Home » , » "Κανονικότητα" και στις αυτοκτονίες

"Κανονικότητα" και στις αυτοκτονίες

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020 | 1:49 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Τα χρόνια των Μνημονίων, τα χρόνια της λεηλασίας, οι αυτοκτονίες σχεδόν διπλασιάστηκαν. Οι μισοί σχεδόν που αυτοκτονούν είναι άνεργοι, άστεγοι, χαμηλοσυνταξιούχοι.
Τους λένε “οικονομικά ανενεργούς”. Μόνο το 3% που αυτοκτονούν είναι εύποροι.

Η αυτοκτονία έχει πολλούς προσωπικούς λόγους. Βέβαια η δική μου άποψη είναι πως δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να κάνει κάποιος μια τέτοια πράξη. Σίγουρα το κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον είναι αυτό που βοηθά τον άνθρωπο να αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα ή τα επιδεινώνει οδηγώντας πολλούς στην απόγνωση.

Τα ΜΜΕ θα πουν πως κάθε αυτόχειρας είχε ψυχολογικά προβλήματα. Ένας “νέος άνθρωπος, ένας 31χρονος Ιρανός, αυτοκτόνησε μέσα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, χωρίς να γνωρίζουμε τους λόγους”.
Ούτε το όνομα του δεν είπαν!

Σε ένα τόσο “όμορφο” περιβάλλον, όπως είναι η Κόλαση επί της Γης, πως να μην απελπιστείς; Ποιος ξέρει τι τράβηξε ο άνθρωπος για να φύγει πρόσφυγας και να βρεθεί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Ελλάδας.
“Λες γλίτωσα τις διώξεις, τις νάρκες, τους δουλεμπόρους, τα κύματα” και σου λεν “όχι δεν γλίτωσες, τώρα την έβαψες! Θα αισθανθείς όσο το δυνατό πιο άβολα, για να βλαστημήσεις την ώρα και τη στιγμή, που ήρθες σε αυτό τον καταραμένο τόπο”!
Σε μια χώρα που οι πλούσιοι τουρίστες κάνουν μπάνιο πάνω από τα πτώματα των φτωχών προσφύγων.
“Απολαύστε τις Ελληνικές θάλασσες. Τα ψάρια μας που είναι καλοθρεμμένα με πνιγμένα γυναικόπαιδα”!

Ένας λαός υποταγμένος. Κάνουμε τεμενάδες και τσακιζόμαστε να εξυπηρετήσουμε τους πλούσιους, ενώ τους φτωχούς τους κλείνουμε στη φυλακή, τους βασανίζουμε τους οδηγούμε στην αυτοκτονία! Αυτό δεν λέει ο ναζισμός; Αυτό εφαρμόζεται.

Η θέση μας για την αυτοκτονία είναι σαφής: Θέλουν να μας ξεκάνουν. Δεν θα τους κάνουμε το χατήρι. Φυσικά δεν είναι μόνο οι πρόσφυγες, είναι και οι ντόπιοι εξαθλιωμένοι.
Μια κοπέλα 43 χρονών την ίδια μέρα πήδηξε από το μπαλκόνι. Φτωχή, μόνη, έμενε σε μια πολυκατοικία που είχε χρόνια να βάλει πετρέλαιο, όπως ακριβώς πολλές άλλες, όπως ακριβώς... η δική μου πολυκατοικία! Τις συνθήκες που ζούσε η κοπέλα παρέλειψαν να αναφέρουν τα ΜΜΕ.

Δε νομίζω πως σε ανεβάζει και πολύ ψυχολογικά το να είσαι χωρίς θέρμανση την πιο κρύα μέρα του χειμώνα. Μπορεί να μην πέθανε από αυτό, όμως σίγουρα η οικονομική κατάσταση συντελεί. Γι αυτή την άμοιρη κοπέλα είπαν τουλάχιστο το όνομα της: Μαργαρίτα.
“Η γυναίκα φέρεται να αντιμετώπιζε προβλήματα καθώς ήταν άνεργη και προμηθευόταν φαγητό από την Εκκλησία", γράφει η εφημερίδα Πελοπόννησος”.
Η δεξιά φυλλάδα το παραδέχεται. Σε αυτή τη φτωχή κοπέλα στέρησε ο βρικόλακας το Κοινωνικό Μέρισμα! Τα τελευταία χρήματα τα ξόδεψε, σύμφωνα με πληροφορίες, τη μέρα των Φώτων... Φυσικά “είχε ψυχολογικά προβλήματα”. Πως να μην έχει;

Μην αυτοκτονείτε. Αυτό θέλουν! Αντισταθείτε, μείνετε ζωντανοί. Κανένα πρόβλημα δεν λύνεται έτσι. Και ο πόνος που θα νιώσουν όσοι ενδιαφέρονται για σας, θα είναι αβάστακτος.
Είμαστε άνθρωποι. Δυστυχώς κυβερνιόμαστε, από απάνθρωπους, από τέρατα. Από κτήνη σαν τον ανεκδιήγητο Μπουμπούκο, που δηλώνει χωρίς ντροπή πως μπορούμε να ζήσουμε με 200 ευρώ! Μην ανησυχείς, κάθαρμα, δεν μπορούμε!

Αν πιάνει μια συλλογική προσευχή, τότε ας ευχηθούμε ο καταλληλότερος ανθρωποφάγος να μην επιστρέψει ποτέ στην Ελλάδα. Μας ρήμαξε! Σας βεβαιώνω πως εύχονται εκατομμύρια κάτι τέτοιο.
Αλλά δεν υπάρχει Θεός να ακούσει τις προσευχές. Υπάρχουμε όμως εμείς. Και μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Να σταματήσουμε την αδικία.

Στο αιώνιο δίλημμα να υπομένουμε ή να Επαναστατήσουμε απαντούμε να Επαναστατήσουμε, να διεκδικήσουμε το Δίκιο, την Ισότητα, την Ελευθερία. Να ζήσουμε χωρίς αυτούς που καταστρέφουν τις ζωές εκατομμυρίων.

Δεν είμαστε μόνοι μας. Έχουμε ο ένας τον άλλο...
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger