Home » , , » Ποιος δουλεύει, ποιόν;

Ποιος δουλεύει, ποιόν;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020 | 12:03 π.μ.


Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει με τις κυβερνητικές ανακολουθίες.
Αλλά ας τα πιάσουμε τα πράγματα απ' την αρχή.

Από την Τετάρτη το απόγευμα που είχε καταφθάσει στην ιδιαίτερη εκλογική του περιφέρεια, ο βουλευτής Λέσβου της Ν.Δ., Χαράλαμπος Αθανασίου, άρχισε να διαδίδει ότι είχε προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού, ότι απ' την Πέμπτη θα αποχωρούσαν όλες οι ένστολες δυνάμεις που έχουν εισβάλει στο νησί.

Λίγο αργότερα η ίδια είδηση αναπαράχθηκε απ' όλες τις μεγάλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ. Η σχεδόν πανομοιότυπη είδηση ανέφερε: "Mε πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη η κυβέρνηση αναδιπλώθηκε το βράδυ της Τετάρτης ανακοινώνοντας την απόσυρση των δυνάμεων της αστυνομίας που είχαν σταλεί στη Λέσβο και τη Χίο από το λιμάνι του Πειραιά και το λιμάνι του Λαυρίου". 

Ακολούθησαν τα επεισόδια που έγιναν έξω από το στρατόπεδο της Παγανής (για τα οποία θα έχουμε αναλυτικό ρεπορτάζ αύριο).
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν τα εξής: Οι ΜΑΤατζήδες θέλησαν να μείνουν εκεί γιατί δεν αισθανόταν καθόλου ασφαλείς στα δωμάτια ξενοδοχείων που είχαν νοικιαστεί γι' αυτούς.
Εξάλλου είχαν πληροφορηθεί για το λιντσάρισμα συναδέλφων τους σε ξενοδοχείο της Χίου,  καθώς και ότι κάτοικοι της Γέρας στην Λέσβο είχαν μπουκάρει στο ξενοδοχείο Αιολίς στο Πέραμα και είχαν πυρπολήσει τα προσωπικά τους είδη.

Θεώρησαν, λοιπόν θα ήταν καλύτερα να διαμένουν στο στρατόπεδο. Ομως κι εκεί αιφνιδιάστηκαν. Οι φαντάροι που υπάρχουν σ' αυτό -πάρα πολλοί κατάγονται από την Λέσβο- από την πρώτη στιγμή τους έδειξαν τις εχθρικές διαθέσεις τους.
(Ας μην ξεχνάμε την προκλητικότητα των μπάτσων που όχι μόνο ξυλοφόρτωσαν κατοίκους του νησιού και τους έσπασαν τα αυτοκίνητα δήλωναν και τις προθέσεις τους να "γαμήσουν τους τουρκόσπορους γκασμάδες". Αυτός ήταν κι ο λόγος που στις διαδηλώσεις το διαχρονικό σύνθημα "Μπάτσοι, γουρούνια δολοφόνοι", συνόδευε και το "Δεν είμαστε γκασμάδες, δεν είμαστε φασίστες, τα ΜΑΤ χτυπάνε έλληνες ακρίτες").

Αντιλαμβανόμενοι οι ΜΑΤατζήδες ότι οι φαντάροι ήταν εξοργισμένοι από τις "επιδόσεις" τους,   καθώς και τις άγριες προθέσεις των πολιτών που τους πολιορκούσαν,ζήτησαν επιτακτικά από τους ανωτέρους τους να τους απεγκλωβίσουν από το στρατόπεδο.
Και έτσι προέκυψε η χθεσινή "μάχη" των δυνάμεων καταστολής που επιτέθηκαν στον "εχθρό λαό", έξω από το στρατόπεδο της Παγανής.

Το παράδοξο όμως είναι άλλο. Ενώ μέχρι πριν λίγες ώρες, είχαμε σαν δεδομένο ότι οι ΜΑΤατζήδες θα αποχωρήσουν από την Λέσβο -και οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν από μηδενική βάση όπως δήλωναν κυβερνητικοί παράγοντες του νησιού- τώρα επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλοίο BLUE STAR MYKONOS φόρτωσε από το λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος», κλούβες των ΜΑΤ, και άγνωστο αριθμό ΜΑΤατζήδων  με προορισμό τα λιμάνια της Λέσβου και της Χίου. 
(Νεότερη πληροφόρηση αναφέρει ότι η κυβέρνηση ανακάλεσε αυτή την απόφαση της και έδωσε εντολή η ΜΑΤατζήδες να επιστρέφουν στην βάση τους στην Θεσσαλονίκη).

Τελικά ποιος δουλεύει ποιόν; Οτι είναι αφερέγγυα η κυβέρνηση δεν το συζητάμε. Αλλά μας φαίνεται αδιανόητο να εκτεθεί τόσο απροκάλυπτα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger