Home » , » Το φίδι, αργά και μεθοδικά, τα αυγά του επωάζει

Το φίδι, αργά και μεθοδικά, τα αυγά του επωάζει

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020 | 10:56 μ.μ.

Της Τ. Γ.

 "Εχει αλλάξει βιαίως η ζωή μας... Βίαια αλλάζουν τον τρόπο της ζωής μας και θέλουν να μας επιβάλλουν άλλο τρόπο ζωής, άλλη θρησκεία... Δεν το δεχόμαστε... Γιατί εμείς να είμαστε τα πειραματόζωα;... Καιρός είναι να αντιδράσουμε ... Η πατρίς κινδυνεύει".

Κ. Μουτζούρης - Περιφερειάρχης Βόρειου Αιγαίου

Δεν προξένησε καμιά εντύπωση ο λόγος του κ. Περιφερειάρχη. Ο κ. Μουτζούρης, καιρό τώρα, συναγελάζεται με ότι πιο ρατσιστικό υποκείμενο κυκλοφορήσει στην πόλη.
(Σχετική φωτογραφία με τους υπόδικους για το πογκρόμ της Πλατείας Σαπφούς, είχαμε δημοσιεύσει σε προηγούμενη ανάρτηση).

Παραφράζοντας λοιπόν, τη γνωστή παροιμία "από στόματος κοράκου κρα" κι "από στόματος φασίστα, δηλητήριο και ψέματα" θα πούμε μόνο... Επαψαν ακόμα και να μας κάνουν εντύπωση και τα "ευήκοα ώτα" που έχουν πληθύνει.

Αυτή είναι η ιστορία εξέλιξης του φασισμού, διαχρονικά. Το φίδι, αργά και μεθοδικά, τα αυγά του επωάζει, ίσαμε τούτα απ' το τσόφλι να βγουν και το δηλητήριο τους σε μυαλά και ψυχές να διοχετεύσουν.


Μόνο που 'γω ξανά, θα κοιτάξω τις φωτογραφίες των "εχθρών" μου..
Κείνο το δίχρονο μπόμπιρα με το καρό πουκάμισο και τα ριγέ καλτσάκια, "που 'ρθε βίαια τον τρόπο ζωής μου να αλλάξει"...

Και η ντροπαλή φατσούλα, που μέσα απ'τα παραπήγματα ξεπροβάλλει,σίγουρα άλλο στόχο δεν έχει παρά "τη θρησκεία μου να μου αλλάξει''...

 Οσο για τη μάνα και το παιδί της φτώχειας και του κατατρεγμού, που στο αυτοσχέδιο μαυρισμένο τσουκάλι την πείνα τους προσπαθούν να ξεγελάσουν, τούτοι δίχως άλλο, απ' αυτούς θα ναι που "πειραματόζωο θέλουν να με κάνουν''.

"Καιρός είναι να αντιδράσουμε" μας παροτρύνει ο κ. Περιφερειάρχης. Και μεις αυτό κάνουμε και θα συνεχίσουμε...
Ομως ο καθένας, ότι έχει "κερνά'"...

Και "εμείς που άλλον εχθρό δεν έχουμε παρά μονάχα εκείνον που δεν σέβεται τον άνθρωπο", θα συνεχίσουμε να κερνάμε αγάπη, αλληλεγγύη, σεβασμό, σε κάθε "κολασμένο", κάθε αδικημένο και καταραμένο που στον τόπο μας βρέθηκε..

 Υ. Γ Σήμερα η δημόσια παιδεία δέχτηκε άλλο ένα μεγάλο πλήγμα. Αλλα "σιγά οι μπατριιώτες κοιμούνται"... Ο "εχθρός" τους είναι αλλού...

Υ.Γ2: Οι φωτογραφίες είναι από τον προσωπικό λογαριασμός του Αρη Μπεσκίνη στο f/b





Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger