Home » , » Ρουβίκωνας: Επίθεση στα γραφεία της ΛΑΡΚΟ ΑΕ

Ρουβίκωνας: Επίθεση στα γραφεία της ΛΑΡΚΟ ΑΕ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 | 7:45 μ.μ.

Για τον βρικόλακα του εργοδοτικού κέρδους που παρουσιάζεται συνέχεια στα κάτεργα της ΛΑΡΚΟ και ρουφάει το αίμα των ταξικών αδελφών μας -με την "μέθοδο" που ονομάζουν "εργατικά ατυχήματα"- έχουμε γράψει αρκετές φορές. (Δείτε εδώ και εδώ).

Τα μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς στοιχίζουν στους καπιταλιστές ενώ η δολοφονία ενός εργάτη για τα αφεντικά που διαπράττουν αυτό το έγκλημα, "τιμολογείται" στο κόστος ενός τυποποιημένου πανομοιότυπου τηλεγραφήματος, που στέλνουν σ’ όλες αυτές τις περιπτώσεις: «Η διοίκηση της εταιρείας εκφράζει τη βαθιά της λύπη, τα συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή της στους οικείους του θανόντος».

Αυτή η παγιωμένη κατάσταση που επικρατεί σε πολλούς χώρους δουλειά ήταν το ερέθισμα μέλη του ¨Ρουβίκωνα" να επιτεθούν στα γραφεία της ΛΑΡΚΟ  στο Μαρούσι.

Ατομα της αναρχικής ομάδας εξαπέλυσαν επίθεση με βαριοπούλες στην είσοδο του κτιρίου, πέταξαν μπογιές και αποχώρησαν.

Αιτιολόγησαν την ενέργεια τους με κείμενο -το συνοδεύει βίντεο- που ανάρτησαν στο indymedia, όπου αναφέρουν αναλυτικά τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν σ' αυτό το κάτεργο και τονίζει:

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Είναι κοινό μυστικό πλέον ότι το οποιοδήποτε μεγαλοαφεντικό δε σέβεται ούτε εργαζομένους, ούτε δικαιώματα. Από την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας ως τα εργατικά ατυχήματα-δολοφονίες, κράτος και αφεντικά συνεργάζονται στην καταπάτηση κάθε εργατικού δικαιώματος και αξιοπρέπειας των εργατών...

Είναι φανερό λοιπόν ότι τα αφεντικά δεν ενδιαφέρονται, όχι απλά για τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των εργατών, αλλά ούτε καν για την ίδια τους τη ζωή. Πώς μπορεί κανείς, λοιπόν, να περιμένει τη διασφάλιση των δικαιωμάτων του όταν η διασφάλιση της ζωής του είναι σε εξίσου δεύτερη μοίρα; Πώς μπορεί κανείς να σταθεί απέναντι στο αδηφάγο τέρας του καπιταλισμού που τρέφεται σε βάρος των δικαιωμάτων και των ζωών των εργατών;

Η απάντηση είναι μία. Ένας τρόπος υπάρχει για να σταθούμε απέναντι στα αφεντικά και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας: Η συσπείρωση και η οργάνωση σε σωματεία βάσης. Να μην τους αφήσουμε να ευτελίζουν ότι δικαιωματικά μας ανήκει. Να μην αφήσουμε τα αφεντικά να συμποσιάζουν πάνω από τα πτώματα των εργατών.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger