Home » , » Διάσκεψη χωρίς Γκαντέμη γίνεται; - Γίνεται!

Διάσκεψη χωρίς Γκαντέμη γίνεται; - Γίνεται!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 | 4:06 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Συμφωνήσαν τα αφεντικά στο Βερολίνο. Συναντήθηκαν, μίλησαν, είχαν τα κατοικίδια τους έξω από το δωμάτιο, μην ενοχλούν.
Σάρατζ και Χαφτάρ σε χωριστά κλουβιά περίμεναν υπομονετικά εντολές.

Βρε Κούλη, γιατί κάλεσες το τσιράκι και δεν μίλαγες κατ' ευθείαν στο αφεντικό; Σε είχε χεσμένο κι ήθελες έναν ώμο να γύρεις να κλάψεις, να πεις τον πόνο σου;

Τα ΜΜΕ πάλι ήθελαν να μοιράσουν το σανό, που έφερε πεσκέσι ο στρατάρχης! Με τόσα που άκουγα, έλεγα θα πάει ο Χαφτάρ στο Βερολίνο, θα βουτήξει το Σουλτάνο και θα τον κάνει αγνώριστο από το ξύλο!

Κότα μας βγήκε το κοκοράκι, Κούλη, κότα!

“Όπως έγινε γνωστό, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, οι συμμετέχοντες (ζήλια Κυριάκο) δεσμεύτηκαν να συμμορφωθούν με το εμπάργκο όπλων και να τερματίσουν τη στρατιωτική στήριξη στις πλευρές του εμφύλιου πολέμου”. Νταξ, ένα δυο ανέκδοτα σπάνε τον πάγο.
“Δεν υπάρχει πλέον στο τραπέζι στρατιωτική λύση για τη Λιβύη”.

Σοβαρά; Δεν θα πάρουμε την Τρίπολη; Και τι θα πάρουμε; Τι εννοείτε, δεν μου λέτε, είναι σόκιν;
“Σύμφωνα με την Καγκελάριο, στο πλαίσιο της επιτήρησης της συμφωνίας θα δημιουργηθεί μια επιτροπή με εκπροσώπους όλων όσοι συμμετείχαν στη διάσκεψη του Βερολίνου”!

Εμείς; Εμείς, σαν καλοί μαλάκες, θα πληρώσουμε το στρατό του Σουλτάνου, για να μπορέσει επιτέλους να τον στείλει στη Λιβύη, γιατί ο ίδιος δεν μπορεί, δεν βγαίνει!
Τίποτα για τα θέματα που καίνε την Ελληνική κυβέρνηση, ακούσατε; Ούτε που ασχολήθηκαν με μας! Πάλι καλά, γιατί όταν ασχολιόταν, είχαμε Μνημόνια.

Κούλη, τον ήπιαμε! Αλλά δεν πειράζει. Είσαι ο καταλληλότερος τουρίστας. Θα πας Βερολίνο άλλη φορά.
Κατά τα άλλα, τα λέει ωραία ο Σπάρτακος

“Καταρχήν, αποδεικνύεται όλη η Υποκρισία των δυνάμεων που συμμετείχαν στην Σύνοδο του Βερολίνου.
Αλήθεια, ποιος κατέστρεψε τη Λιβύη, την βύθισε στον εμφύλιο, δραστηριοποιεί Ειδικές Δυνάμεις-μισθοφορικούς στρατούς- σπάει το εμπάργκο; Επίσης, η απόφαση της συνόδου επιχειρεί να προλάβει τα τετελεσμένα και δείχνει να συμφέρει την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση του Σάρατζ και όσες δυνάμεις στοιχίζονται πίσω του σε αυτόν τον πόλεμο δια Αντιπροσώπων.
Τέλος, φαίνεται ότι αναζητούνται οι όροι ενός πολύ ευρύτερου συμβιβασμού σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο.
Σε αυτή τη φάση όλοι έπαιξαν τα χαρτιά τους, αλλά καταλαβαίνουν ότι στη γενικότερη μοιρασιά με παρανομαστή το ενεργειακό ζήτημα κανείς δεν μπορεί να Αποκλειστεί.
Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι με εκφρασμένη από όλους την θωράκιση της Ευρώπης Φρούριο απέναντι στους πρόσφυγες-μετανάστες, δεν θα σέρνονται διαπραγματεύσεις με προβολή Στρατιωτικής Ισχύος στο πλαίσιο της μοιρασιάς!
Η παρέμβαση του Αντιπολεμικού κινήματος, αναγκαία όσο ποτέ”.

Με δυο λόγια έφαγαν αυτοί καλά, κι εμείς κοιτούσαμε. Μπορούσε να ήταν και χειρότερα, να έτρωγαν εμάς.

Στρατιωτικά η κατάσταση βάλτωσε. Αν δείτε το χάρτη, πολύ δύσκολα θα κρατηθεί εκεχειρία. Μόνο αν το εννοούν πραγματικά τ' αφεντικά. Τα σύνορα μεταξύ των αντιμαχόμενων είναι πολύ μπερδεμένα. Μακάρι όμως να λήξει ο πόλεμος.

Οι Ρώσοι ήξεραν τι θα γίνει, έτσι είπαν στο Χαφτάρ να κάνει επίθεση. Ο κομπογιαννίτης δεν κατάφερε να πάρει την Τρίπολη. Πήρε όμως τη Σύρτη. Κάτι είναι κι αυτό για τον ίδιο.

Η “Ελληνική διπλωματία” είναι πλέον το νέο ανέκδοτο με δυο λέξεις.
Μόνο που είπαμε: Η κατάσταση δεν είναι για γέλια, είναι για κλάματα.
Κυβερνούν αδίστακτοι και ταυτόχρονα άχρηστοι. Τους νοιάζει μόνο το φαΐ κι η κολακεία.

Δεν υπάρχει Θεός να βάλει το χέρι του, ότι κάνουμε εμείς...
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger