα έτσι;
Και η διαίρεση συνεχίζεται. Δια του 2, που είναι οι γονείς, είναι 55,56 ευρώ για τον κάθε ένα γονιό το χρόνο. Ο χρόνος, όπως ξέρουμε έχει 12 μήνες, οπότε το ποσό ανέρχεται σε 4,63 ευρώ το μήνα! 

Ευτυχώς δεν είμαι Χριστιανός, ώστε να αρχίσω τις Χριστοπαναγίες. Πρόκειται όμως περί άγριου δουλέματος, περί μεγάλης κοροϊδίας. Τη μέρα το ποσό είναι 15 με 16 λεπτά για τον κάθε γονιό!!! Καταξοδεύτηκε ο Κούλης! Όσοι από σας είναι γονείς, ξέρετε για τι φτάνει. Για τίποτα, ούτε για μια πάνα.
Αυτά τα 4,63 ευρώ είναι 0,71% επί του βασικού μισθού. 4,63:650=0,007123.
Δεν νομίζετε εκεί στη Νέα Δημαγωγία, ότι πρέπει να σκάσετε επιτέλους, κι ότι με τέτοια τερτίπια προσβάλλετε τη νοημοσύνη μας;

Ας πούμε για το ΚΚΕ που ζητά 15,5% αύξηση (θέλει βασικό τουλάχιστο 751€). Δηλαδή 101Χ12=1.212 το χρόνο στον κάθε γονιό. Στα 18 χρόνια 1212Χ18=21,816 στους δύο 43.632 ευρώ. Νομίζω πως το ΚΚΕ συμφέρει περισσότερο, αν και πάλι υπολείπεται του ποσού που χρειάζεται να μεγαλώσει ένα παιδί.

Για να μεγαλώσουμε 2 παιδιά πρέπει τουλάχιστο να υπερδιπλασιαστούν οι μισθοί. Υπολογίζω 114% αύξηση στο βασικό, ώστε να περισσέψουν για δυο παιδιά, με τους γονείς να ζουν το ίδιο στερημένα. Πρέπει επίσης να δουλεύουν και οι δύο.
Όσο λοιπόν οι μισθοί είναι καθηλωμένοι, θα σβήνουμε ως λαός, θα χανόμαστε, θα εξαφανιστούμε. Δεν είναι τυχαίο που το δημογραφικό πρόβλημα οξύνθηκε τον καιρό των περικοπών, των μνημονίων, της άγριας λεηλασίας, της εκμετάλλευσης και της εξαθλίωσης.

Μα μπορούμε να δώσουμε τόσα λεφτά; Μάλιστα μπορούμε! Μόνο που δεν μπορούμε μέσα στην παγίδα του Ευρώ. Μην ξεχνάμε τη δραματική μείωση που έφερε η χρεοκοπία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Το 2008 ο βασικός ήταν σχεδόν 800 ευρώ. Η μέση απώλεια του εισοδήματος υπερβαίνει το 50%! Άρα 100% αύξηση σημαίνει απλά να γυρίσουμε στις αποδοχές πριν την Κρίση! Δηλαδή να πάρουν πίσω τη μείωση!
Κι αν βάλουμε όσα βούτηξαν αυτά τα χρόνια από χαράτσια, μισθούς, συντάξεις, δώρα, επιδόματα; Φτάνουν να αρχίσει να αυξάνεται πάλι ο πληθυσμός, έστω και λίγο, πράγμα που γίνονταν ως τα Μνημόνια!

Η ΝΔ με την πολιτική της μας δολοφονεί αργά αλλά σταθερά. Ο Κούλης σκέφτεται τρόπους να αφανίσει την Ελλάδα ακόμα πιο γρήγορα. Να μας μπλέξει σε πόλεμο πχ. Να πάμε εντελώς απροετοίμαστοι, ώστε να χάσουμε Αιγαίο και Θράκη. Να πας μόνος σου Κούλη.

Τα 9 δις πχ που έδωσε στις Τράπεζες με το καλημέρα, συν τα 6 δις για τις γαλλικές φρεγάτες φτάνουν για να μεγαλώσουν πάνω από 90.000 παιδιά μέχρι τα 18!
Αλλά πρέπει να διαλέξουμε: Ή οι τοκογλύφοι ή τα παιδιά μας.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger