Home » , » O βρικόλακας του εργοδοτικού κέρδους, ρουφάει το αίμα εργατών

O βρικόλακας του εργοδοτικού κέρδους, ρουφάει το αίμα εργατών

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 | 7:20 μ.μ.

Για τον βρικόλακα του εργοδοτικού κέρδους που παρουσιάζεται συνέχεια στα κάτεργα της ΛΑΡΚΟ και ρουφάει το αίμα των ταξικών αδελφών μας -με την "μέθοδο" που ονομάζουν "εργατικά ατυχήματα"- έχουμε γράψει αρκετές φορές.
Τα μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς στοιχίζουν στους καπιταλιστές ενώ η δολοφονία ενός εργάτη για τα αφεντικά που διαπράττουν αυτό το έγκλημα, "τιμολογείται" στο κόστος ενός τυποποιημένου πανομοιότυπου τηλεγραφήματος, που στέλνουν σ’ όλες αυτές τις περιπτώσεις: «Η διοίκηση της εταιρείας εκφράζει τη βαθιά της λύπη, τα συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή της στους οικείους του θανόντος», αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας, με αφορμή την παρέμβαση μελών του "Ρουβίκωνα" στα γραφεία της ΛΑΡΚΟ  στο Μαρούσι.
σαν αντίδραση στις μεσαιωνικές εργασιακές συνθήκες που επικρατούν σ' αυτό το κάτεργο.

Σήμερα η τάξη μας θρηνεί άλλον ένα νεκρό εργάτη, που με το αίμα του πότισε το "περιβόλι" που ανθίζουν τα κέρδη των καπιταλιστών της συγκεκριμένης  επιχείρησης.

Σύμφωνα με την ειδησεογραφία, χτες, ένας νέος εργάτης, μόλις 34 χρονών άφησε την τελευταία του πνοή και μαζί μ' αυτή μια χήρα γυναίκα και δυο ορφανά παιδάκι, όταν ανατράπηκε για άγνωστο λόγο η νταλίκα που οδηγούσε σε χώρο εργασίας της ΛΑΡΚΟ στην Χαλκίδα.

Επίσης, σήμερα και με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ», οργανώθηκε μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα, με την παρουσία του γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Αναλυτικό ρεπορτάζ μπορείτε να διαβάσετε στην ιστοσελίδα 902.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger