Home » , » "Τα ατίθασα πλουσιόπαιδα με τους τσιμεντόλιθους"

"Τα ατίθασα πλουσιόπαιδα με τους τσιμεντόλιθους"

Από giorgis , Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 | 8:21 μ.μ.


Του Γ. Γ

"Καταμερισμό δουλειάς" -που λέγαμε και στις συνεδριάσεις των ΚΟΒ-κάνει το επικοινωνιακό επιτελείο της ασφάλειας, μόνο που αυτοί που το στελεχώνουν δεν έχουν τα προσόντα ενός Μανιαδάκη κι ενός Παξινού, ατόμων που έδρασαν στην δικτατορία του Μεταξά.
Οι σημερινοί ασφαλίτες που έχουν αναλάβει αυτό τον ρόλο είναι εντελώς ατζαμήδες γι’ αυτό και γελοιοποιούνται συνέχεια με κραυγαλέο παράδειγμα την πρόσφατη περίπτωση της οικογένειας Ινδαρέ.

Ας δούμε δυο σημερινές περιπτώσεις. Στην πρώτη έχει αναφερθεί σε προηγούμενη ανάρτησή μας και άλλος σύντροφος και αφορά το πρωτοσέλιδο "καρεδάκι" με το οποίο κυκλοφορεί σήμερα η φυλλάδα  "Ελεύθερος Τύπος", και το οποίο αναφέρει ότι υπάρχουν "φόβοι της ΕΛΑΣ για καταλήψεις σε Αστυνομικά Τμήματα".

Ποιο συγκεκριμένα οι μπάτσοι διοχετεύουν στο γνωστό παπαγαλάκι τους Παναγιώτη Σπυρόπουλο ένα έγγραφο-διαταγή της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας/Τμήμα Προστασίας του Πολιτεύματος του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. που έχει θέμα: «Εντατικοποίηση/επαύξηση των μέτρων προστασίας αστυνομικών εγκαταστάσεων ευπαθών στόχων».
Το σχετικό μπατσάδικο σενάριο αναφέρει: "Διαταγή… φόβου κατάληψης αστυνομικών υπηρεσιών και πιθανών επιθέσεων με βόμβες-σωλήνα με καρφιά, εκδόθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., πριν καν στεγνώσουν οι… μπογιές στα ρούχα των αστυνομικών, επουλωθούν τα τραύματα των τσιμεντόλιθων και ξεμυρίσουν οι στολές από τα περιττώματα!.. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επιχειρούν να θέσουν σε «κόκκινο συναγερμό» τους αστυνομικούς, ώστε προληπτικά να μπορέσουν να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τις υπηρεσίες τους, σε ενδεχόμενη ενέργεια που θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή τους ή ακόμη και το κύρος του Σώματος".

Εκτός απ' τον σχετικό σχολιασμό που έκανε σύντροφος εδώ να σημειώσουμε ότι έχουμε και μια προσπάθεια αναβίωσης της τρομοϋστερίας, αυτή την φορά όχι με στόχο κάποια ένοπλη οργάνωση μειοψηφικής βίας, αλλά συνολικά τον αναρχικό -αντιεξουσιαστικό χώρο.

Μετά την σκυτάλη αναλαμβάνουν δυο καλαμαράδες του "Πρώτου Θέματος" για να μας σερβίρουν ένα "ενηµερωτικό δελτίο της Κρατικής Ασφάλειας".
Αυτό αποσκοπεί -κάτι που φαίνεται και από τον τίτλο του- να εμπεδώσουμε ότι υπάρχουν μερικά "ατίθασα πλουσιόπαιδα", "παιδιά ευκατάστατων οικογενειών της Αθήνας, καλλιτεχνών και ανωτάτων στελεχών της δηµόσιας διοίκησης, γόνοι αστικών οικογενειών των βορείων προαστίων", που εξ' αιτίας "πλύσης εγκεφάλου που είχαν δεχθεί από τους στρατολόγους και τους «επαγγελµατίες» διαχειριστές καταλήψεων", θέλοντας προφανώς να σπάσουν την ρουτίνα της καθημερινότητας τους, ρίχνουν τσιμεντόλιθους στα κεφάλια αστυνομικών, εργαζομένων των 800 ευρώ.

Κι αν τυχόν δεν λυπηθήκατε και δεν δηλώσατε την αλληλεγγύη σας στους μπάτσους για το δράμα που βιώνουν, έρχεται η συνέχεια του ρεπορτάζ για να σας εξαλείψει κάθε επιφύλαξη το να σταθείτε στο πλευρό των "δυνάμεων Τάξεως": "Οι εκτιμήσεις των αξιωματικών της Ασφάλειας για τον συνολικό αριθμό των ατόµων που κινούνται στον λεγόμενο αναρχικό-αντεξουσιαστικό χώρο και είχαν παρουσία είτε σε πορείες, είτε σε στέκια, είτε σε καταλήψεις ανέρχεται σε περίπου 2.000. Ανάμεσα σε αυτούς υπάρχει και μια ομάδα 100-150 αλλοδαπών από την Αλβανία, τη Βουλγαρία, Γαλλία, τη Συρία και την Πολωνία που όχι µόνο επισκέπτονται τις καταλήψεις, αλλά πολλά βράδια κοιµόντουσαν σε αυτές. Οι διαχειριστές τούς έδιναν ένα σάντουιτς και ένα χαρτζιλίκι για να τους έχουν φύλακες, ενώ όταν χρειαζόταν τους χρησιµοποιούσαν για να επιτίθενται µε µολότοφ σε αστυνοµικούς ως οµάδες κρούσης". 

Το πρόβλημα πάντως δεν είναι τι διοχετεύουν οι μπάτσοι και αναπαράγουν τα δημοσιοκαφρικά παπαγαλάκια τους. Το βασικό θέμα είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που καταπίνουν αμάσητο αυτό τον σανό που τους προσφέρουν.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger