Home » , » Κοροναϊός και Φασισμός.

Κοροναϊός και Φασισμός.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 | 7:39 μ.μ.

Γράφει mitsos175

Στην γειτονική Ιταλία η κατάσταση μάλλον είναι εκτός ελέγχου, όσον αφορά την εξάπλωση του Κοροναϊού.
79 έχουν νοσήσει, 2 έχουν πεθάνει και ένας γιατρεύτηκε εντελώς.
Συνολικά με τα στοιχεία που παρουσιάζουν σε όλο τον κόσμο πέθαναν 2.462 άνθρωποι 78.823 αρρώστησαν αλλά 23.372 έγιναν εντελώς καλά.

Αν και ο ιός εμφανίστηκε σε πολλές χώρες η Κίνα επλήγη περισσότερο. Δεν είχε τα μόνο τα περισσότερα θύματα, αλλά η οικονομία της δέχτηκε ισχυρό κλονισμό. Και βέβαια αυτό δημιούργησε καχυποψία.
Οι Κινέζοι θεωρούν πως οι ΗΠΑ τους χτύπησαν μπαμπέσικα.

Βλέπετε από τα Αρχαία χρόνια, από το λοιμό της Αθήνας και πολύ πιο πριν, οι άνθρωποι πανικοβάλλονταν σε παρόμοιες καταστάσεις. Ο Θουκυδίδης περιγράφει μια απείρως καταστρεπτικότερη ασθένεια και τις επιπτώσεις της στην κοινωνία.
Το πλήθος των νεκρικών πυρών στην Αθήνα έκανε τους γενναίους κατά τα άλλα Σπαρτιάτες να φύγουν άρον – άρον από την Αττική, ώστε να αποφύγουν την επιδημία.
Κι έκαναν πολύ καλά, καθώς του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ.

Ο Θουκυδίδης (αναφέρει η εγκυκλοπαίδεια) λέει πως “αν κανείς ήθελε να διαφύγει τον θάνατο, έκοβε το μέρος του σώματος όπου υπήρχε εμφανής ένδειξη των συμπτωμάτων, όπως άκρα των χεριών και ποδιών, και μερικοί έβγαζαν ακόμη και τα μάτια τους!”
“...αναφέρει λεπτομερώς την πλήρη εξαφάνιση της κοινωνικής συνοχής και ηθικής κατά τη διάρκεια του λοιμού...”

“Οι κάτοικοι σταμάτησαν να ακολουθούν τους νόμους ή ακόμα και να φοβούνται τις επιπτώσεις τους, μια και ένιωθαν πως ζούσαν ήδη υπό συνθήκες θανατικής ποινής. Παρομοίως, πολλοί άνθρωποι άρχισαν να ξοδεύουν τις περιουσίες τους αλόγιστα χωρίς φειδώ, μια και θεωρούσαν πως δεν πρόκειται να ζήσουν για πολύ ακόμα ώστε να χρειάζεται να αποταμιεύσουν ή να επενδύσουν για το μέλλον, ενώ αντίθετα κάποιοι από τους φτωχούς έγιναν ξαφνικά πλούσιοι κληρονομώντας τις περιουσίες των συγγενών τους”.
Εντάξει ουδέν κακόν αμιγές καλού.

“Αναφέρεται επίσης πως πολλοί άρχισαν να συμπεριφέρονται ανέντιμα μια και θεώρησαν πως δεν είχαν πλέον κίνητρο να απολαμβάνουν τη φήμη και τα προνόμια του ενάρετου πολίτη αφού ο θάνατος ήταν πλέον κοντά”...

“Οι συνθήκες αυτές, επέφεραν αμφιβολίες και αβεβαιότητα ως προς τη θρησκεία, μια και οι άνθρωποι ένιωθαν εγκαταλελειμμένοι από τις θεότητες και δεν έβλεπαν κάποιο πρακτικό όφελος ως προς την τέλεση λατρείας τους”.

Παρόμοιες περιγραφές έχουμε το Μεσαίωνα με την επιδημία της μαύρης πανώλης. Οι πλούσιοι κλείστηκαν στα κάστρα τους, ενώ οι φτωχοί είχαν πλέον γη να καλλιεργήσουν. Κι ενώ κάποιοι κυνηγούσαν μάγισσες και Εβραίους κάποιοι άλλοι το έριχναν έξω.
Δυστυχώς λόγω της άγνοιας οι περισσότεροι απέφευγαν το σεξ, εξομολογούνταν, αυτομαστιγώνονταν, προσεύχονταν συνεχεία και τελικά πέθαιναν από την πανούκλα. Με τον πληθυσμό μειωμένο και τους ζωντανούς κατουρημένους από το φόβο, η κοινωνία δεν θα ήταν ποτέ η ίδια.
Τότε η Εκκλησία έκανε διωγμούς γιατί τάχα έφταιγαν οι αλλόθρησκοι!

Σήμερα οι Ιταλοί φασίστες κάνουν ακριβώς το ίδιο. Το ότι ο ιός ξέφυγε δείχνει το μπάχαλο στη γειτονική χώρα. Φυσικά ο ιός είναι επικίνδυνος κυρίως για ηλικιωμένους και αδύναμους οργανισμούς.

Σήμερα η ιατρική έχει προχωρήσει. Ασφαλώς πρέπει να παίρνονται μέτρα προφύλαξης, αυτά που προτείνουν οι ιατροί. Ο πανικός όμως το μόνο που κάνει είναι να χειροτερεύει τα πράγματα. Σύντομα, σε λίγους μήνες, θα βρεθεί θεραπεία.
Το να κατηγορούνται μετανάστες, δεν είναι απλά λάθος και ψέμα. Είναι έγκλημα καθώς αποπροσανατολίζει και κρύβει τις αδυναμίες της φασιστικής πολιτικής, όσον αφορά το σύστημα Υγείας.

Ο ιός στην Ιταλία ξέφυγε, γιατί κάποιοι δεν έκαναν καλά τη δουλεία τους. Και είναι επόμενο να ξεφύγει ο ιός σε ένα κράτος που ακολουθεί ρατσιστική πολιτική. Για τον πολύ απλό λόγο πως ο ιός δεν ξεχωρίζει φύλα, θρησκείες, ηλικίες ή εθνότητες.

Μόνο η Αλληλεγγύη, η παροχή ιατρικής φροντίδας σε ΟΛΟΥΣ, βοηθούν στον περιορισμό του Κοροναϊού. Το κυνήγι μαγισσών είναι εγκληματικό λάθος. Οι φασίστες όμως είναι και εγκληματίες και λάθος.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger