Home » , , » Τα "έγκυρα" και "αξιόπιστα" μεγάλα ΜΜΕ της Δύσης

Τα "έγκυρα" και "αξιόπιστα" μεγάλα ΜΜΕ της Δύσης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 | 2:13 π.μ.

Τον πραγματικό σημερινό ρόλο των μεγάλων Διεθνών ΜΜΕ, θα τον μάθουμε σε 30 χρόνια...

Συνέβη την εποχή της λυσσαλέας αντισοβιετικής προπαγάνδας. Αλλά το μάθαμε τώρα. Από τα προσφάτως αποχαρακτηρισμένα κυβερνητικά έγγραφα: 

Η Βρετανία χρηματοδοτούσε το Πρακτορείο Reuters μέσω των μυστικών υπηρεσιών για να προσφέρει τις καλές του υπηρεσίες, δηλαδή αντισοβιετική προπαγάνδα.

Πρόκειται για έγγραφο του 1969, το οποίο... πολύ κομψά διαλαμβάνει τα εξής: «Είμαστε σε θέση να συνάψουμε συμφωνία παροχής διακριτικής στήριξης στις υπηρεσίες του Reuters στη Μέση Ανατολή και τη Λατινική Αμερική». Το έργο της... στήριξης είχε αναλάβει μια μονάδα αντισοβιετικής προπαγάνδας (IRD) που διατηρούσε στενές σχέσεις με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες. Ενδιάμεσος ήταν το BBC! Το οποίο είχε αυξήσει κατά πολύ τη συνδρομή του στο Πρακτορείο Reuters, ώστε να μη γίνει αντιληπτή η χρηματοδότηση.

Το... θεάρεστο έργο κατά τις δεκαετίες 1960 και 1970 χρηματοδοτήθηκε χωρίς διακοπή (245.000 λίρες ετησίως πριν από το 1969 και μετά 100.000 ετησίως μέχρι το τέλος του προγράμματος). «Δεν θα το κάναμε αυτό σήμερα» δήλωσε μετά την αποκάλυψη ο Ντέιβιντ Κρούντγουελ, εκπρόσωπος του πρακτορείου. Και συμπλήρωσε αισχυντηλά: «Η συμφωνία του 1969 δεν ήταν σε εναρμόνιση με τις αρχές μας»...

Η πρακτορική εμπλοκή των Reuters και BBC αποκαλύπτει το μέτρο της φημισμένης εγκυρότητος διεθνών μέσων ενημέρωσης τα οποία υμνούνται κατά κόρον για την προσήλωσή τους στην αμεροληψία, την ανεξαρτησία και την εγκυρότητα.

Απλώς, όταν η περίστασις το απαιτεί (πόλεμοι, συμφέροντα της Δύσης κ,λπ.), ε τότε γίνεται και κάνα σκόντο στις αρχές και στην εγκυρότητα... 

Μα κάτι παρόμοιο δεν είχε συμβεί και με την γκανγκστερική επιδρομή εναντίον της Σερβίας; Τότε που οι έγκυρες «Liberation» και «Monde» είχαν αρνηθεί να δημοσιεύσουν κείμενο επιφανών Γάλλων εναντίον των βομβαρδισμών. 
Ναι, οι έγκυροι..

Πηγή: Γιάννης Τριάντης - "Documento"
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger